Zdravim . Je tu niekto s kým by som si mohla o tom popísať?
čo myslíš pod "konskou nohou"?
Syn mal ale ,,len,,zle ulozenie z brucha nepotreboval operaciu len cvicenie-ma skoro 3 a ani nevidno al chces napis
@zirafienka to je diagnóza
@zirafienka ľudovo sa tak volá stav, keď je proste vbocena noha,chodidlo akoby ohnuté do oblúka, alebo lievika, dieta ju nevystrie, a neskôr, ak sa nijako nesleduje, necvici a nelieči, tak ani nemôže normálne chodiť, stúpa na vonkajšiu časť, kriva.
@helus888 nás to mal... Mal to polohové z bruška... Najprv sme to masirovali, potom mal ortezu ale nepomohlo ach lova šľachta sa mu stále skrachovala tak nás ortopéd dal na operáciu achylovky... Pred 2 mesiacmi sme to absolvovali... Malý mal 10 mesiacov... Mesiac sadra a teraz čakáme ešte na dlahu... A bude to nosiť až kým sa nezačne stavať na nôžky...
Môžeš mi napísať.
@helus888 to bude v pohode to je ešte maličký.. To dá... Nás si už uvedomoval ze ma na nohe niečo a zvládol to... Ja som mala skôr zatlačiť na doktora aby mu dal už od narodenia sadru.. Mohli sme sa vyhnúť aj operácii aj dlahe lebo teraz budú dlahy na oboch nozkach aby sa mu to spoločne formovali a tak ani stvronozkovat ani nič... Ale tak počúvala som lekára ze to bude dobre masírovanie a nebolo... Poznám jednu ktorej dieťatku tak sadrovalli nožičky pol roka a všetko bolo potom ôk... Zbehne to rýchlo a tak malé babo to berie ako súčasť seba tomu to nebude ani vadiť...
@helus888 ahoj na fb je skupina PES equinovarus Slovensko.
Na SR ti neodporúčam dávať to robiť,nevedia to bohužiaľ, ešte viac nohu dokalicia, skusenosti v skupine ich je plno...
Najlepší a zatim jediný odborník na ponsetiho metódu sadrovania je v Rakúsku Dr Radler.
Inde by som nikdy už nešla....tu to vážne nevedia robiť:(
Syn má 6r už krásne chofi behá....mesiac je už dosť no ešte je čas rýchlo zmenit Dr kým sú kosti šľachy mäkké 🙏🙏🙏
Dobrý deň náš syn sa tiež narodil s touto diagnózou. Mali sme ťažkú formu. My chodíme do Banskej Bystrici a za mňa super. Robia to metódou ako v Rakúsku.
@hana1906 ako my sme to tak nemali.. My sme mali operáciu a 4 týždne sadra a noha je rovná... Teraz máme mať dlahy.. Aj keď sa mi zdá na hlavu postavené dávať pevné dlahy ročnému dieťaťu ktoré ma za akt stvornozkovat... Lebo sme predčasne narodený o 3 mesiace cvičíme vojtovku a teraz v roku sa začína pokúšať stvornozkovat a mame mu dávať pevné dlahy na celý deň čo si ani neviem predstaviť ako to vlastne bude... Sak to zasa bude len ležať a nič... Aj zato mam ťažké srdce na doktora ze začal operáciou liecit tak neskoro... A k tým dlaham... Nestaci to dávať len na noc? Le o fakt si ne iem predstaviť ako svojho syna takto naučím stvornozkovat a chodiť.. No áno poznám prípad sadrovania pol roka... Choré ale aj také sa deje...
Na fb je skvelá skupina, uz tu bola spomínaná. Na SK ťažké formy nevedia liečiť, chodia s detičkami k dr. Radlerovi, Vieden. My sme mali ľahkú formu, zvládli sme to na SK bez operácie. Syn ma 8 a je dzudista 🙂
@hana1906 sú rôzne stupne, formy, odchylky, je to velmi široká diagnóza,.nemozu to mat vsetci ako ty. Zas vyjadrovat sa, ze lutujem tvoje dieta akoby bola najhorsia matka je odveci. Ano, su sadry aj dlho a dlahy su dlho. Dr.Radler dava dlahy velmi dlho. Deti dokazu s tymi dlahami zazraky, stvornozkuju, postavia sa.
@biankaaa123
Dobrý deň ako vám môžem pomôcť?
Malo vaše dieťatko po operácii opuchnutú nožičku? Lebo moja dcérka mala operáciu dali jej sadru a tu sadru mala 6 týždňov a zobrali jej dole a prešlo od tedy 3 týždne a má opuchnutú nožičku
@helus888 a co ta zaujíma?