Mamicky, nemate niektora skusenost s konopnym olejom pri zmierneni priznakov suchej pokozky? Moja 2 rocna dcerka ma nadmerne suchu pokozku, nema vyslovene cervene flaky, ale pokozku si skriabe velmi statocne, a tak nam kozna kazala premastovat a pouzivat pripravky na atopicky ekzem. Pouzivam na premastenie lipolotio, niekedy prestriedam s Lipobasou, do kupela olej Linola olbad, skusala som aj rozne sprchovacie gely priamo na atopicku pokozku, ale nejaky vyrazny ucinok som nezaznamenala...chcem sa spytat, ci nemate skusenost s konopnym olejom na zmiernenie takychto priznakov a ci sa podla vas mozu pouzivat aj u takychto malych deticiek...dakujem
@sisiska Ahoj, ja používam konopnú kozmetiku pre malého od narodenia. Teda hl. konopný olej a krém z konope "robátko". Je to fajn, určite to skús, je to čistá príroda. Nám to pomáha, aj ked malý má stále niekde lišaje, ale u nás je to trochu spojené s nábehom na ekzém, tak z toho musí len vyrásť... ale na lišaje a suchú pokožku nám veľmi pomohol krém od A-derma, je tiež prírodný, z ovsa a je presne na atopickú pokožku. Uberaj sa skôr prírodnými cestami ako lekárnickými...🙂) a do kúpeľa je výborný olej Oilatum, nech Ti ho dr. predpíše, na predpis je zdarma, inak stojí okolo 10€.
@sisiska podobne ako pisala maminka @chovancova27 - mame overenu konopnu kozmetiku od firmy cutishelp (krem ekzem mimi) je vyborny, pomahal nam, schvalila ho aj kozna lekarka, ale ten je skor na male plochy, pokial ma cele telicko suche tak odporucam krem Exomega od A-dermy alebo Ato+ od Biodermy, predsa len su to vacsie balenia a mame overene ze pomahaju. 😉
@sisiska dobry den, moja mala ma 8mesiacov a ma ekzem...lekarka mi doporucila na vyskusanie konopny olej..tak idem skusit...ale niekde som sa docitala, ze oleje nie su vhodne na pokozku, ze upchavju pory...tak neviem,,,,ja som kupilanormalny olej konopny ,kt. je vhodny aj do uchyne....ako ste na tom vy?....skusili ste?..dakujem
skuste mrknuut tu na kvalitny olej za dobru cenu http://www.biokamo.sk/solio-zdrave-oleje/konopn...
aj moja mala ma na ruckach cervene suche flaky. tak budem rada ak date vedet co vam pomohlo. 🙂
Konopny olej a prirodna kozmetika s jej obsahom ma vlemi pozitivne ucinky pri roznych koznych ochoreniach, ekzemoch, psoriaze..Najviac bioaktivnych latok obsahuju 100% prirodne za studena lisovane oleje. Ich pestry vyber, ako aj kozmeticke pripravky z konope najdete aj v nasej ponuke.
Vnutorne by sme pri ekzemoch odporucali aj bodliakovy olej, ktr. precisti a zaroven posilni pecen, ktr. je najviac zatazena toxinmi.
Ahoj, moj syn maval ako babatko tiez velmi suchu pokozku a doktorka mi predpisovala mast - kyselinu mliecnu. Je to tiez prirodna a velmi mu pomohla. Ved vyskusaj - stoji to par centov.
Ahojte, ja som mala niekolko rokov suchu pokozku a vyskusala som rozne pripravky a nic nepomohlo... moj znamy mi podporucil konopny olej a bola som uz po 2 tyzdnoch velmi spokojna 🙂 mozem odporucit z https://www.najtelo.com/produkty/extra-panensky...
@janulka_david zdravím a mozem ho natierať aj na.pokožku?
@sisiska mne alergologicka odporucila tu "konopnu" kozmetiku, neviem uz presne tu znacku, ked mala moja mala asi 2 a pol, ale neskusala som. a aj moja ma viacmenej len veeelmi suchu kozu.