Kongenitálna adrenálna hyperplázia

nikusssik
30. nov 2021

Ahojte, dcerka ma po narodeni vyraznejsi klitoris, ako keby vacsi ale je to inak uplne normalne babatko. V nemocnici sa ziadna lekarka k tomu nevyjadrovala, stale vsetko v poriadku. V den prepustania ale na mna lekarka vysla s touto diagnozou, ze ci to niekto v rodine mame, popravde ani som nechapala co sa ma pyta, ten nazov som pocula prvy krat. Nik to v rodine nema, mam este jednu dcerku a je v poriadku. Vysetrenie tejto choroby je sucastou screeningu z paticky dietata ale ja dva tyzdne neviem takto zit. Povedala mi ze ak sa mi neozvu tak je to v poriadku. Viem sa ale o vysledku informovat aj skor? Ake su este priznaky u babatka okrem klitorisu? Lebo dcerka aj pekne papa aj spinka, uplne normalne babatko. Sono obliciek v poriadku. Prepustali nas z nemocnice standardne na piaty den, neboli ziadne komplikacie. Ďakujem.

janetinka27
30. nov 2021

@nikusssik ahoj, urcite si si o tom vela precitala a kedze je to cerstve a uplne nove,mas z toho velky strach. citala som si o tom par clankov a napriklad v tomto:
https://www.novorozeneckyscreening.cz/pece-o-di...
sa pise, je to cesky clanok,ze sa zacalo s liecbou a podarilo sa zabranit rozvratu v organizme a aj predcasnej puberte vo vsetkych lahsich pripadoch. drzim ti palce, dnes uz je medicina na inej urovni, radsej si volaj o vysledky, aj ked oni povedali,ze sa ozvu keby boli zle. netreba nic zanedbat, dovolavaj sa odpovedi, pripadne si zisti v okoli odbornika,ktory sa tomu venuje, mozno endokrinolog.

nikusssik
autor
30. nov 2021

@janetinka27 kedy najskor sa da volat do BB o vysledky? Povedia mi ich?

janetinka27
30. nov 2021

@nikusssik ahoj a kolko dni ti povedali,ze budu trvat vysledky? a kolko dni uz ubehlo?

nikusssik
autor
30. nov 2021

@janetinka27 povedali mi ze ak do dvoch tyzdnov nik nebude volat tak sa nic nedeje. Informuju pediatra len ked nieco nie je ok.

nikusssik
autor
30. nov 2021

@janetinka27 krv jej brali v nedelu, takze este je to asi kratko.

janetinka27
30. nov 2021

@nikusssik ahoj,je to kratko. skusila by som zavolat buduci pondelok. nevadi,ak vysledky nebudu,nevadi ak by ta odbili.zavolaj potom znova,kym nebudes vediet vysledky.