Dobrý deň, dcéra (4,5 roka) je 2 mesiace po výbere nosnej mandle. Po operácii nemala ziadne komplikácie. No teraz som si všimla, ze strasne ťažko dýcha a velmi nahlas. Dýcha nosom Co je super ale aj ked spi pocut ju na celu izbu ako ťažko a nahlas dýcha nosom. Máte stym prosím niekto skúsenosť? Ďakujem
@ajsha123 Ďakujem krásne za rozsiahlu odpoveď. Skúsim jej zatial kvapkat nasivin kým sa dostaneme k lekárovi. Ranu ma zahojenu dobre vobec jej nepáchne z úst tak pravdepodobne to bude alergia. Viete Prosim aj Ake kvapky sa zvyknú davat deťom na alergiu?
@anonymka5555 nasonex, dymista, Nasofan... Nám väčšinou predpisujú tieto. Plus lieky na alergiu, čiže antihistaminiká. Naši si spray dávajú minimálne, lebo ak sa berú aj lieky, veľmi to pomôže. A netreba byť závislý na sprayoch....
Neviem, kde ste boli operovani a akým spôsobom, no predpokladám, že jej nosnú mandlu vybrali celú a že zas nedorastla. Alebo že rana bola správne zahojena (našej dcere po mesiaci museli dať odznova atb, lebo ma rane sa urobil hnisavy povlak, ale jej tak pachlo z úst,ze v miestnosti,kde otvorila ústa (rozprávala), nevedel byť nik bez toho, aby nepredychaval 🤦
Čiže keď vylúčime to, zeby sa rana zle zahojila alebo mandľa opäť rástla, je tu možnosť, ze dcera ochorela a preto chrape. Alebo sa jej prejavuje alergia. Asi to druhé, alergie spôsobujú okrem iného opuch sliznice, v tom prípade môže chrapat. Potrebovala by asi spray do nosa (ktorý predpíše alergolog, ale aj ORL), to by mohlo pomôcť. Mnohí by Ti tu možno napísali, že kúpiť inhalator a na noc jej púšťať v izbe slanú paru.... Alebo rozložiť uteráky navlhcene vo vode, trebárs aj slanej.... Vyskúšaj asi najprv zvlhčit izbu, kde spí.
Problemom by mohli byť aj plesne na stenách (keďže je zima), ak máte. Alebo alergia na roztoče, prach... Jednoducho všeličo.