Komplikácie po operácii nosnej mandle

zaira301
20. jún 2015

Ahoj, malemu dnes operovali nosnu mandlu, celkom dobre to znasal, az doteraz , ked mu zacalo slinenie a boli ho zaludok..... bol tam tiez na operacii chlapec, ktory po narkoze vsetko vyvratil, moze ma moj maly teraz komplikacie, z dvovodu, ze to nevyvratil po operacii a teraz mu to tlaci na zaludok? Zjedol iba puding a kusok vianocky, a vodu cistu pil.....viete poradit? Mam pocit, ze ho nutka na vracanie a preto to slinenie.....mal niekto takyto isty problem? Maly ma 4 roky....tak este nevie mi presne povedat, co ho boli....len je nepokojny...diky moc

stastnamamulka
20. jún 2015

@zaira301 podla mna to bude tou vianockou,aspon dnes mal ostat na netuhej strave 😔

jeennyv
20. jún 2015

reakcia na narkozu sa nemusi prejavit hned po ne,j moze prist aj par hodin po atd. u kazdeho su reakcie individualne....cize urcite to bude aj z toho a v takych situaciach podla mna puding a vianocka neboli stastnou kombinaciou...

zaira301
autor
20. jún 2015

Vsak to, nechcel nic ine, len vianocku a uz o 5 hod. Som si myslela, ze ked sa mal fajn, tak mu ju dam , no a za 1 hod. Sa mu objavilo to slinenie....ani vyvar nechcel, nic....takze som bola rada, ze mu nieco chuti...ale asi som urobila chybu....

zaira301
autor
20. jún 2015

...len ten puding mi sestricka poradila, ze to moze....ale vianocku jedol az o 2 hod. Neskor a puding, ten zjedol kupovany Paulu.....

stastnamamulka
20. jún 2015

@zaira301 tak bud ju vyvrati,alebo sa casom ukludni😉nas poslali domov s tym,ze nesmie nic velmi horuce a ostre,ako keksy,cipsy,cukriky a tiez treba davat pozor na bolest hlavy a aby sa nepredklanal dopredu,drzim prsty,nech to skoro prejde😉

siska53
20. jún 2015

@zaira301 tak my sme 3.den a kazali davat pevy den len piskoty a tekuziny a 3dni kasovitu stravu. Nas sa dovracal v aute cestou domov. A dokonca i vcera nechcel nic,len piskoty a zjedol trochu vyvaru,aj to s piskotami..
Nas ma 5r.,stazoval sa dost i na usi (jemu museli aj bunienky prepichovat,lebo mu to nebublinkovalo). Mava bolesti,tak cca 2x denne dostane nurofen,lebo vcera ho doat aj pusa bolela a plua tie usi.. Vraj mu to moze vystrelovat.. Kvapkame od vcera obed podla pokynov uniflox...
Daj mu len piskoty a nech pije a potpm kasovita strava..ale radsej nieco lahsie..puding mi ako velmi vhodny na taky zaludok po narkoze nepride..

zaira301
autor
20. jún 2015

Dakujem Vam moc, budem sa drzat vasich rad.....ste zlate, ze sfe mi odpovedali🙂

janinah
20. jún 2015

pravdepodobne sa nahltal krvi a to mu robí ťažobu na žalúdku,nezľakni sa,ak vyvracia "čudo",ak nevyvracia,tak môže hnačkovať...nenúť mu jedlo,stačia tekutiny teraz....po CA tiež niektoré deti vracajú vplyvom liekov, ste v nemocnice ešte? podebatuj so sestričkou,ale nič proti vracaniu by som mu nedávala,jednoducho to treba "prežiť"

siska53
20. jún 2015

@stastnamamulka fuu. Ze nepredklanal... No my mame predpisany na ten unidlix "ritual" kde sa prave hlava zaklana i predklana.. Ale aj tak..nas uz nevie vydrzat,mame co robit,aby dodrzal kludivy rezim.. A to je jasne,studene a horuce nesmie.. Ale ze ak von,tak nesmie lietat,v usiach vata kvoli prievanu, davat velky pozor 2tyzdne.. Tak neviem,ako to s nim stari rodicia vydrzia,lebo do skolky ho nedame..
A nesmie sa mu tam dostat voda, cize zakaz kupania.. V piatok ma.ist na kontrolu,tak som zvedava,co povie..

zaira301
autor
21. jún 2015

My sme boli iba 1 den v nemocnici a to po zakroku 3 hod., sme este boli....a potom domov.....maly je dnes ok...uz normalne rano papal a to stiedku makkeho rozka s maslom ale len 3 hlty a teraz na desiatu jablcko nastruhane .....a vecer uz ani nechrapal, co predtym ked mal mandlu, tak neskutocne chrapal..... vy pisete, ze v usiach vatu, no to mu vobec nekazali....bol tam chlapec, ktoremu aj usi robili sucasne s mandlami nosnymi....ale mojmu len nosne mandle robili.....mne len zakazali kupat ho tyzden, len osprchovat.... a pisete, ze musi zostat v klude....tak to fakt sa neda, neustale sa hybe a beha po dome....stale niekam vylieza...vseliak ho zamestnavam roznymi hrami, ale to ho bavi iba 10 min.....

siska53
24. jún 2015

Maminy! Malemu vo stvrtok vyberali nosnu mandlu a od vcera ma teplotu. Vcera len zvysenu,no dnes uz horucku - 39,co on v zivote nedal.. Operujuci dr.nam kazal nasadit atb-zinnat, znizit teplotu nurofenom a pokracovat i v unifloxe...

Mate niektora skusenost,ze dietatu takto vystupila teplota?
Uz sme sa tesili a zrazu toto...:((( mam normalne strach..

katkalubkova
24. jún 2015

@zaira301 a nie ste v nemocnici?
Mojmu synovy vyberali nosnu mandlu minuly tyzden a dva dni ho nechali hospitalizovaneho. Tiez zvracal a este aj na druhy den, dostal aj infuziu a degan.

katkalubkova
24. jún 2015

@siska53 nam tiez vyberali nosnu mandlu vo stvrtok, zatial je syn ok, uz bol dnes aj vonku a pobehal, antibiotika urcite nasad, moze mat teplotu je tam rana v nosohltane.

katkalubkova
24. jún 2015

@siska53 a odkedy berie syn antibiotika?

siska53
24. jún 2015

@katkalubkova unidlox od druheho dna a atb sme.nasadili po rozhodnuti lekara dnes na obed a teraz dostal druhykrat..

siska53
25. jún 2015

@katkalubkova no boli i den skor na kontrole u orl a ranu ma.krasne zahojenu,aj von by mohol ist.. No tie horucky a tak..vraj asi nejaka viroza,tak len zrazat a tie atb ma brat...

zaira301
autor
30. jún 2015

@siska53 mne tiez povedali, ze sa moze mu vecer zvysit teplota, ale ze je fo normalne....

zaira301
autor
30. jún 2015

@katkalubkova ....my sme boli uz za tri hod. Vonku z nemocnice.....a vecer uz chcel skakat, ako oby, musela som ho len okrikovat, aby neskakal....super to znasal....ale hovoria, ze mensi to lepsie znasaju, ako vacsi...moj maly este len buduci mesiac bude mat 4 roky.

zaira301
autor
30. jún 2015

Mne dokonca ani nehovorili, ze ma ist na kontrolu....len ho nemala som ho 3 dni kupat....no a na 4 den som mu vycistila noc morskou vodou.....ale ani to neviem, ci sa mohlo....ale ze vraj do 48 hod. Po zakroku sa sliznica uplne obnovi , takze potom uz by nemali byt ziadne komplikacie🙂 Este som pocula, ze malym detom mandla moze opat narast a v 10 rokoch sa zakrpati a uz vobec nema ziadnu funciu.....

siska53
30. jún 2015

@zaira301 len on nemal po zakroku teplotu..len bolesti.. On dostal teplotu na 5.den po vybere.. Na 6.den uz ma horucku,trvala 3dni. Potom uz len zvysenu a od nedele teplotu nema vobec.

Ale stale sa ma setrit,kludovy rezim ma mat az do nedele a vatu v usiach pri pobyte vonku.

zaira301
autor
30. jún 2015

@siska53 ...no ja som mu nedávala vatu do uší...a možno teda to nebola horúčka z výberu mandlí...ale asi viroza...lebo mne povedal doktor, že mám ho aspoň týždeň úplne vylúčiť z kolektívu alebo aby nebol s ľuďmi krorí sú chorí...že ten týždeň bude náchylný najviac na ochorenie.... a tie bolesti, tak to mal v ten deň, ale nie v nošteku, ale v bruchu akoby krče a vyplúval sliny, ale na druhý deň mu vôbec nič nebolo a tie bolesti, to občas len povedal, že ho bruško bolí...a to z tej narkozy....

siska53
1. júl 2015

@zaira301 len jemu prepichovali aj bubienky..lebo mu to tam nebublinkovalo..tak asi preto..prosto schytal virozu. Ale uz je ok..

lauricka
1. júl 2015

tiez sme boli na jednodnovom zakroku, po ktorom sme sli domov, ale lekarka nam dala cislo, na ktore volat, keby sa nam nieco nezdalo, ak sa Vam nieco nezda, zavolajte Dr.

siska53
1. júl 2015

@lauricka aj my sme dostali cislo..aj sme to konzultovali..pri tych 1dnovkach asi vsetkym davaju cislo..

ajkava
1. júl 2015

A nezateká mu náhodu cez nos niečo? Vracať nie je prečo po operácii. Každý reaguje na narkózu inak. Nie je náhodou aj hladný? Moja dcéra sa doslova napráskala po operácii, lebo jej bolo zle. Držala mi ruku, keď som jej chcela dať len málo. Skús mu dať jesť po troche a častejšie.

ajkava
1. júl 2015

@siska53 dcéra dostala tiež teploty. A na druhý deň nás normálne pustili domov aj s teplotou. Niektorý organizmus tak zareaguje. Však je to predsa zákrok do organizmu.

siska53
1. júl 2015

@ajkava nas mal normalne virozu nakoniec..asi oslabeny organizmus po operacii..aspon tak to vysvetlil dr.