Komplikácia expresia

5. júl 2023

Ahojte maminky, v prepúšťacej správe mojej dcérky z pôrodnice má napísané medzi komplikáciami, že má nejakú Expresiu... Neviete čo tým je myslené ? A prečo je to komplikácia? Akosi tomu nerozumiem 😅 ďakujem vopred za odpovede

anavixy
5. júl 2023

To je sprava z novorodeneckeho? Tazko povedat, ked nevieme co sa dialo alebo aspon s akou kolonkou v sprave suvisi ta komplikacia. Expresia znamena tlacenie, vytlacenie, v porodnictve sa este stale casto pouziva Kristellerova expresia. Netlacili ti na brucho pri porode?

autor
5. júl 2023

@anavixy áno, v novorodeneckej správe to je. Je normálne vypísaná správa a na spodku je že
Komplikácie - Expresia
A nie, na brucho mi nikto netlačil. Keď som to hľadala na internete, tiež mi našlo tú metódu, preto sa pýtam tu,či sa s tým niekto nestretol, lebo mne nepomáhali s tlačením, čiže to nesedí 😀
No spýtam sa asi pediatra

anavixy
5. júl 2023

No ja som novorodenecka sestra a v zivote som tento termin samostatne (teda nie aki expresia niecoho) v suvislosti a novorodencom nepocula, takze by ma tiez zaujimalo co tym chceli povedat 😃

autor
5. júl 2023

@anavixy teraz to teda ozaj zaujíma aj mňa, lebo aj na tej novorodenckej kartičke to má 😅

anavixy
5. júl 2023

Aha, zaujimave 🤔 spravu z gynekologie asi nemas pre porovnanie, ze? Teda nie ze by som si myslela, ze si niekto moze nevsimnut, ze mu tlacia na brucho, to vobec 🙈🙈 len si nvm predstavit co ine to moze byt… mozno niekto bude mat skusenost 🙃

autor
5. júl 2023

@anavixy mám ju ešte, keďže u gyn som nebola, lenže tam to vôbec nie je spomenuté.
Ono, keď som po prvej noci sestričke v nemocnici vravela, že dcérka skoro vôbec nespala, tak mi povedala, že to je normálne, lebo ona je expresia. Vtedy som tomu nejako nevenovala pozornosť, až doma, keď som jej správu čítala, tak mi to udrelo do očí. Normálne začínam rozmýšľať, či zavolať do pôrodnice a spýtať sa na to.

babulkomale
5. júl 2023

Nie je expresívna? Ked nespala 😃

autor
5. júl 2023

@babulkomale no, lenže to by oni ako mohli vedieť, 5min po pôrode, že aká bude povahovo? 😅 To je to čo mi nejde do hlavy 😅

babulkomale
5. júl 2023

😃