Kombinujem správne dcére lieky na kašeľ?

2. apr 2024

Ahojte, dcéra je nachladnuta. Má kašeľ vlhký vykasliava, v noci ju až dusi aj sople má priesvitné. Dávam jej solmucol sirupček ráno a na obed a na nos dávam robitussin junior. Tri krát za deň dávam kvapky fenistil po 14 kvapiek. Robím dobre či sú tu lieky ktoré sa spolu nesmú kombinovať ? Nechcem jej ublížiť.

larinka552
2. apr 2024

Ak malo byt, ze na noc Robitussin junior, tak je to ok 👍

pleby
3. apr 2024

Nie, nekombinuješ správne lieky!

Fenistil je antihistaminikum a teda tlmí dráždenie na kašel, Solmucol je mukolytikum a podporuje vykašliavanie, rozpúšťa hlieny. Tieto 2 lieky sa dokopy nedávajú a tak isto Robitussin + Fenistil nie, oba tlmia kašel. Keď dáš Solmucol, aby sa hlieny rozpustili a vykašlali a následne stlmíš Fenistilom, môžu jej hlieny "sadnúť" na priedušky!
ak má dieťa ako píšeš vlhký kašel a dusí ho, tak odporúčam ráno Solmucol, na obed Solmucol a na noc iba Fenistil. Môže z hlienov zvracať, je to normálne, dokonca žiadúce, väčšine detí sa uľaví, dusí sa preto, lebo tie hlieny zatekajú.
Lekárka Ťa neinformovala?

kleopatra114
3. apr 2024

O8, 12, 16 ( podľa veku ) solmucol , na noc fenistil a tussin ( tusirex) .

autor
3. apr 2024

@pleby ďakujem za info, no práveže neinformovala. Kázala dávať fenistil tri krát za deň, ráno a na obed solmucol a na noc robitussin 🙁 preto že sa opýtam lebo ani mne sa nezdala kombinácia fenistil a solmucol no. Povedala mi akurát že fenistil je na odpuchnutie slizníc. Máme ho prvý krát predpísaný.

pleby
3. apr 2024

Určite nekombinovať mukolytikum a antihistaminikum. Pokiaľ sa dusí, na noc Solmucol nedávať, iba cez deň. Áno, Fenistil sa používa aj na odpuchnutie slizníc napr. pri alergiách, , avšak nie je vhodné ho kombinovať s týmito liekmi.
Držím palce 🙂

fiafia
3. apr 2024

Alebo treba skúsiť sirup na oba druhy kašľa a netreba striedať. Mam rada tussirex junior a pokiaľ nieje kašeľ vyslovene hrozný zaberá stopkasel. Taktiež mám rada kalciovy sirup.