Koľko znamienok má vaše dieťa?

bendy7
12. jún 2014

Ahojte,
chcem sa opýtať, či je normálne, že moja 5 ročná dcérka má už asi 10 materských znamienok. Najväčšie má asi 4mm, ostatne su maličké, niektoré svetlé, niektoré tmavšie. Stále sa jej tvoria nové a ja som z toho dosť smutná, nakoľko sa bojim, že bude v dospelosti celá oznamienkovaná. Navyše, malá je dosť svetlá, tak jej tie znamienka vidno. Na slnko chodíme tak normálne, stále jej pred pobytom na slnku dávam krém s och. faktrom. Asi ta tvorba znamienok sa zastaviť nedá, však? Ďakujem za Vaše rady.

stefka33
12. jún 2014

@bendy7 Je to normálne. Aj môj ich má veľa. To nezastavíš ničím a slnko to neovplyvní si myslím.

marylis
12. jún 2014

@bendy7 Ahoj, moj ma 15mesiacov a uz teraz ich ma asi 6. 🙂 Tiez ho chranim pred slnkom, ale jemu sa najviac spravili v zime, takze to so slnkom asi moc nesuvisi. Myslim, ze vzniku znamienok nijako nezabranis. A neboj sa, v dospelosti bude mat znamienok akurat ako kazdy iny clovek 😉

bendy7
autor
12. jún 2014

@stefka33 Dakujem stefka 🙂

bendy7
autor
12. jún 2014

@marylis Je to zaujímavé, lebo aj mojej malej sa vacsinou vytvorili hlavne v zime. Asi to je dedičné. Aj ja ich mám dosť, len neviem, či som ich mala aj v útlom detstve. Tak sa s tym musím zmieriť. Hlavne nech sú v poriadku a neohrozujú zdravie 🙂

brumka
12. jún 2014

@bendy7 natieras ju opalovacim kremom? mne to kazala kozna lebo jasom svetlej pleti co sa nemozem opalit. ze ked sa nenatriem sa mi budu robit skvrny

25daniela
12. jún 2014

Nic s tym neurobis, bude mat tolko, kolko ma mat 🙂 aj ja som stresovala a ukazovala pediatricke a ona na to ze ich bude este ovela viac... jedine ak by sa ti neake nezdalo, bolo by vystupene alebo by menilo farby, bolo by nepravidelne alebo krvacalo, vtedy to treba dat skontrolovat na kozne, inak nic.

d_anica
12. jún 2014

@bendy7 Ahoj! Ja myslím, že je to genetika. My sme s manželom dosť znamienkový a syn (má necelé 3 roky) už má zo 4 znamienka na rôznych častiach tela, jedno aj na čele. Ja aj môj syn máme tip pokožky, čo sa ľahko opaľuje a nezvykneme sa spáliť, ani červenieť, myslím, že so slnkom to nesúvisí.

janickacrazy
12. jún 2014

@bendy7 Moja kozna nam poradila ze treba najskor dat obycajny detsky krem chvilu pockat a az potom opalovaci, lebo ked das len opalovaci ten sa vstrebe do pokozky a potom neucinkuje tak akoby mal. A samozrejme natierat aj v zime ked svieti slnko, nemusi byt taky vysoky ochranny faktor ako v lete, ale ludia na to casto zabudaju v zime. Moze za to ciastocne aj genetika, ale aj dlhy pobyt na slnku.

marionmarion
12. jún 2014

zastavit sa to neda, je to dane geneticky...aj nas maly uz ma par a to ma dva a pol roka...ale beriem to ako samozrejmost, ved aj my obaja s muzom mame dost znamienok...je to snad nejaky hendikep mat znamienka? Ved je to normalna vec...

dejka77
12. jún 2014

Je to o genetike. Synovi sa urobilo prve uz ked mal 3mes. A to sa narodil v novembri. Teraz ma asi 6-7. Ma na to vplyv aj slnko, ale viac genetika.

ivetoy
12. jún 2014

to je dedicne...aj mojej sa robia dost,ma dva roky..

123janka345
Autor odpoveď zmazal
Zobraz