Koľko vydrží moč v skúmavke?

levandula811
11. sep 2013

Mam 5 mes dcerku a obvodny lekar mi dal skumavku aby som jej dala vysetrit moc. Mala sa mi vycikala uz teraz. Vydrzi mi ten moc vskumavke dorana? Dakujem za rady.

jasminet
11. sep 2013

my odovzdavame do 1 hodiny, maximalne do 2h. potom naberam novy...

egyptanka
11. sep 2013

Na vysetrenie je potrebne odovzdavat ranny moc. Vysledky tvojho odberu mozu byt skreslene.

maggie37
11. sep 2013

Mne povedala pediatrička že ak ho odoberieme večer, vydrží v chladničke do rána...

fomarik
11. sep 2013

ja chodím smalou od narodenia na nefrologiu a vždy musíime mať ranný sterilný moč na urokulturu aj na sediment. ( nefrologička mi povedala, že moč može byť max. 4 hodinový) Večerný určite nie, ved tam s avytvoria usadeniny a výsledok bude skreslený podla mna.

dadka28
11. sep 2013

odobratý moč do 2hod...to si neviem ani predstaviť ako može byť vyšetrený moč,ktorý je odstatý celú noc v chladničke...a aj keby mi to povedala dr,tak to tak neurobím...som laik ale to musia byť tie výsledky poriadne skreslenéééé

megika1
11. sep 2013

bola som tento mesiac s vlastným na urológii,musela som dať tam druhý,lebo sestrička povedala,že iba do 1 hodiny.

bambibam
11. sep 2013

ja si dávam budík cca 4-5 hod. nalepím sáčky ,7hod prelejem o 8hod sme už u doky , u staršej už teraz nočník - poriadne vyčistím a ráno sa vyciká.

bluerose
11. sep 2013

SO synom chodime pravidelne na nefrologiu na Kramare, moc musi byt najlepsie cerstvy, rano odobraty, maximalne ho mozes mat v chladnicke!!!! 2 hod.

lin123
11. sep 2013

my chodime pravidlene na urologiu aj nefrologiu a tam mi lekar vysvetlil, ze moc musi byt odovzdany do hodiny,ak nie, tak musi byt v chlade ulozeny.

jerryjanka
11. sep 2013

záleží či idú robiť len mikroskopické vyšetrenie, tam je to ok aj ked je to pár hodín, ak idú robiť ale vyšetrenie mikrobiologické, na baktérie tam treba moč uplne sterilný a ideálne do hodiny odovzdať

billam
11. sep 2013

Vysledky sa robia z ranneho moču!!!

srdiecko9
11. sep 2013

Nechaj ten už odobratý v chladničke a ráno skús znova odobrať. Ja chodím s malou tiež na nefrologiu a sterilne odoberať moč malému babu znamená, ze je dieťa dôkladne umyté a čakáš so skumavkou pri rozbalenom dieťati a keď začne cikať, zachytiš moč tak, aby si sa skumavkou ničoho nedotkla. Je to náročné. Tiež sa mi to raz večer podarilo a ráno už nie , tak sme dali na vyšetrenie ten z chladničky. Nič nevyšlo skreslene. Omnoho viac skresluje aj keď ranný ale zato zle odobratý moč. Keď treba sterilný moč, napr. z nočnika sa to nikdy nepodarí..najviac skreslenych alebo falošné pozitívnych výsledkov vychádza práve preto, že je moč zle odobraty.