Ahojte, dcéra má 17 rokov, 163 cm a 50 kg, stále skúša nejaké diéty. Hovorí, že chce schudnúť, že je tučná. Koľko vážia vaše baby v tomto veku? Už naozaj neviem čo s ňou.
Vaha je k tej vyske akurat, ak sa jej zda, ze je tucna, tak nech sa venuje nejakym sportovym aktivitam a nie dietam. Moja dcera ma 14 rokov, 170 cm a nejakych 55kg, ale teda ta by rozhodne ziadne diety nedrzala, ona vsetko vybeha.
157 cm, 43 kg
Veľmi rázne by som s nou narobila poriadky, ci chce v 20 umrieť na anorexiu. Pri tej váhe a výške je stihlucka, pri prvej "diete" by som jej hrozila, ze ju budem stopat ako kačicu, keď neprestane vymýšľať sprostosti. Nech chodí na nejaký šport, ak má potrebu vyformovať postavu, ale rozhodne žiadnu diétu. Moja dcéra má 17, podobne miery (157 cm a 48 kíl) a nosí xxs. Keby chcela držať diétu, odtrhem jej hlavu.
Ahoj 🙂 Tu je link na BMI kalkulačku https://www.bmikalkulacka.sk/ , podľa nej je tvoja dcéra v zdravom rozmedzí (ani nadváha ani podváha). Ak sa chce cítiť lepšie a krajšie, môže cvičiť, športovať, diétovanie nie je zdravé..
175/63
v auguste bude mat 16, 173 cm, 52 kg
aktivne sportuje - jazdenie/parkur - treningy ma 5xtyzdenne
@vroni si veľmi rázna, ale nemyslím, že v tom veku je správne sa vyhrážať "odtrhnutím hlavy a štopať ju ako kačicu"
Lebo môže prísť k tomu, že naozaj tu anorexiu bude mať. Bude jesť nasilu a za rohom pchať prsty do úst
Moja má 13r o pár dní, má 153cm a 43kg, a tiež už začína s rečami, že má brucho a musí držať diétu. Tak sa smejeme spolu, že ona ešte má čas chudnúť a ja už len spomínať na takú postavu, ako má ona teraz 🙂
Keď chce držať diétu, tak jej navrhni, nech vynechá sladké, slané, mastné, fastfoody. Ostatné všetko potrebuje. 😉
@sella38, zaujímavé. Ja dcéru v tomto veku mam. Rozumná komunikácia medzi nami prebieha celý čas. Keď sme sa o týchto témach nebavili doteraz, je na rozumnú komunikáciu neskoro. V 13, 14, možno aj v 15 by som vysvetľovala do zodratia pusy (mojej). 17 je skoro dospelá žena, vo väčšine prípadov celkom dobre vie zhodnotiť, co je rozumné a co nie. Moju dcéru by som v tomto veku zhaltovala radikálnou reakciou podstatne účinnejšie ako 56 rozobranim témy do podrobnosti. Toto považujem za vážnejšiu tému ako alkohol ci cigarety, dokonca aj vážnejšiu než sex a možné tehotenstvo, lebo tu môže ísť veľmi rýchlo doslova a do písmena o život a liečenie Anorexie ma skôr smutne než potešujúce výsledky. Tomu zodpovedajúco prudká by bola moja reakcia. Medzi 13 ročným pubertalnym teliatkom a 17 rocnou na prahu dospelosti ležia svety, rovnaký prístup nefunguje.
Ja som mala v 19 rokoch 49 kg a tiež som si myslela, že som tučná 😅 no darmo, to si myslí asi každá v tom veku! Teraz mam 33,dve deti a snažím sa dostať pod 70 kg 😂😂
Ale zas ja som žiadne diéty nedržala, ani by ma to nenapadlo, nebol čas na také sprostosti 🤷♀️
@tosomja, no, toto môže byť. U nás to bola vážna téma okolo tých 13, 14, 15 rokov. Nemyslím len u nás doma, riešili to aj mnohí iní rodicia v triede, riešilo sa to aj v škole, mali v triede psychiatricku (na prednášku), nejako mi verzia, ze je to prvá diskusia tohto druhu, nenapadla. V takom prípade uznávam, ze by som s trhanim hlavy počkala 🤪 Ale aj tak by som na to nešla len vysvetľovaním a už vôbec nie plkmi o vynechani sladkosti ci akomkoľvek vynechávani nejakého druhu jedla.
@sella38, áno, mala. Zato mam teraz mladú rozumnu ženu, ktorá vie, ze keď sa jej matka sklzne k verbálnemu násiliu, vec je vážnejšia než vážna a ma na to dobre dôvody, pretože pretože sa inak drží zásady, ze je dôležité hovoriť co najčastejšie áno a co najmenej nie. Ale nepotrpim si na čipkované reči a nebudem 13 rocne decko vyhlasovať za mladého muža ci zenu a so 17 ročnym viesť diskusie ako s dieťaťom. 🤷♀️
173 cm a 51kg
Ja mam doma dva extremy - starsia 16,5 roka pri vyske 165 cm vazi 38 kg, nesportuje, stravuje sa normalne, proste nepriberie, hoci by velmi chcela a stale to riesi (lebo to riesi okolie a tym nemyslim rodinu) Tej musim vysvetlovat, ze s tym proste nic neurobi a radsej nech je chuda ako nosit na sebe nadvahu. Snazi sa doma trochu cvicit, aby nabrala svaly. Mladsia 12 rocna ma cca 156 cm a vazi 47 kg, sportovkyna - tanec, gymnastika, treningy 4x do tyzdna a lubi papat sladkosti a ta zas obcas zadrie, ze by chcela byt taka chuda ako starsia. Tak musim vysvetlovat, ze chuda je len ma uplne iny typ postavy, svaly a teraz sa formuje...
Ja som vazila pri 163cm nejak 48/49kg, teraz m 38 a vazim stale podobne, mam nejako od 51-54kg ( zalezi ako vela sportujem a aku idem formu) , tak asi by som jej povedala, ze nech radsej ide na korcule, bike, proste von s kamoskami, nech spaciruju dve hodky a kecaju a nemaju tie mlade zaby ako nabrat pol deka. A na brusko nech cvici teda nejaky pilates, to v takom veku bohate staci.
moja má cca 160cm a 45kg
Ja si myslím že je to normálna váha nech nedrží diéty.
V septembri 17 výška 175 váha 59 kg