Koľko u vás trvala siedma choroba?

23. sep 2022

Ahoj maminky. Prosím, koľko u vás trvala siedma choroba ? S aký bol priebeh ? Dcérka ma dnes 5 deň, 2 dni horúčky bolesť hrdla, doteraz hrdlo trošku boli, ale už ke oveľa lepšie. A na 3-4 deň vysyp, dnes da zjavili nové aj na prstoch , ináč ma okolo úst, uši, tvar, ruky, stehná a zadok.
Čo vám pomohlo na vyrážky a kedy to zmizne ?? Čítala som že po mesiaci môžu zísť dole aj nechty, stalo da aj to vašim deťom ? Bolelo to ?
Ďakujem

deadlylucy
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
eerikusik
23. sep 2022

Dcéra má momentálne dnes 9ty deň,ona má ale úplne iný priebeh.Zacalo to kompletne upchatym nosom bez soplov. Dva dni zvýšená teplota do 37.5 a vysyp okolo úst a jedného ucha,ďalší deň dlane a chodidlá,ale tam len akoby fliaciky,nie vyrážka.V ústach dve velke afty.Po dvoch dňoch vyrážky na kolenach.Dnes má asi dva fliaciky na chodidle a zvyšok zmizol.Ja davam dlhodobo D+C ,teraz som pridala ešte B komplex a nos morská soľ+ nasivin.Doktorka odporúčala ústa vytierat gazou s cebionom.

autor
23. sep 2022

@eerikusik Také malé červené fliacky ? Lebo aj dcérka ma aj vyrážky a aj drobné červené fliacky na každom prste. Tak teda prejde aj to po pár dňoch, netreba to natierať ?

eerikusik
23. sep 2022

Nie netreba,aspoň teda naša doktorka vravela len doplniť vitamíny a poprípade zrážať teplotu,ale to ona nemala.Na prstoch má len také fliaciky,vyrážky sa neurobili.Pokial viem necht zlezie len pri ťažkom priebehu s vyrážkami,tam sa po vyrazkach zosupe koža a s tým môže ísť aj dole necht