Koľko ste čakali na výsledky z genetiky?

vejinka
3. aug 2011

dnes nas objednali na genetiku do martina.s tym ze za prednostne objednanie sa plati 16,5u eur.kaslem na prachy no povedali mi ze kompletne vysledky mozu byt az o 4 roky? Co sa zblaznili? Ideme tam na odporucanie koznej na vysetrenie a vylucenie neurofibromatozy.maly 10m.syn na na roznych castiach tela malinke flaky bielej kavy niekde vacsie niekde mensie.zda sa mi to strasne dlhy cas cakania na vysledky.s muzom uvazujeme nad zmenou koznej!

danielaviki
3. aug 2011

ahoj, mojmu synovi brali krv na geneticke testy koncom minuleho roka /uz ani nepamatam, ze kedy/.Je fenylketonurik a geneticke testy sa robia kvoli 100% potvrdeniu a zisteniu o aky druh fenylketonurie ide.
Do dnesneho dna vyslekdy nemam. Ked som sa pytala doktora, ze preco to tak dlho trva, tak mi povedal, ze viete, robi to nejaka s.r.o.-cka, peniaze nie su na to, tak sa neponahlaju. Ja uz som rozmyslala, ze si dame urobit vlastne len neviem kde a kolko by to stalo. Ak niektora viete, poradte. Doktora som sa na tuto moznost este nepytala.

cigaretka5
3. aug 2011

baby neviem o akej genetike hovorite, my sme boli v BA na kramaroch na dedicne choroby a cysticku fibrozu a vysledky sme mali tak do 3 mesiacov, @danielaviki - neviem aka srocka to robi ale je to nejaka hovadina

salma22
3. aug 2011

na vysledky z plod vody sme cakali asi tak do mesiaca myslim ze boli

emapol
4. aug 2011

Ahoj, mam 3-rocneho syna, ktory ma tiez podozrenie na neurofibromatozu. Na genetickych testoch sme boli pred 2 rokmi v nemocnici v nasom meste, kde mu odobrali krv na laboratorne vysetrenie. Krvnu vzorku poslali do Bratislavy. Na vysledky cakame uz dva roky. Problem nie je v koznej lekarke, ale v poistovni. Synov lekar-genetik volal do Blavy a povedali mu, ze poistovna nepreplatila tieto testy, takze nam neposkytnu vysledky. Dnes som pisala na urad pre dohlad nad zdravotnou positovnou, tak cakam co mi povedia, preco to trva tak velmi dlho a preco to nechcu preplatit. Je to hrozne cakat tak dlho na verdikt. Detsky lekar nas posiela na vysetrenia-neurolog, kozny, usny, ocny- ale ani jeden z nich sa nevie adekvatne vyjadrit k tomu, ked nema geneticke testy, lebo tie ostatne su zatial v norme, ale choroba moze prepuknut aj necakane.

abbey1
4. aug 2011

Baby vravia pravdu.Problém nie je v lekárovi,ale poisťovne si dávajú na čas + sa vždy čaká pokým sa nazberá dostatok vzoriek od pacientov.kamarátka čakala na výsledky pre syna 1,5 roka.Vyzeralo to,že má neurofibromatózu,ale našťastie to testy vyvrátili,dokonca mu samé ob seba zmyzli 2 "nádorčeky".Neverili vlastným ušiam a doktor očiam. 😉
Držím vám veľmi pästičky. 😉 🙂