Dnes sme absolvovali očkovanie proti tetanu, čiern. kašlu, obrne..., malý má zvýšenú teplotu , chcem mu dať Nurofen, ale až teraz som si všimla na krabičke napísané, že ak je teplota z očkovania tak sa dáva 2,5ml. Bežne samozrejme berieme 5ml. Mne sa tých 2,5ml zdá málo,? Kolko ste dávali vy svojim detičkám?
5ročnej dcerke davam 0,5ml
Zalezi od toho aku tu teplotu ma, nic si neuviedla, LEN na zvysenu teplotu sa lieky nepodavaju, liecba horucky sa zacina pri teplote 38,5st (v konecniku pri 39st.), vynimkou moze byt bolest, alebo nejaka dlhotrvajuca choroba, pri teplote cca 39-39,5 je odpoved imunitneho systemu najucinnesia sucasne sa aj spomaluje rast mikroorganizmov, telo si teplotou buduje imunitu.
Najlepsie je sa liekom uplne vyhnut a najskor zabezpecit rezimove opatrenia - predpokladom uspesnej liecby je dokladna hydratacia organizmu - pitny rezim! Dehydratacia podporuje zvysovanie teploty. Zakladnym opatrenim pri teplote a horucke je odstranenie prebytocneho oblecenia, klud na lozku, dokladne vetranie a pitny rezim.
Nasleduju fyzikalne opatrenia - prikladanie vlhkych obkladov (teplota cca 29-33st) nie studenych! a ich caste vymienanie alebo lepsie je este jemne potieranie tela takymito vlhkymi obkladmi - to umoznuje odoberanie tepla z tela a nasledne odparovanie (aj pol hodinu opakovat). V tomto veku moze byt aj rychla sprcha.
A medikamentozne opatrenia nechat az nakoniec. Vacsinou sa teplotu podari ucinne zrazit vyssie spomenutymi opatreniami.
Davkovanie musi byt uvedene na obale alebo v pribalovom letaciku, vacsinou sa davkuju podla vahy ?ml//kg tak to skus pohladat.
do 39 absolutne žiaden nurofen ani panadol - od 39 radšej zábal. už to očkovanie je záhul na telo dieťaťa a jeho imunitu skôr treba ked už je očkované nechať sa telu braniť sa samo ta teplota ukazuje že imunitný systém zaznamenal zmenu. 😉
ahoj,suhlasim s anjelicek26,ma sa davat podla vahy,nas je tazsi,tak musim davat viacej,ako by sa malo davat k jeho veku 😉
ja davam 5 ml,maly ma 22 kg.
riad sa váhou, nie vekom.. a na zvýšenú teplotu sa lieky nedávajú, až nad 38,5
ja som dala normalne,5ml,kedze mala horucku a bolela ju ta nozka velmi,teda este boli,sme treti den po a stale je reakcia horsia a horsia,pekne svinstvo 😠 😠 😠
ahoj, po ockovani v ziadnom pripade nedavaj nic na znizenie teploty, aspon tak radia lekari a pisalo sa o tom uz vo viacerych clankoch. Vraj v organizme prebieha reakcia a teplota je jej len vedlajsi ukazovatel. Pre istotu si to over u svojej lekarky, pripadne zavolaj na detsku pohotovost, kde ti urcite poradia, ale vseobecne do 38 stupnov sa nema dietatu ziadne antipyretikum podavat.
my ideme zajtra na toto ockovanie, a ockuje sa to teda no nozicky alebo do rucky? je to velmi bolestive? moj maly my tu uz teraz mrnci ze nechceeeeeeee....
Nasa bude mat 6 a lekarka ziadne ockovanie nespominala 😕 Ja davam vsetky lieky podla vahy dietata, len tak sa da urcit ucinnost - moja mala ma 17kg - tolko maju niektore deti v 4 rokoch,, keby vezme davku pre 6 rocne - priemerne 22kg tazke dieta, tak je to pre nu privela... takze pohladaj v navode, kolko kil = kolko mililitrov.