Ahojte. Mam otazku. V auguste som bola hospitalizovana s malym vtedy 10mes synom koli horuckam. Dostal behom prvych 2dni 2x 250ml a 1x500ml roztoku. Maly to tazko znasal lebo to dlho tieklo a tak sa pytam sestry ci to nemoze zrychlit. Vraj nie, lebo mu to nespracuju uz oblicky... to k situacii.. a teraz...
Od vcera som s malym dnes uz 13mes synom znova pre horucky v nemocnici. Uz mal 3x 250ml a prave mu dosla sestra napojit 500ml roztoku.. preboha..uz sa bojim.. baby co mate na to vzdelanie ci prax.. je v pohode dat od 12.10 od 11:30hod tolko tekutin? 3x250 a 1x500ml? Co oblicky?
To prečo tu riešiš s laikmi? pediater tu nesedí a keby aj,on tvoje dieťa nevidel,nevyšetril...si v nemocnici,máš tam stále lekára,či už izbového alebo toho,ktorý má službu od 15 do rána do 7mej,tak sa pýtaj tam,sestričku nerieš,ona podá čo lekár ordinuje
tolkoto by malo vypit dieta nad rok:
"Po jednom roku – hmotnosť nad 10 kg – 1 liter a k tomu ešte 50 ml na kilogram váhy"
takze dolezite je kolko vazi tvoj maly.. podla toho co pises prijme 1250ml tekutin, co sa mi nezda extremne vela, kedze ma horucky a v tom pripade potrebuje zvyseny prijem.. pije aj mimo infuzii?
nie som sice prislusne vzdelana, ale riesim uz dlho nieco podobne aj s lekarmi a aspon ti tu tema bude dlhsie svietit..
moj 2r ma bohuzial zlozvyk velmi vela pit, pije od leta za 24h takmer 2l tekutin a to najma v noci a hoci sa mu to snazim obmedzovat, ide to tazko.. vysetrenia zatial ukazuju, ze je vsetko ok - v piatok ideme na sono obliciek, tak dufam, ze dlhodoby prijem tekutin v takom mnozstve mu nic neurobil..