Koľko infúzií je vhodných pre ročné dieťa?

livka_
13. nov 2018

Ahojte. Mam otazku. V auguste som bola hospitalizovana s malym vtedy 10mes synom koli horuckam. Dostal behom prvych 2dni 2x 250ml a 1x500ml roztoku. Maly to tazko znasal lebo to dlho tieklo a tak sa pytam sestry ci to nemoze zrychlit. Vraj nie, lebo mu to nespracuju uz oblicky... to k situacii.. a teraz...
Od vcera som s malym dnes uz 13mes synom znova pre horucky v nemocnici. Uz mal 3x 250ml a prave mu dosla sestra napojit 500ml roztoku.. preboha..uz sa bojim.. baby co mate na to vzdelanie ci prax.. je v pohode dat od 12.10 od 11:30hod tolko tekutin? 3x250 a 1x500ml? Co oblicky?

jana_eyre
13. nov 2018

tolkoto by malo vypit dieta nad rok:
"Po jednom roku – hmotnosť nad 10 kg – 1 liter a k tomu ešte 50 ml na kilogram váhy"

takze dolezite je kolko vazi tvoj maly.. podla toho co pises prijme 1250ml tekutin, co sa mi nezda extremne vela, kedze ma horucky a v tom pripade potrebuje zvyseny prijem.. pije aj mimo infuzii?

nie som sice prislusne vzdelana, ale riesim uz dlho nieco podobne aj s lekarmi a aspon ti tu tema bude dlhsie svietit..

moj 2r ma bohuzial zlozvyk velmi vela pit, pije od leta za 24h takmer 2l tekutin a to najma v noci a hoci sa mu to snazim obmedzovat, ide to tazko.. vysetrenia zatial ukazuju, ze je vsetko ok - v piatok ideme na sono obliciek, tak dufam, ze dlhodoby prijem tekutin v takom mnozstve mu nic neurobil..

zuzik307
13. nov 2018

@livka_ tu je tabulka, z ktorej sa vychadza, pri horuckach sa spotreba este zvysuje... @jana_eyre dobre pise🙂

livka_
autor
13. nov 2018

@jana_eyre maly vazi 9,3kg, horucku mal poslednu v pondelok rano..pije tu poslabsie,len mliecko mu davaju a jest nic. Mliecka stiahol vcera 250ml

janinah
13. nov 2018

To prečo tu riešiš s laikmi? pediater tu nesedí a keby aj,on tvoje dieťa nevidel,nevyšetril...si v nemocnici,máš tam stále lekára,či už izbového alebo toho,ktorý má službu od 15 do rána do 7mej,tak sa pýtaj tam,sestričku nerieš,ona podá čo lekár ordinuje

dai
13. nov 2018

@livka_ preco ste kvoli horucke v nemocnici?

livka_
autor
13. nov 2018

@janinah vdaka

livka_
autor
13. nov 2018

@dai pediatricka nas ihned poslala

olifcek
13. nov 2018

@dai jj, i mne to napadlo ako prve...

dai
13. nov 2018

@livka_ fuh... to pocujem prvykrat... moja prva horuckovala nenormalne - zabaly, diazepan... ale nikdy sme neboli kvoli tomu v nemocnici...
V kazdom pripade skore uzdravenie