Kolísavá teplota u 2,5 ročného dieťaťa

alitomk
21. apr 2018

Ahojte, stretli ste sa s kolisavou teplotou dieťaťa? Vyjde mu na 37,4 a potom klesne na 36°C. Mali sme to pred dvoma týždňami a teraz zase. Nie je prechladeny, ani nevidím iné príznaky nejakej choroby. Mám s ním zájsť na pohotovosť? Trošku menej papá,ale hraje sa, behá, usmieva sa. Čo mám robiť?

kleopatra114
21. apr 2018

Áno , mojej po chorobe kolisala teplota ešte asi 3 mesiace .

alitomk
autor
21. apr 2018

@kleopatra114 a riešili ste to nejako?

zabina27
21. apr 2018

Ja teda meriam teplotu, keď sa mi dieťa zdá horúce, 37,4 by sa mi horúce nezdalo a nejedovala by som ho/seba meraním každú chvíľu...

spitmausi
21. apr 2018

ak meriate digitalnym bezdotykovym nemeria presne a teplota je orientačná, ak si chcete byť istá skúste rektalny, prípadne pod pazuchami odmerať, a dieťatko sledovať, ak sa vám niečo nezdá alebo chcete byť pokojná zájdite za pediatrom na vyšetrenie krvi a stery.za to nič nedáte.

kleopatra114
21. apr 2018

@alitomk kontrolovali sme moc , krv - nič podozrivé tam nebolo. Ona bola pár tyzdnov predtým aj ockovana , neskôr aj chora , čiže reakcia doktorov bola taká , že organizmus takto reaguje na ocko alebo sa telo jednoducho spamätáva z choroby trosku dlhšie . Potom som to prestala riešiť , začala davat veľa vitamínu C, bývame stále na čerstvom vzduchu, tak to same prešlo. A jasne , momentálne sa jej prerezavaju posledné stolicky , čiže jej mohla vyskakovať teplota aj keď sám jej plnili dasienka.

bosoriak
22. apr 2018

@alitomk nemas robit nic. ak sa mu raz za cas zvysi teplota na 37.4, to neznamena vobec nic. Moze to byt aj len z unavy. Teplota je od 38. Dovtedy sledovat, podavat tekutiny a ak normalne pije, nie je malatny, apaticky alebo nema bolesti, tak sa naozaj nic nedeje.

Zas netreba s kazdym malym problemom letiet k lekarovi, tam moze chytit v cakarni cosi ovela horsie.