Koliky u 2-týždňového bábätka

domcavesel
13. okt 2024

Ahojte, mám 17dnove bábätko - chlapca, ma kolíky. Boli sme aj dva dni v nemocke. Berieme sab simplex, bio gaiu, masíruje, cvičíme keď sa dá a neplače. Spánok na strašný, zaspí tak na hodinu potom sa z ničoho nič rozreve, noc je ešte horšia. Len nosíme na rukách. Kaká pravidelne, plne dojcim. Občas použijeme aj rúrku.
Prosím ako ste to zvládali ? Keď spustí plač neviem už čo robiť....nespime skoro nič, som už hotová....

bela30
13. okt 2024

@domcavesel Nam pomohli probiotika Jamieson baby maju kulturu BB12, ta je presne urcena na problem s kolikami plus som davala pred papanim Gastrocynesine rozpusteny na lyzicke.

michaela329
13. okt 2024

Sestra musela prejsť na fialový Nutrilon - predpisoval lekár a nehanbite sa použiť rúrku, tiež brali všetky možné probiotiká. Najviac sa to zlepšilo po zaradení prikrmov.

riskoh
13. okt 2024

Starsi syn bol podobne narocne babatko, cele dni plac, spanky max10-20min, v noci hodinove, pravdupovediac nepomohlo mu nic, len cas, po 3.mes.akoby utalo, plac ustal, tiez bol kojeny a bolo uplne jedno, ci som si davala pozor na stravu alebo nie, zelam len vela trpezlivosti a zdravicka…

rachel36a
13. okt 2024

Nič neurobíš...vydrzat...tiez sme to mali pri mladšom...v 3 mesiacoch akoby utalo a prešlo to

ina2405
13. okt 2024

@domcavesel súcitím, toto sme mali pri najstaršom, urob ako ti píšu ženy tu, ty už robíš všetko čo sa dá. Toto prejde, deti mávajú ešte nezrelý tráviaci systém a chce to čas. U nás to tiež prešlo po 3 mesiacoch. Ty sa vyhýbaj mliečnym veciam v strave, čokoláde, môže ho to dráždiť. Ale neodstavuj ho kvôli tomu od materského mlieka.

domcavesel
autor
13. okt 2024

Ešte ma napadlo či to nemôže byť Devitom, zhodou okolností to začalo ako ho užívame 🤷🏼‍♀️ poradím sa zajtra s lekárom a dovtedy mu ho nedám

Tých kvapiek na kolíky je veľmi veľa 😩 kiež by som vedela ktoré sú naj...

ina2405
13. okt 2024

@domcavesel napr.Espumisan, Sab Simplex je to isté. Bio gaia sú na črevnú mikroflóru. Niekto hovorí, že aj z vitamínu D (Vigantol, Devit) bolí bruško, ale ja dávam raz za niekoľko dní viac kvapiek jednorázovo a syn plakal rovnako v tie dni keď to nemal.

karinss
13. okt 2024

@domcavesel asi musíš len vydržať, môj starší to mal plakal nonstop od narodenia do 4roch mesiacov,, skoro ma jeblo... bola som už na dne psychicky... vyskúšala som všetko čo sa dalo, nepomohlo nič... ale skús um. Mlieko priamo na koliky ak teda si ochotná prestať dojčiť, alebo to len vyskúšaj či mu nebude hned na brucho lepšie... ak nie tak už len vydržať.. držím palce a pevné nervy ✌️