Mamicky poradte ako spravne zavadzat rektalnu trubku, maly ma 4 tyzdne, asi 3 dni sa uz trapime s plynatostou a vyprazdnovanim, cely den nekakal, teraz place, jaci, kupili sme rektalnu rurku, nemam olej tak som to natrela sudocremom a vopchala asi centimeter a podrzala asi len minutu, lebo hrozne jacal, nemohla som sa na to divat a nic ziadne vetry nevysli, proste nic. Ako spravne to zavadzat ako dlho drzat ? stava sa ze aj vam nepomoze ta rurka, ze sa nevyprdi a nevykaka ? dakujem za rady....
Skus natriet olejom alebo indulonou... Ja davam cca 2cm dnu a je potrebne tou trubickou tocit... Ak tam nieco je, tak by to malo postupne vyfucat 🙂
Nam na koliky pomohli kvapky Coliprev.
Aj nam jedine tie pomohli, a odporucili sme ich aj znamym,a tiez kazdemu zatial pomohli,treba vyskusat 😆
Rektálnu rúrku sme používali občas ale potom nám tiež odporučili kvapky Coliprev a rúrku sme prestali používať. Žiadne nadúvanie ani bolesti bruška 🙂
Ahojte. Píšem svoju skúsenosť s používaním rektálnej rúrky. Naša malá mala často nahromadené plyny, ktoré som jej pomáhla dostať z tela von. Môj tip je natrieť rúrku olivovým či iným olejčekom a pomaličky vsunúť krúživým pohybom. Časť rúrky cca 3 až 4 cm musí ostať vonku. Nikdy rúrku netlačte nasilu, musí ísť dnu sama bez "zádrhov". Po zasunutí stačí jemne točiť a čakať...kým sa bábetku ulavi. Potom sme ale objavili kvapky Coliprev, ktoré sú proti nadúvaniu a ... po rektálnej rúrke sme už nesiahli. Veľmi dobré kvapky, ktoré malej priniesli úľavu 🙂
Môžeš kludne pomaly aj hlbšie a dobre by bolo kebyže ju máš zavedenu cvičiť mu nožičkami aby sa vyprdel.kludne pouzivaj aj sudokrem to je jedno čim to namažeš.pokial ju dokazes udržať v riťke tak kludne aj 5 min