Ahojte mamičky. Idem si k vám po radu a dúfam,že poradíte keďže ja som už zúfalá. Zajtra bude mať moja princezná už mesiac a za ten mesiac neviem čo je to spánok.. Podľa lekárky ide o koliku nakoľko pravidelne každý večer chytá záchvaty plaču a veľmi ťažké je ju utíšiť zaspí jedine keď je na mojej hrudi dole bruškom. Začínali sme na UM Beba komfort na odporúčanie lekárky sme prešli na Beba Supreme pro asi tak tri dni dozadu skúšali sme dávať espumisan momentálne dávam biogaju a zatiaľ nič z toho nepomáha. Stáva sa,že tie záchvaty má aj počas dňa teda hlavne po vypiti mliecka. Kaká normálne takže tam problém nie je. Máte s tým skúsenosti? Pri narodení mala 2390g
@zuzkaa1991 nad tým HiPP premýšľam aj ja ale lekárka si stojí za svojím aby sme zostali na Bebe a tá rektalna rurka nám je zbytočná nakoľko malú vôbec nezapeka.
@alex1999 ahoj ja s mužom som si tiež týmto prešla aj naša detska trvala nech ostaneme na nutrilone potom ha a potom neviem aký ale stále jej nesedelo tak som.skusila bebu nic nepomohlo skúsili sme sunar nepomohol až nakoniec nám pomohol Hipp a som vďačná za to lebo odvtedy je ako vymenená krásne spinka aj kaká všetko 👌👌
Skús určite zmeniť mliecko a ak nemáš kúp si anticolic flašku kamoske napríklad pomohlo aj to …mi sme mali tiež hipp ono je aj take riedse ale zamna veľmi dobre mliecko,ale nam zas sadla aj beba musela som vymeniť hipp za bebu lebo sme začali piť 2 jku a proste v našom meste zohnat 2hipp mlieko bolo umenie tak sme skúsili bebu a sadla nam našťastie no doteraz pijeme mame 7 mesiacov …pokial nevyskusas nebudeš vedieť a takto ju trápiť možno nepomôže ani zmena mliečka mám kamosku mame tak isto starých drobcov a az teraz ako tak maju pokoj s kolíkmi a vyskúšali viac mliek museli lebo inak sa nedalo
juj my sme si tym tiez presli. Hrozne nieco, ako nam ju z um zapekalo az sme skoncili na pohotovosti stale behali po doktoroch😭
Nakoniec sme zmenili mliecko za antikolikove - hnackovala 2 tyzdne a teraz uz 3 den pekne kaka. A to ma 2,5 mesiaca a myslim ze kolikove obdobie ju uz preslo. 🙏
Ak sú to naozaj koliky, tak musíte len vydržať do 3 mesiacov... U nás to myslim v 2.5 mesiaci prešlo vyslovene zo dňa na deň.... Dovtedy to najmä večer bolo dosť náročné, hladkala som bruško, veľa som ho mojakala, ako-tak sa upokojil pri kojeni, ale celkovo to bolo zle, veľa plaču. Ale skončilo to, od 3 mesiacov mám doma ťažkého pohodaka. Držte sa 🙏
@alex1999 ahoj, u nas pomohlo:
- skontrolovat ci ma vystupeny pupcek, mala brusny pruh, ak ano hlasis pediatrovi a vymenny listok na chirurgiu (nie ziadna panika, babatka neoperuju a je to velmi casta vec),
- Baby calm opakovane pocas dna cca pol/hodinu pred jedlom a aj medzi jedlami a sucasne 20 kvapiek espumisan L do kazdeho jedla (ked som kojila tak na lyzicke) - viaceri nam potvrdili ze je to ok a neni kontraindikacia,
- Denne cvicenie na brusku max 5 min 3x denne alebo dovtedy kym zacala mrnkat a nikdy uz nie vecer,
- jemne masirovanie bruska pomalymi pohybmi v smere hodinovych ruciciek s mierne pokrcenymi kolienkami.
Toto nam zabralo az po niekolkych dnoch, no vysledky super, herniu sme riesili prelepovanim.
U nas to iste aj napriek k tomu,ze sme mali antikolikovu flasu, kvapky do mlieka aj probiotika. Kazdy vecer to zacalo. Ale mam super kamosku ta ma odhovane 3deti. Ta mi poradila pupikom natierat kazde rano a vecer brusko. A tieto vsetky apatieky do kopy ozaj u nas pomohly. Preventivne som jej brucho natierala hadam do roka.
@alex1999 nejde o zapecenie ale vypustenie plynov tiez som bola proti prvorodicka a ked svokra prvýkrát spravila tak syčala ze koniec....ale jasne ze sme nedávali kazdy den len ked nic nezabero..(masaz, teply zabal, hojdanie nosenie do vajca skuste dať)atd ...ja som sa az ta neradila s lekarkou mame taku co ma vsetko na salame od 3r riesim všetko podľa seba lekarov lieky ...skuste mlieko zmeniť ale postupne rano beba o 3hod nove mlieko a tak nastriedacku potom nové používat min 2tyzdne je to narocne ked clovek nevie pomoc takemu malemu.... nam koliky skončili prisli zuby(kazdy jeden zub...mesiac bola na striedacke nurofen fenjstil 9m) a teraz v 4r sa pyta kedy jej vypadnu 🤣🤣🤣(kamosky v skolke uz nemaju mliecne)
@alex1999 ok konzultuj to co najskor s pedi, ze mas podozrenie na brusnu herniu. Pedi by ta mal ak sa potvrdi poslat na chirurgiu. Existuje viac sposobov ako sa hernia riesi, my sme prelepovali (pupcek sa jemne prst9m zatlaci dnu, k sebe stiahnu obe strany pupceka (uzatvoris dierku) a takto prelepi). Prelepovali sme domacim vynalezom: hypoalergennymi samolepiacimi stychmi.
Na prdiky nam odporucili a velmi pomoh9l ten espimisanL + Baby calm...
PROSIM 🙏🙏🙏🙏 VYMAZ TU FOTO NAHEHO BABATKA, chodi sem kopa uchylakov atd.
@alex1999 my sme s tym presli....cez den vsetko.ok kakala.prdela odbilo 19 hod 20hod a koniec...ano v nemocnici dali nutrilon ju zapeklo na par dni a odvtedy zacali problémy.....nam nic nepomohlo kazdy jeden vecer od 19.do 23 az 24hod plac nonstop všetko sme.skusali ako tak nam pomohli kvapky sabsimplex aj to sme zacali davat okolo 2m 3m párkrát sme boli aj na pohotovosti keď sme isli v aute to.ju ukludnilo...takze vyskusat tieto kvapky teple.zabaly na brusko(zehlila plienku ktorú som nadavala na brusko)pri najhoršom sme skusali rektalnu rurku to tiez pomaha.....my sme trpeli do 4m skusala.som.mlieka nutrilon beba babylove naloneic hippko ostalo jej az do 2.5r