Kolika u 5 týždňového dieťatka

majkabr
25. jan 2016

Čo zaberá a čo môžem dať 5 tt dieťatku na koliku??? Espumisan L nepomáha vôbec

siska53
25. jan 2016

@majkabr my sme pouzicali saab simplex,to bolo ucinnejsie.
Ale najviac pomohol - cas.

pribinak
25. jan 2016

Masirovat brusko, cvicit nozickami a teply kupel

holubicka28
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bocianka123
25. jan 2016

Môjmu synovi pomohol okrem vyššie spomínaných aj taký krém - tuším "Pupík" sa to volalo.. .masíruje sa bruško proti smeru hodinových ručičiek... A okrem toho , mojim deťom najlepšie zaberal SAB Simplex...

mirkaaa80
25. jan 2016

@majkabr sab simplex sme davali 14 kv.pred kazdym kojenim, masirovat brusko V SMERE hod.ruciciek Pupikom, kludne daj teply obkladik, my sme pouzivali aj rektalnu rurku, mozno vyskusat aj coliprev- ten nahradza chybajuci enzym na stiepenie laktozy- ale nam nepomohol. Pozor aj na rozne cajiky s feniklom atd. niekomu pomozu ale inemu mozu aj pohorsit. A pokial kojis tak pozor na vsetko cerstve pecivo, bublunkove vody, kavu, zeleninu aj ovocie, treba docasne vylucit aj mliecne vyrobky. Toto ti pomoze ulahcit situaciu ale musite z toho vyrast. Nam to trvalo 5 mesiacov.

qidko
25. jan 2016

My sme zohrievali ceresnove kostky a prikladali sme ich zabralo to no myslim ze kazdemu babu zaberie nieco ine

mirkaaa80
25. jan 2016

@qidko presne. Kazdemu zaberie ine, mg sme vyskusali vsetko ck sa dalo a trosku sa to moze zmiernit, ale babatko z toho musi casom vyrast. Ak nevyrastie, treba hladat pricinu u lekara 🙂

qidko
25. jan 2016

@mirkaaa80 My sme sa snazili detom nedavat ziadne lieky iba ak to bolo akutne a ceresnove kostky sa osvecili a ak je babo kojene tak zalezi aj na matke co je a v akej je psychickej pohode

mirkaaa80
25. jan 2016

@qidko no tak prvy syn mal reflux a do toho tie koliky, ja som jedla pomaly iba hole cestoviny.... a maly reval jak besny.

8291
25. jan 2016

Tak naša malá mala fest koliky espimisan,sub simplex,babycalm,a ešte jedny kvapky si nespomeniem na názov jej absolútne nepomohlo.Jedine co nam zabralo boli kvapky Coliprev-tie štiepia laktózu,pretože bábätka ešte nemajú vytvorený enzým na jej štiepenie,tie boli fakt super

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mirkaaa80
25. jan 2016

Sab simplex sa nevstrebava do tela, vraj iba rozklada tie bublinky v creve, my sme tiez davali pri oboch detoch a nkc sa im nestalo. No smiesne teda ze dr.vam neodporucala davat kvapky, ale zaockovat babatku vo vakcine formaldehyd alebo hlinik alebo glutaman....zvieraciu dna atd. je uuuurcite v pohode 🙂

luckadominika
25. jan 2016

nám pomohli baby calm..... a rektálna rúrka od konca prvého mesiaca dávam ráno trocha teplej vody napiť a do hodinky je vykakaná 🙂

evka64
25. jan 2016

My davame babycalm 3xdenne a probiotika. Espumisan nan nezaberal, ale malej velmi chutil 🙂 Velmi pomohla aj antikolikova flasa MAM.

mkmimka
25. jan 2016

ja mam tiez 5tt.dieta a tiez mame koliky ale nam zabralo cvicenie - hlavne po kupani cvicim s nim s nozickami a pupik krem a masirovanie chrbatika - maleho dam tak ako na odgrcnutie a masirujem mu po chrbatiku a samozrejme som si vypozorovala co mu robi zle co spapam lebo aj to to sposobuje...

mily7
25. jan 2016

@majkabr môžeš skúšať všetky lieky na koliku. Záleží čo vám sadne. Niekedy nesadnu žiadne a masáž he slabý odvar na riadnu koliku. My sme si odtrpeli aj pri dievčatku nielen pri chlapcovi. Pomáha ešte nosiť a pohladaj dr. Karp. Nestestneji miminko v okolí. Alebo jeho odporúčania. 1.Zavinut 2. Dať na bok 3. Hupat 4. Vydávať zvuk ssssss 5. Nechať babo sat. Palec, cumel, alebo prso . Ešte pomáha biely sum. To stiahnes z netu. Nie vždy kolika znamená bolesť bruska. Moze ísť o nezrelost nervovej sústavy. Skús to. Bude dobre. Prejde to

qidko
26. jan 2016

@mirkaaa80 Tak to mi je luto reflux je svina kazde babo je ine Ked citam co vsetko maminky davaju detom tak som rada ze nam pomohli tie kostky maminky co maju deticky s kolikou prajem Vam nech rychlo s toho vyrastu a trapenie skonci