Ahojte mam skoro 3mesacneho synceka,pred 2 dnami mu zacali koliky,davam mu od 1mesaica boigaiu a aj tak sa objavili. Masirujem brusko pupikom,hybeme nozickami,davam nahriatu plienku infacol a aj tak nic nezabera. Papa Bebu AR lebo mame reflux a to je dost huste.Napapa sa dobre ale neprdi. Cez den je to ok ale zacina to okolo 17tej asi do 22 s prestavkami ked sa mu podari zaspat na chvilu. Davam ho aj na tigra aj na moje brusko aby ma citil a nic moc,viete este nieco poradit?Viem ze je tu vela takych tem ale vsetko to citat je na dlho a nema tolko casu pri nom. Dakujem za kazdu odpoved a este dokedy koliky asi trvaju?
Aj my sme si pred a cely druhy mesiac uzili s pravymi kolikami, menili sme mlieko na Hami a zacali s BioGaiou, odvtedy naraz super, kazdy den kakal, prdel, nadhera.
a teraz zacal treti mesiac, zasa akoby mal problem s prdenim,aj ked sa vykaka kazdy den nadalej. ja uz to neberiem tak tragicky, zoberiem ho do kupelne, pofenujem brusko a pritom pomasirujem s mastickou tymianovou od firmy Just. je to paradne vonave a pomaha to. potom ho vezmem na ruky a chodime chodime po byte,az kym sa neukludni a nezacne prdiet. predtym som s nim robila vsetko mozne a teraz mam pocit,ze to cele prejde skor,ked sa uvolni na rukach,nez ked som ho natahovala hore dole a cvicila s nim 😀
skus dat espumisan,alebo sab simplex...miesto infacolu.... a pri kazdom papani daj do mliecka
toto iste sme maly aj my z beby ha. beba obsahuje vela zeleza a zapeka to babatka a potom neprdkaju a vecer su krce. M& sme menili mliecko a ziadne koliky neboli a infants dophilus nam pomohol viac ako gaia. Toto je moja skusenost drzim palceky nech to coskoro prejde
nam na koliku pomohla biogaia (efekt sa dostavi najskor tak po dvoch-troch tyzdnoch), masaze bruska, kupanie v kybliku a cvicenie nozickami. cez den som buba nosila v satke, ale to aj preto, lebo on v kociku nechcel byt od narodenia. na masaze som pouzivala cisty mandlovy olej, ten nepremastuje a mozes nim masirovat dlhsie ako tymi mastickami (napr. pupik). netvrdim, ze kolika uplne presla, ale pekne sme sa vyprdkali, obcas predtym trosku poplakal, ale urcite lepsie ako tie niekolkohodinove place, pri ktorych ani nevies ako skor pomoct.
kvapky typu espumisan alebo sab simplex nefunguju, oni mozno sice pohltia ten vzduch v brusku, ale prdik musi tak ci tak vyjst... ja som nevidela ziaden rozdiel, ci som ich dala alebo nie.
koliky nam uplne presli po zacati prikrmovania cca ked mal 5,5 mesiaca (maly je kojeny, tak sme sa neponahlali). teraz uz par mesiacov prdka so smiechom. strasne sa zacne chechotat, ked sa mu zadari 😎.
No skus vymenit probiotika za Infant Dophilus a skusit ci Espumisan, Infacol, Sab simplex...my sme mali urputne koliky takmer od zaciatku az do styroch mesiacov a skusili sme snad vsetko ☹ v akutnych stavoch nam pomahalo obcas napustit teplu vodu do umyvadla a krpec si v nej ohrial brusko, voda ho skludnila a bol v klbku...a prdogrgaciokakacia poloha bola drzat jednou rukou babo pod pazuskami, dlan cez hrudnicek, "usadit" babo na stehno a nechat ho "stulit" sa do klbka...to bolo fakt ucinne aj efektne...
ono u kazdeho zaberie nieco ine, treba skusat...u nas napr masaze olejom (pouzivali sme mandlovy, slnecnicovy, od Weledy etc.) nezaberali (avsak skusit treba, fakt olej klze lepsie a masazou sa bruskou lepsie "prehreje"), ale pomohlo obcas polozit na brusko natiahnute prsty lavej ruky a jemne po nich klopkat prstami pravej...to brusko "rozvibrovalo", a asi nebolelo tak ako tlak pri masazi, hoc jemnej...
@veselavrba Skus si toto precitat: http://najmama.aktuality.sk/clanok/224779/ako-z...