Kolika u 2-mesačného syna

m_k
10. apr 2023

Ak by sa tu niekto našiel z rovnakým problémom budem rada ak poradíte.... Môj syn má dva mesiace papa bebu sensitive... umelé mlieko odporúčila doktorka... Chcem sa opýtať... Ake mate skúsenosti vy s tou bebou?... On ma stále kŕče v brušku jeho stolica je silno zelená... Ma koliku neviem či mu robí dobre tato beba... dávam mu sab simplex... Pupik... Espumisan nepomáha a už vlastne ani sab simplex... Doktorka povedala že mám bebu nechať že to sa zlepší časom ale už sú to dva mesiace a mne to príde horšie keď jej to hovorím tak ona len tie kvapky aby som mu dávala ale oni už nepomáhajú... Ani kakať sa mu nedá ale nie že by bol zapečený nie je slolica je riedka ale aj napriek tomu sa nevie vykakať stále tlači plače a nič.... Stou zelenou stolicou som čieš bola u doktorke brala výter výsledky boli v poriadku povedala že nevadí že kaka zelené ale podľa mňa áno vadí ta stolica aj strašne smrdí babetka nemajú mať takú smradlavu stolicu... Ak ste mali rovnaky problém čo ste robili prešlo to??? Alebo ste zmenili mlieko??? Ja viem že kolika trvá niekoľko mesiacov ale aj tak mi to nepríde normálne ako tvrdí doktorka... To. Mám naňho len pozerať ako trpí?

nikol789
10. apr 2023

@m_k ahoj, moja mala tiež troela silnými kolikami...
Nám beba nesadla, nehovorim že po výmene mlieka to bolo úplne super ale bolo to oveľa lepšie.
Kvapky som dávala ako ty. Aj masírovala bruško.
Dávam aj probiotiká BioGaia každý deň.
Keď bolo zle použila som pár krat rektarnu rúrku
Držím palce

m_k
autor
10. apr 2023

@nikol789
Tu biogaia dávam čieš len som nenapísala... A na aké mlieko ste prešli? Dokedy mala malička koliku? Ďakujem tufam že to čoskoro skončí

alexa358
10. apr 2023

@m_k Dobrý večer!
Možno by ste mohli skúsiť vyšetrenie u gastroenterológa.

m_k
autor
10. apr 2023

@alexa358 dobrý večer... Áno rozmýšľam o tom ale naša doktorka je aj gastrologička takže netuším pre ňu je to normálne

m_k
autor
10. apr 2023

A ešte som zabudla dodať že mi odmieta už aj papať.. Vypije max 90ml... Niekedy iba 60ml...2 mesačný by už mal papať 150ml...ale aj to povedala že je ok lebo priberá... Neda sa písať niekde z doktorkou?

nikol789
10. apr 2023

@m_k prešlo to keď som začala malej dávať prikrmy, okolo 5mesiaca
Prešli sme na mlieko Hipp combiotik

m_k
autor
10. apr 2023

@nikol789 fúú 5 mesiacov dlhá doba... Ďakujem za odpoveď... A čieš mala odmietala mliečko alebo papala pekne?

janulik2008
10. apr 2023

Malá mala Beba mlieko a sab simplex. Každému vyhovuje niečo iné, nám pomohli aj fľašky Dr Browns. Inak nedavas náhodou vit.D sakra ako sa vola co predpisuje dr z nich má veľa detí problém ale nespomeniem si na názov 😀

m_k
autor
10. apr 2023

@janulik2008 vigantol áno dávam... Ale skúšala som vynechať aj tak nič

nikol789
10. apr 2023

@m_k áno bolo to ako vecnosť🙈
Papala celkom pekne, ona je taký slabší jedák od mala, ale všetko vramci normy, ale pekne priberala vždy,možno menej ako iné deticky ale narodila sa malinká a drobunka a lekarka nikdy nič nehovorila.
Možno skús zmeniť to mliecko... ja som skúšala bebu, nutrilon a sadlo nám až hipp

m_k
autor
10. apr 2023

@nikol789 no ja som rozmýšľala nad tým nutrilonom... Ale ako si zistila že práve hipp vám sadlo keď mala stále koliku?

xtina1711
10. apr 2023

@m_k koliky nam sekli presne ked mala.3 mesiace..davali sme babyvalm kvapky a nepapa vam preto lebo ma bolesti..zvycajne to trva aj 3h a je yo vo vecernych hodinach..stale ale stale to riesit s dr treba!! Masirovami sme v smere hod ruciciek kremom pupik velmi dobra vec a cvicili na prdiky jemne povie vam dr cviky uz si nepamatam..pomozte babetku asi hlavne mliekom!ale koliky trvaju do 3m max co viem ale.mozu aj dlhsie..mrzi ma to presli sme si tym hlavne mojkajte babetko

danielahamar
10. apr 2023

Ja by som okamžite kúpila nutrilon digestive care, za mňa je to abkm a vysadila všetky tie akože kvapky na pomoc a ak ma vigantol vymenit za iny. Proste tomu dieťaťu pomôcť hneď a nie o mesiac, ak sa vôbec dostanete na gastro

m_k
autor
11. apr 2023

@xtina1711 on nepapa aj keď nemá bolesti ako keby mu nechutilo... Áno večer začne končí večerných hodinách určite trvá tých 3h...ale naňho to ide už aj ráno nie len večer... Mojkám stále od rána do večera to sa ani nedá nemojkať keď sa tak trápi

m_k
autor
11. apr 2023

@danielahamar neviem či by zabral nutrilon... Rozmýšľam nad zmenou mlieka... Pretože toto mlieko je originál na koliku a nič... Vigantol som mu skúšala vysadiť ale nič... To abkm je alergia však? Ja som o tom niečo čítala a podoba sa to na to ale ono by to malo byť dedičné a unas nema nikto alergiu...

m_k
autor
11. apr 2023

@danielahamar ešte som zabudla dodať ja. Mám problém z laktózou čiže mliečne výrobky a počas tehotenstva to bolo u mňa horšie no mne sa to prejavuje hnačkou a zvracaním že by to mal aj on?

danielahamar
11. apr 2023

@m_k nutrilon digestive je na alergiu kravskeho mlieka bez laktozy, takže áno má to po tebe a treba s tým niečo urobiť a ja by som robila hneď, tu vôbec nejde o značku mlieka, ale načo je urcene

danielahamar
11. apr 2023

@m_k to, že ty ju nemáš potvrdenú, neznamená, že ju nemáš, u nas mame 3 výsledky negatívne a 3 nemôžeme mlieko, najmenší od 4mesiacov vobec

m_k
autor
11. apr 2023

@danielahamar ďakujem za radi.. Snažím sa dovolať doktorke ale má odpojenu linku

m_k
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
danielahamar
11. apr 2023

@m_k netreba volať, treba vymeniť mlieko

niking27
12. apr 2023

@m_k pozor zelene stolice mozu byt aj tzv. “hladove stolice” nemusi to nutne znamenat, ze ma v creve infekciu a este ked pisete, ze papa malo a nechce jest + mal vyter z rekta negativny. Zatial dobrou znamkou je, ze vam pribera. Ako zmenit mlieko mozte, ale neodporuca sa ho menit casto, teda po tyzdni striedat rozne znacky a druhy lebo mate pocit ze to nezabera. Ak zmenite, treba pri novom mlieku vydrzat a davat ho aspon mesiac aby ste videli efekt.

m_k
autor
12. apr 2023

@niking27 zatiaľ mame mlieko rovnaké... Papať už začal aj keď menej... Dávam mu po dvoch hodinach keďže papa malo aby sa to nejak vyrovnalo... Pôjdeme na testy či nemá abkm... Ale nemyslím že je to alergia podľa mňa možno neznášanlivosť na laktozu... Ja by som mlieka nestredala každú chvíľu kdeže viem veľmi dobre že tým by som mu uškodila ešte viac preto túto bebu papa od narodenia a ak mám zmeniť mlieko poradím sa určite z doktorkou ak by mal alergiu tak bude mať na to určené.... Zelená stolica je z beby lebo obsahuje veľa železa toto nie je obyčajná beba.... To že je zelená nevadí vadí zápach a to že sa nevie vykakať ale napriek tomu je stolica riedka