Kolika u 10 mesačnej dcéry

mishelinus
2. okt 2015

Zienky mam na vas otazku.. Moja dcera ma za tyzden uz 10 mesiacov, no stale je tu jedna vec, s ktorou sa trapime od narodenia. Prve tri mesiace sme si zazili tazke 3mesacne koliky, kedy plakavala aj 6 hodin v kuse. Potom sa to chvalabohu zmiernilo, no koliky mavame este stale, kazdy den. Prichadza to vacsinou v rovnaky cas, 3 krat do dna a 3-4 krat v noci kedy sa skruca a place cca 15 min. Potom to bud prejde alebo jej musim dat vypit mliecko, ktore jej prdiky potlaci a ona sa potom vyprdi a uz je vsetko v poriadku... prosim vas, mate niekto s tymto skusenost?? Je to stav z ktoreho vyrastie alebo to bude mat stale?? Dakujem vam za kazdu jednu odpoved.

ewelyn3
2. okt 2015

Ahoj, tazko povedat ci to bude mat stale, lebo koliky mavaju roznu intenzitu nielen u deti ale aj o dospelych. Za seba a svoje deti, ti mozem povedat, ze u nas sa to zlepsilo ked zacali chodit...lebo predsalen tym chodenim sa tie crevka hybu a lepsie sa uvolnuju nielen prdky ale aj stolica. Dovtedy sme mali problemy tiez..casto som musela pouzivat aj rektalnu rurku, aby sa vykakala a vyprdkala...ale chodenim sa to upravilo. Mozno este davat vacsi pozor na stravu, odsledovat ci nepapa nieco po com jej tie krce nasledne zacnu.. Plus cim je dieta starsie, tym ma viac sily, aby nahromadene prdky alebo stolicu vytlacilo von...tak asi tolko moja skusenost a odpozorovane rady. Drzim palce aby to rychlo preslo, je to na psycho ked dietatu nieco je a nevieme ani ako mu pomoct!