Prosím Vás maminky o radu a skúsenosti. Už sme s manželom zúfalí. Malý má 6,5 týždňa a má koliku. Dali nám od tretieho týždňa kvapky Coliprev a probiotiká Nekadex. Medzitým sa ešte vyhádzal a nasadili mu Fenistil kvapky. Bojujeme s kolikou ale aj keď nemá práve kŕče stále plače ale že stále. Cez deň od rana od 7mej do večera do 9tej spí iba 3 hodiny aj to ked sme vonku v kočíku. Inak NONSTOP plače. Podávame si ho s manželom. Kolíšeme, mojkáme stále je podráždený. Vysadila som teraz ten fenistil lebo v letáku bolo písané že spôsobuje podráždenie.......
Maminky prosím vás je normálne že miminko prespí cez den iba 3 hodiny?
Už sme boli aj na sono bruška ale nič sa nenašlo. Doktorka povedala že ho nesmiem nechať plakať, že matka ho musí utíšiť...... Na chvíločku ho prebavíme, je ticho ale v zápetí hned place. Prosím vás poradte mi ak máte niekto takúto skúsenosť.
@schelly19 ja mam biopron probiotiká a espumisan L na koliky, popripade keď už toto nezabralo, pupik krem a ten zabral stale ale celý čas som drobca nosila na rukách a spala som postojačky keď som s nim pochodovala po dome a hojdala na rukách aby neplakal. Zaklad je nebyť pri ňom nervozna, pretože bábo to cíti a potom je nervózne tiež.
@schelly19 súhlasím s názorom vyššie,do 2,5 mesiaca bola dcéra nonstop mne na rukách (muž bol doma v podstate len víkend)..skús kúpiť šatku alebo nosič aby si ho nemala stále na rukách,moja v Tom nechcela byť,takže od rána do večera som v podstate nič nejedla a nosila malú na rukách..treba vydržať,ono to prejde,aj keď je to teraz ťažké 🙂
@schelly19 nášmu malému pomáhala masáž bruška (používali sme pupik), nebol kojeny takže sme používali aj antikolikove fľaše a keď bolo úplne najhoršie použili sme aj rektalnu rurku. Tiež toho veľa počas dňa nenaspal, spal 3-4x po 20min. ale zato spal celú noc......... A skončilo to až keď sme začali zavádzať prvé prikrmy. Takže veľa trpezlivosti ono to raz skončí 😉
Nám pomáhal sa simplex ale nejaké veľké kolíky sme našťastie nemali. Inak mám spolužiačku ktorej mala takto pretrvala 4 mesiace a nepomohlo že absolútne nič. Ona schudla na hranicu podvýživy, doktorka jej zakázala.kojit,lebo nielen že sa bála čokoľvek jesť, ale mala z nej ťahala všetky vitaminy. Nakoniec sa to zlepšilo, ale aj tak si sama priznala že to bola psychiatria.
3 hodiny spanku máš ešte luxusne, naša vtedy ani toľko nespala, ale zase v noci spala ako drevo. Určite ten nosic odporucam, uľahčí Vám to zivot. U nás koliky trvali 6,5 mesiaca. Prajem pevne nervy
@schelly19 podobne sme sa párkrát trápili s bruškom, od rána masáže bruška, teplé obklady, nosili sme sa na rukách, skackali na fiopte...až mi sestra poradila kontakt koža na kožu- malinkú som si v plienočke priložila k hrudníku a mojkala som ju. Do 2- 3 minút sa krásne utíšila a zaspinkala na mne. Držte sa, snáď kolika čo najskôr ustúpi.
Aj my sme si tým prešli, do 6 týždňov.. Bol to horor, doslova masaker.. A doteraz vlastne neviem čo pomohlo, lebo som vyskúšala naozaj všetko. Veľa síl prajem
@schelly19 my sme vyskúšali všetko , ale zabral jedine REGALEN od Energy, jedna kvapka za den, 21 dní treba brať. Nám zabral už na tretí den chvalabohu. Ale dobrali sme 21 dní
Nosiť v šatke/nosiči, tam sa aj dobre vygrgá po nakojení keď je v zvislej polohe. Nám robili problém niektoré mliečne výrobky v mojej strave- po vynechaní sa zlepšilo. Iba som to vypozorovala, nemáme otestované u doktora. Ďalej Vigantol zvykne spôsobovať kŕče v brušku.
Plne dojčím doktorkám nám zmenila Coliprev na Infacol, zakázala mi mliečne výrobky. najprv som mala pocit že Infacol zaberá ale posledné 2 dni má také krče že až piští pri tom 😢😢😢😢
Kúpili sme šatku a chvílku v nej aj vydrží, ale keď má kŕče, tak nepomáha ani tá. Končíme druhý mesiac a mám pocit že je to stále horšie a nie lepšie.
Aj vám detičky toľko plakali? Začínam si už pripadať ako zlá matka keď sú momenty keď ho nedokážem vôbec utíšiť ☹((((((((
šatka a nosiť, nosit a nosit..pospí, naje sa pri tom , ukludní pri mame..