Kolaps dieťatka po kúpaní

dlucy
4. jan 2019

Mamicky chcem sa Vas opytat aku mate skusenost s kolabsom po kupani dietatka? Nam sa to stalo 4 x boli sme uz na Kramaroch nic mu nenasli ani po kupani sa mu to nestalo ako doma. Je to ako keby vypol nic nevnimal vyzera ze ho uklada. Dakujem

kasokri
4. jan 2019

Nemas prilis teplu vodu? Prípadne nie je v kupelni dusno? Mám známu , ktora nevie cestovať busom, lebo vzdy odpadne. Chodí preto iba vlakom. Možno aj tvoje dieta to ma na nejakej psychickej báze.

dzulli1980
4. jan 2019

Môže to byť príliš teplou vodou + horúco v kúpeľni, z kúpeľne vyjde do "zimy", pre organizmus je to šok ... ja som sa veľmi rada kúpavala v horúcej vode a veru som prestala, keď ma raz skoro vyvalilo ... zoslabla som, bola som slabá, malátna, neschopná slova, ledva som sa dotackala do postele.
@dlucy

dlucy
autor
4. jan 2019

Vodu mame udajne dobru ale v kupelni je dost teplo nemame tam ani okno ked sa fenujem tecie so mna.on to vzdy dostane chvilu po kupani polozim na podlozku zacnem ho utierat a vtedy. Total vypne

dlucy
autor
4. jan 2019

Tu podlozku na ktoru ho davam mam v kupelni. Kde ho aj kupem

stankadu
4. jan 2019

ja som to mávala tiež z tepla, nemusí to byť len vodou ale aj prílišné teplo v kúpelni nepôsobí dobre.

januska20
4. jan 2019

@dlucy ja mám také stavy,keď je príliš horúco v kúpelni.. až na odpadnutie..
Nedá sa aby si otvorila dvere? Či ani to nestačí?

majcika
4. jan 2019

Co tak nechat otvorene dvere na kupelni, a podlozku preniest do izby a dietatko v uteraciku preniest tam a tam ho obliect

dlucy
autor
4. jan 2019

Dvere mame otvorene cely den aj pri kupani teraz nas zobrali do nemocnice ale tu nic. Vyskusam ho okupat v inej miestnosti teda a uvidim. Srdiecko egg bolo uplne ok

hivanik
4. jan 2019

@dlucy ....a nebolo to po cisteni nosteka vat.tycinkou?

dlucy
autor
4. jan 2019

@hivanik nie vobec som s nim skoro nerobila zabalila do uteraka este sa smial az po chvilu cca 10-15 sekund vypol. Dnes sme ho kupali 3x na kramaroch a nic ani raz sa to nestalo. Tu sice plakal ale doma je uplne kludny.

ukulela
4. jan 2019

@dlucy inu miestnost (to uz pises), ale mozno skus aj iny cas. ak je maly po celom dni prilis vystaveny a unavi sa este aj teplom a kupanim, tak to nanho moze dolahnut. alebo skus len rychlo osprchovat.

hivanik
4. jan 2019

@dlucy ...raz sa nam to stalo ked bola dcera malinka, tiez po kupani...kupala som ju v izbe vo vanicke a ked som ju vybrala tak bola ako handrova babika....trvalo to par sekund ja som chytila taku paniku, ze si s toho vela dodnes nepamatam....a potom este raz pocisteni nosteka a to sme isli na pohotovost kde samozrejme nic nezistili...boli sme aj na detskej neuro.a tam tiez nic.....vraj v nose su nervove zakoncenia a ked sa podrazdia tak moze nastat takyto stav....Ale prvi krat po kupani som nic necistila tak netusim co to bolo....tvarili sa akoby sa s tym nestretli

dlucy
autor
4. jan 2019

@hivanik fakt? Nostek mu necistim sme v koncoch doma sa ho bojim okupat tu nic nevedia zistit. Som na nervy z toho. Ked Vam nic nezistili ako to uzatvorili?

hivanik
4. jan 2019

@dlucy ...to ti verim....ked som malu potom kupala tak vzdy niekto pri mne bol keby nieco....nastastie sa to neopakovalo....boli sme par krat na kontrolu na neuro.a nevedeli mi povedat co to mohlo byt iba ohladom toho cistenia nosteka v tom druhom pripade a prvi krat netusim, ale vystrasilo ma to riadne....Skus tak, ze ho nedas lahnut na podlozku ale, ze ho budes drzat v naruci....niekomu rychla zmena polohy momusi robit dobre. Drzim palce.

majcika
4. jan 2019

Neurologicke vysetrenie bolo?

zuzana76
4. jan 2019

skus ho iba sprchovat a iba chvilku, ci to bude aj potom, mozno je vsak po kupani velmi unaveny, ze nevladze byt hore, takze tiez mozno zmenit cas kupania a miestnost

dlucy
autor
4. jan 2019

@hivanik vyskusam inu miestnost nedat ho na lezato a uvidime.

dlucy
autor
4. jan 2019

@majcika ano komplet eeg, sono hlavicky, krv aj kardio vsetko mal dobre.

dlucy
autor
4. jan 2019

@zuzana76 vzdy zaspal do dvoch troch minut. Vcera sme ho skusali po zobudeni spal iba pol hodku a kupanie bolo cca o 17hod

majcika
4. jan 2019

@dlucy keby si ho umyvala mokrou handrickou a len ritku a pipika osprsila, neskusali ste?

dlucy
autor
4. jan 2019

@majcika raz sme skusali iba ritku umyt mal to iste len slabsie

iwesska
4. jan 2019

Nedavas ho kupat najedeneho? Po jedle vo vode prichadza ludom casto zle.

dlucy
autor
4. jan 2019

@iwesska ma diagnozu ze reflux s tym nas pustali domov ale vcera nejedol 3 hod. Dr hovorila ze tie deti to maju v brusku aj tak.

majcika
4. jan 2019

@dlucy a kolko ma tyzdnov?

dlucy
autor
4. jan 2019

@majcika 6 mesiacov

majcika
4. jan 2019

A mava to vzdy? Ci len raz zacas?

anjika44
4. jan 2019

Určite je zo kvôli tomu, že v kúpeľni je príliš teplo. Ja v dusne tiež odpadávam a to som stará bačkora, nie malé dieťa.

mogaa
4. jan 2019

@dlucy ja mávam prirodzene nízky tlak od narodenia.... Raz som takto odpadla v kúpeloch keď som vychádzala z vody- z minerálneho bazéna (som zdravá, v kúpeloch som bola ako doprovod). Potom mi sestrička zmerala tlak a povedala mi že pred vstupom sa musím vždy poriadne napiť, lebo po kúpeli v teplej vode sa prirodzene zníži krvný tlak....takže môže to byť príliš teplou vodou alebo celkovo teplom keď ho vyberieš z vody...

dlucy
autor
4. jan 2019

Tak dievcata podarilo sa to tu v nemocnici bol pri tom aj lekar povedal ze skor mu doslo zle ze nieco zo srdieckom. Tomu vssk vysetrovali tak sa uvidi v pondelok ako sa dohodnu ze co dalej

ink
11. jan 2019

Ahoj, nejaké novinky? Ako dopadli tie vyšetrenia?