Po citani niektorych rubrik ma az zarazilo, kolko vela deti berie na Slovensku antibiotika. Nasa najstarsia dcera ma 4.5, ale zatial nebrala ziadne a do skolky chodi uz od 2.5 roku (vynechala len par krat, ked sa jej nechcelo). Zijeme v Nemecku, kde sa "pestuje" prirodzena imunita dietata a "zly" detsky doktor je skor ten, ktory ATB predpise. Naozaj nie je na Slovensku dieta, ktore ATB este nebralo ?
🙂 To som si vydychla.
jarka007
keby si ty vedela, koľko moja malá dbrala antibiotík v minulom roku!
to by si povedala, že som magor, keĎ jej ich toľko dávam. tiež by som bola najradšej, keby ich toľko nebrala. raz sme s doktorkou skúšali jej nedať ATB, ale stav sa natoľko zhoršil, že musela ísť do nemocnice, a ATB jej museli byť znova nasadené po 2 týždňoch znova.
my máme strašne slabú imunitu, takže sa hravo nakazíme.
Ked sa musi tak sa musi. Moja homeopaticka hovori, ze rozhodnutie matky je vzdy spravne, lebo ona je matka a vie, co je pre jej dieta najlepsie.
Moja sesterka mala podobne problemy s imunitou u dcery (mala prekonala do 2 r. v min. 3 zapaly pluc) a po niekolkych pobytoch v nemocnici jej primarka odporucala ATB brat len po krvnych testoch. Vraj jej to ustavicne branie antibiotik tak poskodilo imunitu, ze sa telo nevie samo branit.
A prave tieto krvne testy, sa mi zda, ze velmi na SR "neletia". U mojho byvaleho doktora ked mala dcera uz 5 den horucku, tak jej odoberali krv, strcili do centrifugy a po cca pol az hodine boli vysledky, ci ide o bakterialnu alebo virusovu infekciu. Islo o viralnu, tak nas poslal zase domov a po 1-2 dnoch horucka presla.
Vseobecne sa mi zda, ze horucka je na SR povazovana za nieco straasne zle. Pricom ide len o akesi "liecenie" organizmu. Pamatam sa, ze ked som manzelovej tete (vrchnej sestre na detskom) rozpravala, ze tu sa dava cipok az pri teplote 39, pozerala na mna veeelmi prekvapene. A kym nemal kamoskin syn min. 3 dni horucky (a nic ine) tak ho ani poriadne nevysetrili a poslali domov. Ona bola straasne nasrata, ale horucka malemu skutocne do dalsieho dna klesla.
nám vždy berú krv na vyšetrenie a výtery, nájdu tam prakticky vždy aj nejakého bacila, ktorý sa jedine vylieči len ATB. a našťastie, výsledky mávame dobré.
Chudak mala. Citala som, ze uz je 2 mesiace zdrava ? Tak drzim palce, aby to vydrzalo.
ahojte mamičky mam 5 mesačnú dcérku a ma už 3 krát antibiotika velmi často dostava soplíky a potom kašeľ horúčku nemáva
tu sme 🙂