Koho dieťa zo Slovenska ešte nebralo antibiotiká?

jarka007
13. apr 2008

Po citani niektorych rubrik ma az zarazilo, kolko vela deti berie na Slovensku antibiotika. Nasa najstarsia dcera ma 4.5, ale zatial nebrala ziadne a do skolky chodi uz od 2.5 roku (vynechala len par krat, ked sa jej nechcelo). Zijeme v Nemecku, kde sa "pestuje" prirodzena imunita dietata a "zly" detsky doktor je skor ten, ktory ATB predpise. Naozaj nie je na Slovensku dieta, ktore ATB este nebralo ?

other_side
13. apr 2008

tu sme 🙂

jarka007
autor
13. apr 2008

🙂 To som si vydychla.

maca793
3. máj 2008

jarka007
keby si ty vedela, koľko moja malá dbrala antibiotík v minulom roku!
to by si povedala, že som magor, keĎ jej ich toľko dávam. tiež by som bola najradšej, keby ich toľko nebrala. raz sme s doktorkou skúšali jej nedať ATB, ale stav sa natoľko zhoršil, že musela ísť do nemocnice, a ATB jej museli byť znova nasadené po 2 týždňoch znova.
my máme strašne slabú imunitu, takže sa hravo nakazíme.

jarka007
autor
3. máj 2008

Ked sa musi tak sa musi. Moja homeopaticka hovori, ze rozhodnutie matky je vzdy spravne, lebo ona je matka a vie, co je pre jej dieta najlepsie.
Moja sesterka mala podobne problemy s imunitou u dcery (mala prekonala do 2 r. v min. 3 zapaly pluc) a po niekolkych pobytoch v nemocnici jej primarka odporucala ATB brat len po krvnych testoch. Vraj jej to ustavicne branie antibiotik tak poskodilo imunitu, ze sa telo nevie samo branit.
A prave tieto krvne testy, sa mi zda, ze velmi na SR "neletia". U mojho byvaleho doktora ked mala dcera uz 5 den horucku, tak jej odoberali krv, strcili do centrifugy a po cca pol az hodine boli vysledky, ci ide o bakterialnu alebo virusovu infekciu. Islo o viralnu, tak nas poslal zase domov a po 1-2 dnoch horucka presla.
Vseobecne sa mi zda, ze horucka je na SR povazovana za nieco straasne zle. Pricom ide len o akesi "liecenie" organizmu. Pamatam sa, ze ked som manzelovej tete (vrchnej sestre na detskom) rozpravala, ze tu sa dava cipok az pri teplote 39, pozerala na mna veeelmi prekvapene. A kym nemal kamoskin syn min. 3 dni horucky (a nic ine) tak ho ani poriadne nevysetrili a poslali domov. Ona bola straasne nasrata, ale horucka malemu skutocne do dalsieho dna klesla.

maca793
3. máj 2008

nám vždy berú krv na vyšetrenie a výtery, nájdu tam prakticky vždy aj nejakého bacila, ktorý sa jedine vylieči len ATB. a našťastie, výsledky mávame dobré.

jarka007
autor
3. máj 2008

Chudak mala. Citala som, ze uz je 2 mesiace zdrava ? Tak drzim palce, aby to vydrzalo.

margaretka08
31. okt 2010

ahojte mamičky mam 5 mesačnú dcérku a ma už 3 krát antibiotika velmi často dostava soplíky a potom kašeľ horúčku nemáva