je tu maminka ktorej dietatku zaviedli kochlearny implantat???
prosim ta a ako to je?? my teraz cakame na jedno vysetrenie ktore sa robi v spanku. ale poradovnik je az na oktober, tam sa potom urci co dalej. ci postaci len nacuvaci pristroj alebo bude treba dat ten implantat a keby bolo treba implantat ako sa to robi? nic podrobne som na nete nenasla.a davaju to kazdemu dietatu? ako to funguje? ten mikrofon jej voperuju za usko??? prepac ze sa ta pytam ale som z toho taka nijaka. nase dieta sa narodilo zdrave s tymto sme ozaj neratali. je mi z toho nanic.. ale hlavne kvoli tomu ze vobec neviem o co ide a informacie od lekarov su take strohe. jasne nejde o ich dieta tak coby nieco aj povedali vystresovanym rodicom ze jo???
vysetrenie je v pohode, bezbolestne,myslim ze je to OAE otoakusticke emisie,alebo evokovane potencialny, to jej zavedu do uska taku ako sondu,a robi sa to v spanku preto aby dieta nemetalo hlavou. Operovanie implantatu je troska zlozitejsie, nechcem to tu popisovat lebo by si sa zlakla, treba na to chirurgov,co voperuju taky pristroj do vnutorneho ucha a ten mikrofonik sa potom priliepa na kozu,lebo pod kozou je v tom pristroji aj magnet. Uvidite po vysetreni, mozno jej to vobec nebude treba, a momentalne uz su v ponuke tiez aj velmi kvalitne nacuvacie aparaty. A nebud z toho nanic, mas krasne dieta, iba mozno troska menej pocuje, poznam plno nepocujucich ludi,ktori nepocuju vobec nic, a dostudovali VS a krasne si ziju,,myslim ze pod temou sluchovo postihnute dieta som videla linke na plno stranok na webe, a lekari o moznostiach vzdelavania ci uplatnenia az tak vela nevedia,oni riesia diagnozy. Ak to bude aktualne a nenajdes ziadne info potom di dam nejake kontakty, akokolvek hovor na babetko akoby poculo, normalne s nim rozpravajte, skus viac gestikulovat, aj co sa tyka mimiky uplne prirodzene,
ahoj prosim o raddu mam 18 mes. synceka Tomaska doteraz sa zdalo ze je vsetko v najlepsom porisadku prospieval dokonca oproti ostatnym detom bol aj popredu as kym nezacali blabotat............ my si sice hrkutame us asi od troch mesiacov ale stale sme pri tom aj zostali to ze nerozprava iba blaboce mi nevadilo kazdy ma svoj cas na prve slovo ale vsimli sme si ze nereaguje ani na nas hlas s manzelom sme po prvom vysetreni sluchu v ziline no a zatial vychadza ze nepocuje pravdepodobne nas ties poslu niekam do BA na specializovane stredisko, prosim o odpoved, radu hocico , ako mam reagovat na maleho dojmy s nemocnice , lekarov ako sa ma vasa mala, ci zacala rozpravat ako prospieva postupom casu......
ahojte mamicky viem ze tato konverzacia je stara ale mozno mi poradite pomozete. zijem momentalne v UK moj syncek sa narodil s atreziu (nema usko) nema zvukovod, momentalne nosi nacuvaci strojcek BAHA ktory stoji tu v uk okolo 6000 libier, planujeme sa prestahovat na svk a chcem sa spytat ci stym mate niekto skusenost. Ten baha je vlastne aj implant ktory sa da detickam v operovat od dvoch rokov. prosim o neake informacie, ked pridem na svk kde mam zacat. chcem sa velm vratit len tato jeho diagnoza ma drzi tu kde som. je to sikovny chlapcek a chcem aby sa rozvyjal, ake mate skusenosti s lekarmi?
@katarinaadamova prečo ten smajlík placuci ja mám implantát 12 rokov a som nadmieru spokojná
@slniecko1976 pretože ja ako matka ,som sa s tým ťažko zmierovala
@katarinaadamova lenže kochelarny implantát je to najlepšie čo môže byť pre vaše dieťa
@slniecko1976 ďakujem ,bol to starý príspevok. Samozrejme že viem ,že je to naj pre moju dcérku .
Ahoj, nase dieta nema kochlearny implantat,ale som od fachu,robim si doktorat zo specialnej pedagogiky,konkretne pedagogiky sluchovo postihnutych, ucila som nepocujuce deti, aj posunkovy jazyk na VS, pokial som neodisla do zahranicia, a teraz som na materskej. Poznam psychologa ktory je v time pri posudzovani deti vhodnych pre zavedenie implantatu. MOzem len odporucit, deti ktore som videla na praxi s implantatom krasne napredovali, musi vsak byt samozrejme dennodenny sluchovy a recovy trening, takze makacka pre rodicov. Kebyze mam nepocujuce dieta/predpokladam ze VAse je nepocujuce-tazka strata sluchu/ tak mu urcite implantat dam zaviest. Ine je to ak su rodicia nepocujuci,ale predpokladam ze Vy ste pocujuci. Takze nevahajte,cim skor tym lepsie.