Klostrídiová infekcia u dvojmesačného bábätka

thinulka
10. máj 2016

Ahojte mamicky. Chcela by som sa opytat ci mate skusenost s klostridiovou infekciou u babatka. Lezime v nemocnici a dnes nam to diagnostikovali ale co si citam po internete velmi sa bojim,lebo maly uz je apaticky a nechce nic jest. Malo to nejake dietatko a dostalo sa z toho? Ako dlho to trvalo? za kazdu odpoved vopred dakujem 😔

ruthike
10. máj 2016

Ahoj, nemam osobnu skusenost, mojho maleho ale hospitalizovali ako 3 hodinoveho so sepsou a zapalom pluc. Prve tri dni tiez nic nechcel, dokrmovala som ho um. Deticky su velmi odolne, ak zaberaju atb, vsetko by malo byt v poriadku. Len ho sleduj a ak by sa ti nezdal, domahaj sa doktora. Drzim palce

petulawink
10. máj 2016

Ahoj, neboj sa. To, že ti nechce papať, tak to je normálne, on v infúzií dostáva všetko potrebné, to prečo si prijatá je hlavne preto, aby sa mali neodvodnil. Nebude to trvať snáď dlhšie ako 4-5 dni.

tweety22
10. máj 2016

Ahoj thinulka, mame osobnu skusenost, moj maly prekonal klostridie vo veku 8 rokov po tazkom zapale pluc, schudol cca 7-8 kg a takmer pol roka som ho mala doma, nemohol ist do kolektivu pretoze nevladal. Stale sa snazim zistit co najblizsie informacie pretoze je velmi malo pripadov u deti, ktore tuto chorobu prekonali. Drzime vam palce

jaza81
5. júl 2017

@tweety22
Ahoj, prosim ta, pocula som, ze sa to rado vracia. Ako ste na tom? Ci len raz a bol pokoj? Ja som s tym akurat v nemocnici. Ako si vycistila domacnost od spor, zevraj su velmi odolne.
Dopprucilo vam konkretny typ probiotik? Ako sa potom postupuje, ked clovek nieco chyti a bude potrebovat atb?
Dakujem, vsade je malo informacii a malo ludi, co ma priamu skusenost.

tweety22
10. júl 2017

@jaza81 Ahojky, moj syn mal klostridie pred dvomi rokmi. Doteraz su pre mna tieto potvory nocnou morou ale on mal tazky priebeh choroby pretoze predtym ako dostal klostridie mal vazny zapal pluc a tesne potom este aj kniahne takze bol rok doma, nechodil vobec do skoly. Viac menej lezal. Odvtedy pri kazdej navsteve dr. je nutne spomenut prekonanie klostridii. 5 rokov od prekonania choroby je doba kedy sa mozu vratit, maju 80% schopnost recidivi takze pozor na ATB, radsej sa im vyhnut ak sa da. Kazdy den probiotika, striedam ich. Ziadne specialne nekupujem. Presli sme doktorov od BA po Kosice, nam sa po dolieceni pridruzili dalsie - ortopedicke komplikacie suvisiace s dlhodobou rekonvalescenciou. Ak ti mozem poradit davaj pozor na stravu, maso, hlavne kuracie je napichane ATB, prve roky je treba byt velmi opatrny uplne na vsetko. A ziskavat postupne imunitu, snazit sa vyhybat akymkolvek virusom a ochoreniam. Keby ta nieco napadlo ci chces vediet kludne napis. Zelam vsetkym vela sil. Zdravie je nadovsetko.

ivana_ja
3. feb 2024

@thinulka dobry den, my sme prekonali, maly to mal ako novorodenec, ako sa mate teraz? Ako je to do buducna?

miska510
4. apr 2024

Ahojte. My sme momentálne v KE v nemocnici s touto infekciou. Už siedmy deň na atb. Mala ma 4 roky. Našťastie liečba zabrala a mala sa už cíti lepsie. Minulý týždeň bol kriticky. Berie dvoje atb. Tak dúfam že je to na dobrej ceste.

miska510
4. apr 2024

A ešte otázka aké probiotiká uzivate

ivana_ja
21. apr 2024

@miska510 dobry den, ako ste to zvladli? Dufam, ze uz ste v poriadku, my probiotika neberieme ziadne