Klipkanie očami, stláčanie rúk do klbka ako keby umývanie a tlieskanie

martinahrnkv
16. dec 2021

Ahojte mamičky, malý (16mes.) mi pri sledovaní TV z ničoho nič začal klipkat očami a bralo ho do spánku reagoval na nás veľmi slabo tak sme utekali na pohotovosť a tam nám dokopy nepovedali nič len nás poslali na očné kde bolo všetko v poriadku. Objednala som malého na neurológiu kde sme sa zatiaľ tiež dokopy nedozvedeli nič lebo na EEG nespolupracoval tak musíme ísť znova o 2 týždne a ževraj potom aj na CT, ďalšia vec nepáčilo sa jej spickovanie a chôdza ževraj na široko (v správe že ľahká ataxia chôdze), chodiť začal pred cca týždňom a spickuje už dlhšiu dobu, po vyšetrení na EEG s tým blikajucim strojom sa začal doma správať divne akoby nás vôbec nevnímal, tlieska a šúcha si ruky do klbka akoby ho boleli, som taká vystrašená nespím, zvraciam už od strachu coto môže byť len čítam jak blbá kadejaké diagnózy, má niekto s týmto skúsenosti? Ďakujem 🙏❤️

gleep1
16. dec 2021

Neporadím ti, len ti zazelam veľa sil a veľa zdravia malému, netuším čo to môže byt, dúfam že nič vážne.

martinahrnkv
autor
17. dec 2021

@gleep1 ďakujeme pekne

sofia1979
17. dec 2021

@martinahrnkv neboj sa kedy začal normálne chodiť rozpráva niečo vníma ťa keď s ním rozprávaš proste robí tie veci čo doteraz? Č i tým čo píšeš všetko čo mal doteraz pominulo?

andreatytler
17. dec 2021

@martinahrnkv Viem si predstavit ake musis mat nervy. Je mi to velmi luto.
Povedz si ze nech pride cokolvek, zvladnete to. Ste silna rodina a date to. Skus najst v sebe silu a odvahu celit potencialnym problemom. Mne pomohla fyzioterapeutka takto ked som sa bala ze syn moze mat obrnu... povedala: A co ak by aj mal obrnu? Zvladnes to. Vtedy som si uvedomila ze sa tomu netreba poddat. Ze to budeme riesit... cokolvek pride. Syn zda sa ze obrnnu nema, ale tento postoj si vzdy pripomeniem, ked sa zacnem bat niecoho ineho.
Zial neviem poradit ohlado tvojho problemu. Len by som povedala, aby ste mu vobec nedovolili pozerat TV. Pre tak male dieta je to skodlive.
Inac volali ste lekara ked sa syn zacal spravat cudne po tom vysetreni?

dwightvb
17. dec 2021

no ak zacal chodit pred tyzdnom tak to podla mna nic neznamena ze sa doktorovi nepaci to ako chodi. Ved nemoze predsa zacat chodit hned ako keby chodil uz dlho. Co popisujes vizera ako atypicke absencie, treba najst dobreho neurologa.

martinahrnkv
autor
17. dec 2021

@sofia1979 chodí cca týždeň, nič nepominulo len je taký iný nieje už taký veselý, usmiaty...napr.hodinu má dobrú náladu smeje sa atď a potom ma zase stavy že je niekde úplne mimo nereaguje na nás a tak dookola

jumama
17. dec 2021

A ako je na tom s recou - zmenilo sa nieco? Viem, ze este nemusi mat vela realnych slovicok, ale uz nejake slabikove slovka by mohol mat, ked si nieco pyta, ked mu ukazujes... Dovtedy ako komunikoval, ukazoval prstekom veci v knizke a pod.? Zmenilo sa v tom nieco?

martinahrnkv
autor
17. dec 2021

@andreatytler áno presne to som si začala od včera hovoriť že nech mu je čokoľvek zvládneme to ale nejde to vždy, TV odvtedy nemáme vôbec zapnutú a odvtedy mi očami už neklipkal ale začal robiť tie iné veci čo som spomínala, volala som samozrejme doktorke po tom vysetreni a povedala že ten blikaci prístroj je na vyprovokovanie toho niečoho ale z EEG sa to nedalo zistiť keďže nespolupracoval preto nás objednala o dva týždne že to skúsime znova a potom ešte CT keď bude treba, vy ste mali podobné problémy? Čo vám zistili?

henka123123
17. dec 2021

@martinahrnkv no treba to sledovat ale je este malicky..ale mozu to byt aj prejavy autistickeho spektra

martinahrnkv
autor
17. dec 2021

@jumama nie v tomto sa nezmenilo nič len sa už menej zapája do aktivít

jumama
17. dec 2021

Držím palce, nech je všetko ok, nech ste v pohode aj tvoje mojkadlo aj ty ❤

martinahrnkv
autor
17. dec 2021

@jumama ďakujem ❤️

hipuska
17. dec 2021

Pokiaľ nespravíte EG, CT nebudete nič vedieť. Môže to byť aj príliš veľa vzruchov-zacal chodiť, vývoj reči atď a nemusí to nič znamenať. Ak by dačo bolo, po týchto vyšetreniach bude vidiet aktivitu na mozgu. Takže, radim negooglit a len čakať. Pretože, to naozaj nikto nebude vedieť a ani to nezistis

sofia1979
17. dec 2021

@martinahrnkv no nebudeš múdrejšia od nás myslím si, že to nič nemusí byť, ale tak vyšetrenia ti to úplne môžu vyvrátiť. Držím moc prsty hlavne nič nečítaj len sa budeš viac strašiť. Verím že to bude všetko oki.

lily14
17. dec 2021

Nespadol náhodou? Nebol ockovany na mmr teraz niekedy?

martinahrnkv
autor
17. dec 2021

@lily14 pádov bolo veľa ale to len také tuknutie nič hrozné malá modrinka, stálo sa to deň pred tým očkovaním MMR takže ho nezaockovali

martinahrnkv
autor
17. dec 2021

@sofia1979 ved to že čím viac čítam tým viac som vystrašená, ďakujem ❤️

elenita
17. dec 2021

@martinahrnkv drzim Vam velmi palce. Odporucam natocit video v takychto chvilach a ukazat to Vasej dr, trebars aj hned v pondelok. Daj nam potom v kazdom pripade vediet, ako ste dopadli 🙏

martinahrnkv
autor
17. dec 2021

@elenita no naša dr. vôbec netuší čo to môže byť aj keď som jej všetko dopodrobna opísala 🤷 možno aj tuší ale nechce ma strašiť dopredu a neurogologicku máme od nás 60km tam sme objednaní až 4.1, určite dám vedieť ❤️

martinahrnkv
autor
17. dec 2021

@dwightvb veď to som aj ja povedala že chodí ani nie týždeň ale skôr to spickovanie sa jej nepáčilo že vydrží dlho na špičkách a na široko, hľadala som najlepších s najlepšími recenziami ale tí nás odmietli lebo berú len zo svojho mesta 🤷

mikadooo
17. dec 2021

@martinahrnkv môže byť epilepsia, aspoň niektoré z tých príznakov sú také podobne ako u dieťaťa jedného môjho známeho. Ale nie som odborník. Možno je to typ, z ktorého dieťa dozrievaním nervovej sústavy vyrastie a teda to lekári nebudú nejak extra riešiť, ale čakať na neskôr. A možno to bude niečo úplne iné. Ten "náš"chlapec berie antiepileptiká a odvtedy je všetko ok, nemáva záchvaty. On už žiaľ z toho asi nevyrastie, chodí už do školy a začalo mu to cca 2-3 roky dozadu, už si to nepamätám.

martinahrnkv
autor
17. dec 2021

@mikadooo áno aj mne z toho všetkého vychádza epilepsia tak dúfam že nič horšie to nebude

andreatytler
19. dec 2021

@martinahrnkv My sme mali vysetrenie na epilepsiu. Ked mal syn asi 4 mesiace robil take zvlastne pohyby co vyzerali ako krce a tak nas doktor poslal na EEG a robili mu aj vysetrenie s tym blikacim strojom. Nic sa nepotrvrdilo.
Nechaj dietatko riadne unavit, vybehat a pred vysetrenim nakrm... ak este kojis, alebo davas flasu, krm aj pocas toho ako mu davaju na hlavu tie elektrody. U nas robili vysetrenie v spanku. Dufam ze sa to da aj u starsieho dietatka.
Vsetko bude dobre... zvladnete cokolvek.