klima ... ano? či nie? mame dvojrocneho syna a zvazujeme či ano či nie ... ake mate vy skusenosti?
Áno.ale rozumne.my by sme sa v bytovke na poschodí bez nej uskvarili..púšťam ju ale max na 26-27 stupňov,a len mierne otacky..keď sa byt schladí vypinam..pred každým letom je vyčistená,vydezinfikovana..
@zuzanaevin za mna nie, ja klímu neznášam, radšej sa budem pariť, mne teplo nevadí, z klimy mám zápaly očí, aj v robote sme mali klimu a chlapi to nastavili na 18 stupnov a potom ked sme išli von ten teplotný šok, hrozné
Mňa z nej vždy príšerne bolia oči, ale na slovensku už sa v lete o chvíľu bez nej nebude dať vydržať
obavam sa toho ze ak kupime klimu maly bude casto chory ... ako mame teraz ked je teplejsie v nustri okolo 28 stupnov ale pustam ventilator ... mam ho na policke vylozeny aby nefukal na maleho a asi pri nom aj ostaneme a ziadna klima nebude ... dakujem za vas nazor 🙂
@zuzanaevin Klimu moc nemusim, ale keby sme mali horuci byt, tak bez vahania kupujem. Teraz napisem okukany tip z inej diskusie, ako pouzivat klimu. Nemusi byt pustena, ked ste doma. Idete von, do obchodu, tak nechas vychladit byt. Nemusi to byt ziaden extrem, proste tak aby vam to vyhovovalo. Pred spanim sa nezdrziavat v spalnach a nechat ich vychladit. Ak je klima spravne cistena a riadne udrziavana, tak v domacom prostredi nemusi byt vobec siritelom kadecoho.
Som za, rozumne a s mierou...
@zuzanaevin ja by som ešte pridala jeden názor za..a to preto, že podľa mňa je klima dobrý slucha aj keď veľmi zlý pán...chcem tým povedať, že je veľký rozdiel, či sa nachádza v obchode alebo na pracovisku, kde nemáš šancu ovplyvniť teplotu ani smer vzduchu a iné, keď si sama rozhodneš kam ju umiestniš a na koľkých stupňoch pôjde...my ju máme nad sedačkou a fúka smerom k televízoru, takže pri gaučovej kultúre nám nejde žiaden vzduch do tváre....takisto sa dá miestnosť vyklimovať skôr ako do nej vstúpiš, napr. keď varíme obed, vyklimujeme obývačku, a potom už len sadneme do príjemnej miestnosti s vypnutou klimou...píšeš, že máte iba 28 stupňov - to nie je tak moc, ale u nás to vie byť občas na nevydržanie a ja osobne neznášam, keď od teploty neviem, čo so sebou...dokonca som mala kamošku, ktorá k nám svojho času chodila na klimové posedenie, lebo u nich bolo také teplo, že zaspávala s mokrým uterákom na tele...sú jednoducho obydlia, kde sa to vydržať nedá...u nás teda napríklad ani raz nepadlo, že na čo nám to bolo, skôr sa vždy v tých najväčších horúčavách zhodneme - vďaka bohu za ňu....chcem tým len povedať, že tvoja klíma - tvoje pravidlá..nemusí ísť 24 hodín v kuse...čiže pokiaľ jej kúpa nie je finančne náročná, môžu byť situácie, kedy ju rada využiješ vo svoj prospech..
Ano, ale kvalitna znacka a pustana rozumne. Kvalitna znacka je ticha a ma moznost tak jemneho rezimu, ze na cloveka nic "nefuka", ani ked smeruje priamo nanho a da sa nastavit aj smer lamiel do vsetkych stran. Klima neznamena mat dnu 18 stupnov, ked je von 36. Rozumnejsie je nastavit iba o par stupnov menej. My mame spalne pod strechou a neviem si v lete predstavit spanok bez nej - teda viem, 3 leta som pretrpela. Vacsinou staci klimu pustit 2-3 hodky pred spanim, aby interier nebol prehriaty. Ak su dlhotrvajuce horucavy, klima ide jemnulinko celu noc, na 25 stupnov. Iste ulava, ked sme inak mavali 29. Ale ak mate skusenost iba s klimami, co su v beznych hoteloch, kde sa v podstate da nastavit iba teplota a jeden turbo rezim, nedivim sa, ze dievcata tu maju predsudky. Za mna klima urcite ano.
Ahoj.No my po minulom lete keď sme mali v byte skoro 35 stupnov v tych najhorucejsich dnoch sme si ju dali namontovat.Byvame na pod strechou takže vydrzat tam bolo umorne.
Mi ju mame uz asi 3 rok a je tu super vec.tiez byvame pod strechou ako Gabusa1975
a cez leto v byte niekedy aj 40C
@zuzanaevin ano, mala isla pri klime z porodnice 2 hodiny v aute a pustala som jej stale pred spanim vychladila izbu poriadne, cez den ficala klima a bola uplne zdrave dieta kym sme sa neprestahovali do mesta
@90909 ja som pisala ze teraz mame 28 stupnov čo ešte nesu vonku take strasne teploty ale ked bude vonku 35 tak tu to bude tiez hic strasny preto uvazujeme nad tym či ano či nie ....
@gabusa1975 my sme tiez pod strechou a je to na nevydrzanie a ešte ked zapnem ruru ked varim no na nevydrzanie
@zuzanaevin Viem o com hovoris.Keď sa ani nehybes a mokra jak myš😝
@zuzanaevin byvali sme v podkrovi-hruza,potila som sa aj hola.Tym,ze to bolo trocha zle riesene,dali sme ju do spalne. Ani jedno dieta nebolo kvoli nej viac chore. Treba pustat s rozumom a max.rozdiel teplot dnu-von 7stupnov. Ja som sa ju snazila moc nepustat,ale ked bolo naozaj neznesitelne,tak som ju pustila,ale vzdy sme boli mimo nej. Pustali sme aj v noci,dali sa na nej natacat klapky akym smerom ma fukat a ked nebolo vykurovacie obdobie,ale vecery trocha chladnejsie,tak som nou trocha vykurila izbu pri kupkani. A hlavne sme ju pravidelne cistili..
@zuzanaevin aha áno, som zle prečítala..ale tak ako som písala, snažím sa ju využívať podľa potreby ..keď je mi už nepríjemná, jednoducho vypnem a je....keď je doma, vieš si ju prispôsobiť aby vyhovovala v provom rade vám..na rozdiel od tých v kancelárii, kde už s tým človek veľa nenarobí a tiež mi hovoria kamarátky ako tým niekedy trpia, že klima pomaly na tých 18 stupňov - to je pre mňa šialené - u nás tiež tých 25 max 23, keď chcem miestnosť vyklimovať, ale keď tam sedíme, dávam tak 26-27...a podľa potreby vypnem...a tiež keď je u nás návšteva to zvyknem pustiť inak by u nás asi zdochli..ale keď im vadí, tiež vypínam...podľa mňa tým, že si to vie človek sám riadiť, vie to byť skvelá pomôcka
Doma nemame, netreba nam, je tu tak tri az pat dni do roka neskutocne horko, kedy by ju bolo treba, ale to vydrzime...
Na dovolenke v tropoch ju na spanie nastavujeme na 28-30º(kazdy pristroj je trochu iny)
@zuzanaevin mame v dome..skvela vec...hlavne ked potrebujem malej vychladit izbu na spanie. Pouzivame od narodenia. Samozrejme treba pouzivat s mierou. Klima je nastavitelna, je ine pouzivat ju v obytnom priestore a ine v kancelariach, kde je milion ludi oblecenych podla dress code a vo vydychanom vzduchu, nedivim sa, ze peckuju klimu na plne obratky na 18 stupnov a z toho potom vznika vseobecna averzia voci klime, ale ked to vie clovek rozumne pouzivat, je to velky pomocnik v lete. Lepsie mierne vychladit miestnost, aby dieta spalo celu noc ako nosit ho na rukach v horucavach, lebo reve od unavy a nevie spat. Btw tiez mam 2 rocne dieta
@zuzanaevin myslim si ze je dobry napad kupit klimu ale urcite ju pouzivat len s rozumom a ked budete mat v byte uz naozaj na nevydrzanie. A skusim skor pustit vtedy ked maly nie je doma. Takze nejakym sposobom aby sa vychladil byt a potom tam az ist
Tiež máme klímu a dve dvojročné deti.V lete schladím izbu pred spaním (samozrejme s mierou) ,pretože by tam v tom teple nezaspal ani pes .Deti z toho neboli choré a minulý rok som ju púšťala aj v noci,keď sa už mrvili,že bolo na nevydržanie ,ale to len na minútku ,max.2,aby nas trochu ovialo.Dávame ju čistiť každý rok a meníme filtre.Takže za mňa klíma určite ano,ale používať s rozumom.
Klima je samozrejmost od narodenia. Ziadne prechladnutia, zapaly atd. ked si vies doma normalne nastavit a nestojis Rovno pred nou.
@zuzanaevin Za mňa nie...mne osobne klíma vadí. Pre deti to podľa mňa tiež nie je veľmi dobré. Suseda tak malému vďaka klíme v aute uhnala zápal očí....Sú miesta, kde sa jej človek proste nevyhne, ale to hneď cítim na očiach, a radšej čo najskôr to miesto opúšťam. Aj v robote si ráno na chvíľu, keď sú v lete horúčavy klímu pustím, a potom vypínam. Nechápem ako ju môže mať niekto zapnutú celý deň.