Zdravím Vás.
Sme na dovolenke a bohužiaľ sme zabudli doma kinedryl čapíky pre skoro dvojročné dieťa.
Tu nevieme nič také zohnať a neviem či malej môžem dať aj kúsok z tabletky. Že by som ju rozdrvila. Len tam je napísané, že deti do dvoch rokov nemajú užívať tie tabletky. Tak neviem či jej na tú dlhú cestu môžem dať polovicu z tej tablety alebo nie. Máte niekto skúsenosť?
Ďakujem za odpovede.
Čiže tabletka jej neuškodí, áno? Lebo neviem aký je rozdiel medzi čapikom a tabletkou okrem toho, že jedna sa dáva do zadku a druhá do úst 😆
Ak uz ma skoro dva roky tak neuskodi, ale 1/4, tak ako sa pise v pribalovom letaku (od 2r). Je jedno akou formou to bude podane, uskodit (potencialne) moze liecivo, nie forma podania.
Jeden čipok je pol tabletky.Ale ja by som sa aj tak toľko bála dať, daj jej štvrtku
Ďakujem Vám.
@lenusa3 ahoj ja mam 4r a uplne staci štvrtka, nam vzdy do pol hodiny zaspi po nej, raz sa stalo ze ho "vyplo" na 3 hodiny. Takze bude ospala, nelakaj sa, je to normálne 😊
@adeladulova ďakujem. 🙂 Lebo ona mi ešte nezvracala v aute a to chodím s ňou 100 km ďaleko veľakrát. Lenže teraz budeme cestovať dlhoo a neviem ako by to zvládla bez toho kinedrylu. Keď sme išli z domu tak som jej dala čipok no zabudli sme ich doma a ja mám pri sebe normálne tabletky ( lebo mne býva v aute zle) tak som nevedela či ich aj ona môže keď je taká malá. Lebo nechcem jej nejak ublížiť. Ale tak dám jej štvrtku tabletky ako tu viaceré spomínali.🙂🙂
Moja dcera zvykla aj pri 15 minutovej jazde autom vracat, doktorka mi kazala dat Kinedryl aj ked mala este len rok. U nej to vyvolalo paradoxnu reakciu, nebola ospala, ale uplne jak utrhnuta z retaze. Toto sa vraj obcas sa stava pri tych mladsich detoch, tak pozor na to.
štvrtinu tbl môžete dať a po uplynulom intervale /neviem teraz aký tam píšu/ zase štvrtinku