Kiahne v škôlke

9. aug 2024

Ahojte, neviete mi poradiť?
Dnes som sa dozvedela, že deti v škôlke majú kiahne a škôlku nezatvorili 🙈 je tam 12 detí..čo robiť v takomto prípade, sťažovať sa?

katarinaba
9. aug 2024

kvoli kiahniam sa skolky nezatvaraju

autor
9. aug 2024

@katarinaba a kvôli čomu sa zatvárajú? boli aj vši a ani v tedy nezatvorili..

katarinaba
9. aug 2024

Max tak kvoli chripke, ak je epidemia. Este som nepocula aby kvoli vsiam ci kiahniam zatvorili skolku ci skolu.

kikuskar5
9. aug 2024

Keby kvoli kiahnam zatvarali skoly a skolky, nasa skola by bola zatvorena od januara do konca juna dva roky za sebou, co sa tam tie deti striedali jedna radost s kiahnami

mimka11111
9. aug 2024

Čím skôr to budete mať za sebou,tým lepšie pre vás 😉

marci77
9. aug 2024

kvoli tomu skolky nezatvaraju, ked su kiahne, vsi je oznam pre rodicov
ak dieta bolo v kontakte s niekym, kto mal kiahne, inkubacna doba je 3tyzdne ...tak treba pozorovat svoje dieta, ci tie kiahne cca v tom case nedostane

zuzanaete
9. aug 2024

Kvoli kiahnam sa skolka nezatvara. Kazdy rok 1-2x mali nase deti v triede kiahne a ani raz ich nedostali. Bolo menej deti, ale nie uplne malinko. Niektore dostali, niektore nie, niektore uz mali prekonane.

annm81
9. aug 2024

Kvôli kiahňam nikde na Slovensku nezatvárajú. Tiež mi príde absurdný ten kontrast, že sú krajiny, kde sú ovčie kiahne v podstate raritou a krajiny, kde si ľudia ešte nevšimli, aké je storočie a dokonca schválne dávajú deti nakaziť.

slavomira236
9. aug 2024

A kde sa chces stazovat?? Na co??su prazdniny nemusis davat dieta do skolky..

katkakuch1
9. aug 2024

Ahoj, som učiteľka v MŠ.. Materské školy sa zatvárajú len v nevyhnutných prípadoch ako napríklad ak je veľmi vysoká chorobnosť (niekoľko % chorých).. Aj v takom prípade to musí schváliť hygiena. Nie je to len na riaditeľovi alebo zriaďovateľovi.. My sme tento rok mali v škôlke čierny kašeľ, žltačku (1 prípad), šarlach, vši, osýpky, ovčie kiahne a ani raz sme nemali zavreté. Robia sa väčšinou len prísnejšie opatrenia ale nezatvára sa (napr. vši- každé ráno kontrolujeme deťom hlavy) . Už len kvôli ostatným rodičom zdravých detí by to nebolo správne.. Ak sa o svoje dieťatko bojíš a máš možnosť si ho nechať doma, tak určite tak sprav 😊 keď nie, tak daj do škôlky.

anavixy
9. aug 2024

Treba dat dieta zaockovat a nemusis stresovat. Ale to vacsina rodicov neurobi, lebo ved su to iba kiahne, bezne detske ochorenie. Takze preco by kvoli nim zatvarali skolku?

jazula
9. aug 2024

@anavixy Alebo aj chceš dať zaočkovať, ale ťa vysmeje sestrička, ako naša, že veď to je bežná detská choroba 🙈. Ešte tú otázku otvorím s pedi, len som chcela prednostne meningokoky a FSME (u starých je neskutočne veľa kliešťov).

jaskolka
9. aug 2024

Pri kiahniach sa škôlky nezatvaraju. U nás boli v zime kiahne, v jari 5 a 7 choroba, zápaly spojiviek. Nikdy škôlka nebola zavretá, ktoré deti to chytili, tie boli doma a hotovo.

anavixy
9. aug 2024

@jazula alebo tak, presne 😵‍💫 ja som sa toho tiez obavala, ze ma pediatricka bude odhovarat, ale nastastie prekvapila pozitivne a rovnako tak kamaratkina - starsia dr a nasa byvala primarka, ta povedala, ze volakedy by povedala, ze naco, ale tento rok mali take pripady, ze uz ockovanie odporuca kazdemu 🫣

diewcatqoo
9. aug 2024

Ano, stazuj sa.
Vam uz niektorym dobre harasi 🙄

kiki68
9. aug 2024

Preco by mali zatvorit? Ja mam ockovane dieta a kiahne uz boli x krat v obehu a normal chodil do skolky. Nema to preco dostat. Iba musia informovat rodicov, ze to tam je, ale nie zavriet.

kiki68
9. aug 2024

@jazula tak by som hned menila ambulanciu. Ako kiahne su hnusne, pride sestricka na 14 dni robit 24 hod babysitting? Lebo v Rakusku by som nemala ani 14 dni ocr a za druhe by 14 dni znamenalo vyhadzov. Fakt strasne mat takych ludi po ambulanciach

jazula
9. aug 2024

@kiki68 Beriem to tak, že sestrička mala zlý deň…pani doktorku máme našťastie úžasnú, tak verím, že sa dohodneme rozumne. Len ja som asi opak antivaxerky 🙈, tak si musím stanoviť priority, nech to zas u malej nepreženiem s tými nepovinnými očkovaniami.

kiki68
11. aug 2024

@jazula a co sa da prehnat? Ako ja davam aj tie nepovinne, hlavne cestujeme, je vela v skolke. Clovek aspon ochrani dieta tak, ako to ide. Dat dieta do skolky, kde hned prvy den vidis kliesta behat, nakolko je to hned pod lesom a neockovat FSME by bolo za mna nezodpovedne. To je to najmenej a zaroven najviac, co mozem spravit. Tie kiahne tiez vraj nie su, co byvali. Tak neviem, ja som mala velmi zly priebeh aj vtedy.

jazula
11. aug 2024

@kiki68 Myslím tým len, že musím byť trpezlivá a dodržiavať rozostupy medzi očkovaniami…najradšej by som jej dala všetko naraz 😅. Lebo už to vidím ako bude zasa obdobie sopľov od jesene do jari a zas budem môcť očkovať len v lete.