Potrebujem radu..moj syn bol februar marec doma zo skolky lebo sa nam narodilo babetko..
V aprily stastne nastupil do skolky..takze tam bol tri dni..vcera mi kamoska hovori ze jeden v trieede ma od minuleho tyzdna kiahne
Moja otazka je ci ho izolovat znova od kolektivu ked uz v nom bol alebo nech chodi dalej uz tak ci tak bud to chytol alebo nie. Ide mi o to malicke 2,5 mesacne babo 😌
@simona297 liahne mqju inkubacnu dobu az 2 tyzdne. Takze pocitaj aj mesiac, kym sa kiahne v skolke premelu. Babo by malo mat imunitu. Asi by som si dala poradit od pediatricky. Ale priklanam sa k izolacii. Moj chytil, este nebol rocny kiahne od starsieho a bol to strasny masaker.
@simona297 my sme mali tento isty pripad, narodil sa syn a dcera v skolke mala kiahne. Ja som dceru izolovala, mesiac nebola v skolke ale aj tak tie kiahne dostala. Museli sme ju izolovat potom k starkym. U nas maly nemohol doatat kiahne, ja som nekojila a nam foktorka vravela, ze ked nekojim tak by mohol mat zly priebeh taky malinky. Ja som to nechcela riskovat. Ak kojis a kiahne si v minulosti prekonala nemusel by zo byt taky velky problem, ale spytaj sa pediatra. A tiez zalezi ci starsie dieta je predskolak alebo nie, ci nevadi ze by bolo dlhsie doma. U nas sa kiahne v skolke premielali 3 mesiace
https://mamaaja.sk/chore-dieta/choroby-deti/inf...
Mala som 3 mesacne ked mi starsi prisiel s kiahnami. Babatko neochorelo.
Nemusí ich vôbec dostať môj malý sa už 2 krát stretol s deťmi co mali kiahne. S kamoskynim sa pol dna hrali doma a potom mi večer písala ze ma kiahne a nedostal ich ani raz.
Samozrejme že by som ho do škôlky nedala keď máte také malé bábätko. Mohol to chytiť, ale nemusel. Držím palce.
@simona297 kiahne sa u nás v škôlke vyskytli ešte v decembri, teraz je apríl a stále tam sú. Keďže majú inkubačnu dobu až 21 dní a dieťa je infekčné aj 2 dni pred výsypom, tak by si musela syna odhlásiť zo škôlky minimálne do leta a aj tak ich môže doniesť v septembri. U nás syn doniesol kiahne teraz tiež, dcéra 1,5 ročná ich nedostala vôbec a to sa po sebe liepali, jedli a pili z jedného pohára a jednej slamky. Susedia mali kiahne, dostal ich aj mladší pol ročný a celkom ťažký priebeh mal. 🤷♀️
Takisto ako píšu dievčata hore. U nás tiež kiahne deti striedajú už od januara. Ak necháš syna doma tak to rovno už do leta. Inak máš stále možnosť že ich donesie....
@simona297 Ak si ty kiahne prekonala, tak babatko ma docasnu imunitu od teba.