Kiahne v jasliach. Kedy je bezpečné dať dieťa do jasiel, aby sa nenakazilo?

dizu
8. jún 2016

Ahojte, v jasličkách, do ktorých má dcérka v júli nastúpiť úradujú kiahne. Aké riziko je, že by tam ešte boli v deň jej nástupu. Čo si myslíte? Aké s tým máte skúsenosti? Koľko sa to môže udržať v takom zariadení/kolektíve? Je to príliš vysoké riziko?
Ďakujem za Vaše postrehy.

liaka
8. jún 2016

Ked nie kiahne tak osipky, ked nie osipky tak vsi, chripky a stale nieco... dieta sa uchranit neda.

moni244
8. jún 2016

Ak nechces, aby nieco dostala, tak ju do jasli/skolky ani nedavaj

peter0
8. jún 2016

Cim skor ich dostane tym lepsie,my mame prave po kiahnach.Po 4dnoch sa robili chrasty nic extremne nesvrbelo..

mummy01
8. jún 2016

Ja ta chapem a zrejme mas dovod na to ze nechces aby momentalne kiahne dostala. Istotu budes mat vtedy ak sa do 21dni od vysypu posledneho dietata uz dalsie nevysype.

dizu
autor
8. jún 2016

Nejde mi to o to, aby kiahne, či čokoľvek iné nedostala, je jasné, že tomu nezabránim. Ide mi o načasovanie. Zaujímajú ma ozajstné názory, nie uštipačné komentáre..

dizu
autor
8. jún 2016

@mummy01 vidím, že si ma jediná pochopila 😉

majusqa77
8. jún 2016

@dizu tazko povedat. Inkubacna doba je tusim 3 tyzdne. Takze este o 3 tyzdne sa moze niekto vysypat.. ...teoreticky to tam moze pri velkom pocte deti byt stale..

mummy01
8. jún 2016

@dizu pochopila lebo nedavno som riesila podobnu situaciu kedy som sa zufalo snazila vyhnut kiahnam lebo ak by ich syn dostal nemusel by to prezit.