Ahojte syn uz ma 5 den kiahne teda od stredy, vtedy prva bola a potom postupne, kupila som mu nieco v lekarni daky psilo- balsam od svrbenia, aerius davam tiez a propolisovy krem ma tiez aj v hypermangane trochu okupem. Len dr. Musim zajtra zavolat ci mozem aj dithiaden dat na noc lebo v noci sa skriabal. Mate skusenosti s nejakymi mastami co zabrali? Ten pripravok mi dali v lekarni tak prosim o skusenosti co robit, dakujem .
Tanno Hemal mlieko je vraj dobre, vyskusaj. Inak kupel v hypermangane by mal tiez pomahat, skus dvakrat denne. A teda Aerius by som skusila vymenit za Zyrtec napr, ten neuspava, alebo teda aspon na noc vymenit za ten Dithiaden, to samozrejme konzultuj s lekarom ako mas v plane. 🍀
@brankovaman
@brankovamama syn ma 4,5 roka 16 kg zatial davam mu aj ten propolis krem ked ho to svrbi dithiaden som mu dala na noc polku ale zobudil sa okolo 00.30 a potom zase svrbenie...
Mne kázala dávať denne 1,5 tabletky ale mali sme ten 2mg dithiaden. Ale keď bolo zle, tak som dávala ráno polku, naobed štvrť a večer celý. Keď bolo zle, tak som ho medzitým natierala tým psilobalsam. Mala som taký harmonogram, že o 7 ráno polka, o 9 natierame, ak vydržal do 12 štvrtka dithiadenu, plus natieranie, spánok a keď vstal tak natieranie a večer hypermangan a celý dithiaden. Ale niekedy sme vynechali natieranie, lebo že ho to nesvrbi. Lepšie je, keď si to takto naplanujes, aby si potom nevybuchala ráno aj tabletky, aj krém a o 2 hodiny mu nemáš ako uľaviť a hlavne na večer som si nechávala celý dithiaden aby som mohla dať. A Paralen som dávala ešte. Niekto dáva ešte od Bioderma Cicabio sprej napríklad a si to pochvaľujú. Na každé dieťa iné zaberie.
Piaty deň sa dá už považovať tak optimisticky za vrchol, tak verme, že už to bude len lepšie 👍
@brankovamama no ved uvidime, musim s dr.konzultovat ohladom uzivania dithiadenu lebo bere aerius a je alergik este, kolko dni vam kiahne trvali kym sa zahojili, je to na dlhu dobu? Dakujem
11 dní ale vrchol bol na ten piaty deň. Ale nemal ani v ústach, ani ušiach. Bol taký ľahší pripad
@brankovamama a medzi deti kedy siel?
No my sme mali šťastie, že prišiel 23.12. domov zo škôlky a bol vyhadzany a do škôlky šiel až 8.1.
Ale s inými deťmi, čo nemali kiahne v rodine sme sa videli až v polke januára, ale to nie skrz kiahne. Takze nejake obmedzenie sme nemali, akurát sme nešli vonku medzi ľudí. Na ten 11 deň mal už len zopár chrast
Teatree olej v DM to majú ale treba povedať na kiahne že to chcete na telo
Alebo sprej tantum verde
@dada281185 l
Moju synovi psilobalsam pomohol, synovcovi vôbec.
Dithiaden samozrejme dávať môžeš, podľa váhy.
Môj má 5 rokov, 17kg a dávala som polku ráno a celý večer ale jeho to svrbelo malo. Respektíve, som ten čas medzi dithiadenom vyplnala potieranim výrazok proti svrbeniu alebo hypermanganom