Kiahne u mesačného bábätka

3. feb 2022

Dobrý deň, zaujímalo by ma, či si niektorá z vás prešla kiahňami s takým maličkým bábom.

Staršia dcéra sa osypala deň po tom, ako som porodila. Dnes som osypaná už aj ja (20. deň od pôrodu), nakoľko som kiahne v detstve ešte neprekonala. Keďže bábätko nemá odomna protilátky, podľa Dr. mam rátať, že ich dostane aj malá (cca o 14-21 dní). Máte niektorá skúsenosť ako to zvládlo také malé babo? Hrozne sa bojím.

simonkazga
3. feb 2022

Môj syn mal 2 mesiace, keď dcérka dostala kiahne. Malý je plne dojčený, ja som kiahne mala a Jurko sa predsa vysypal. Mal veľmi mierny priebeh. Doslova 6 bodiek dokopy, bez teploty.

zabina27
3. feb 2022

Mali sme to podobne ako vy, akurát asi 2 týždne skôr - starší sa vysypal, keď som bola na konci tehu, ja v pôrodnici a malinká mala cca 2 týždne. Nás začali v tej pôrodnici riešiť, vtedy mi povedali, že ak by sa začala vyhadzovať, tak sa mám hneď hlásiť u detskej lekárky. Tá nás potom poslala ležať na detské, malá dostala infúzie antivirotika, vitamíny, akurát to nebolo psychicky príjemné v nemocnici, ale inak ona bola ok. Ja byť tebou tak to riešim s detskou, poradiť sa, prípadne čo môžeš dať doma, čo sledovať. Ja som bola rada, že nás podchytili, lebo ja v šestonedelí, doma dvojročný, malá novorodenec, bolo to fajn, že sme boli pod kontrolou, doma by som určite viac stresovala

kacena4
3. feb 2022

je to individualne, moja chytila kiahne v 2 mesiacoch, plne dojcena a priebeh mala velmi tazky, skoncili sme v nemocke na antivirotikach. jazvy na tvari jej ostali aj po 11tich rokoch. hoci sa neskriabala