Ahojte prosím vas stretla ste sa už niektorá s tym ze malo vase dieta 2x kiahne? Dcera mala mala raz asi pred 2 rokmi a teraz ma zas 😱😱😱ešte som o tom nepočula. Vsak sa vzdy hovorilo ze kto mal už nedostane a teraz toto.
Mam doma ešte 8 mesačného syna, mate niekto skúsenosť sj s kiahnami u takýchto bábätiek?
Ďakujem
Toto sa nehovorí o kiahňoch ale o osýpkach 😅 kiahne môže človek dostať viac krát.. A dcéra ich mala minulé leto ako 9mesačná + ja ako 25ročná a v pohode..
môže sa to výnimočne stať, aj môj muž mal 2x ale teda raz ako dieťa a druhy krát dospelý, proste klesli protilátky.
Áno mala som ako 5rocna kiahne a potom ako 15rocna, ležala som na infekčným lebo tomu nik nechcel veriť. Stane sa to. A moji keď mali, tak najmenší mal 10mes kojeny a predsa chytil
@sunnyday1111 to nie je pravda mala som ich 2x a raz pásový opar všetko spôsobuje ten istý vírus
Vždy, keď je telo oslabené mozu vypuknut
Môj syn mal tiež 2x kiahne, prvé dostal keď mal 6 rokov, ale výsev bol slabý a do 2 týždňov mu všetky pupaciky zmizli, ani ho len nesvrbeli, v tom čase som bola tehotná s druhým synom. Po roku dostal kiahne znova, ale už aj s teplotami a s rozsiahlym vysevom. Druhý syn bol v tom čase plne kojeny a keďže som aj ja kiahne v detstve prekonala tak ma Dr. ubezpecovala, že by to malý dostať nemal. A ani nedostal.
@kmmadamko u nas kiahne zatial len 1x ale ked ich syn doniesol teraz pred vianocami, dcera mala len 4 mesiace. Kojena, dostala ich 10 dni po starsom, ale priebeh u oboch relativne ok, len mierne teploty, vysypani dost obaja, ale do dvoch tyzdnov boli v poriadku obaja. Tiez som sa bala ale zvladli sme to vsetci. Drzim palce.
Dcéra mala síce len raz, ale dr ma hneď upozornila, že ich ma slabé a môže dostať druhý raz. Ak nebude cela vyhadzana tak to môže odzniet v podobe herpesu. Stáva sa to...
@kmmadamko Ahoj, zial moze sa to stat, napr.rizikovou skupinou ludi su celiatici. Nemusi to byt samozrejme pripad vasho syna, ale celiakia je ochorenie, pri ktorom sa aj taketo ochorenie moze zopakovat, kedze poklesnu protilatky, dokonca ani ockovanie napr.proti hepatitide typu B nemusi byt efektivne.
Mohli by ste mu dat vysetrit protilatky na celiakiu. Je to len odber krvi, a ak by sa to potvrdilo, tak potom by nasleovalo gastoskopicke vysetrenie, cize hadica. Ale ak sa to v krvi nepotvrdi, tak ziadna hadica nie je potrebna 🙂
@sunnyday1111 poznáme rodinu, kde obe deti mali kiahne 2x so všetkým komplet, potvrdené lekárom.
Kiahne nedostaneš dva krát ale ak boli prvé osypky druhé budú kiahne ak boli prvé kiahne už nedostaneš osypky
@kmmadamko ahoj ano osobne v rodine sme mali ze dvakrat a potvrdene lekarkou. Odstup niekolko rokov. Potom som v okoli zistila to co povedala dr. ze to zdaleka nie je take vynimocne, ak prvy vysyp bol slaby. Ak hrozi vysoke riziko komplikacii tak sa podavaju antivirotika. Lekarka to zhodnoti.
@masenkamedvedova slusny material 😱
áno môže sa stať. Ak je prvýkrát mierny priebeh. Poznám viac ľudí ktorí ich mali 2x. Prvýkrát mierny priebeh a druhýkrát boli vysypaní všade. Aj podľa viacerých lekárov to boli kiahne.
@masenkamedvedova ale dostaneš.
Áno mala som ich 2x, raz ako dieťa keď som mala cca 6 rokov a pred cca 10 rokmi.
@masenkamedvedova co? 😱 🤣Tak počula sok rôzne teórie kiahnach ale takúto ešte nie. Su tu a boli to jednoznačne kiahne. Uz to potvrdila aj dr. Takže ANO mozes dostať 2x
@meesha 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Ďakujem zenusky sú to kiahne a ano MÔŽU byť aj 2x ak 1x bol SLABÝ priebeh.
A nie ze predtým Osypky🤣
@kmmadamko My sme velmi podobny pripad ako vy. Moj syn mal prvy krat kiahne cca 50 vyrasiek ako 3 rocny a tento rok uz ako 8 rocny dostal znova, tiez asi 50 vyrasiek . Priebeh pokojny bez teplot. Samozrejme sa nakazil aj moj 7 mesacny syn a on to uz mal horsie. Vyrasky velke skarede aj dost vela, mal aj trochu zvysenu teplotu. Takze je to zriedkave ale mozne to je. Sme toho zivym prikladom. Dufam ze aspon mladsi syn ked mal horsi priebeh uz viac krat nedpstane.
Ja som mala 2x. Prvý krát ako dieťa, druhy po 30-tke 😊😊
@kmmadamko ja som mala kiahne ako malé babo okolo 3-4 mesiacov, mamina mi hovorila, že so mnou musela byt v nemocnici lebo som mala riadny výsev ešte bolo aj leto takže sa mi to aj zle hojilo a teraz ako dospelá cca 3 roky dozadu som z ničoho nič dostala pásový opar, ale vďaka bohu nebol rozsiahly, ale bolelo to jak šlak 🙂 Takže ani ako dospelí po prekonaní kiahní nie sme úplne za vodou.
@matkamirko tak asi si vymyslat nebudem, ale mam to od gastroenterologa a ja sama mam celiaku a precitane o tom asi vsetky studie. Samozrejme, ze to nemusi byt naisto, to som netvrdila, ale ako moznost sa to vylucit neda.
Odpovedala si si sama, mala “asi” kiahne 1x
Ovčie kiahne - varicellu má človek 1x za život