Kiahne u dieťaťa

dominita
20. máj 2023

Dobrý deň, ako ste prosím liečili kiahne? 🙃 Co vám pomohlo? Dcérka má kiahne, trikrát do dňa dávame fenistil, hypermanganom potierame 2x a jedenkrát dávame targesin 🤦‍♀️ rozmýšľam zmeniť na krátky kúpeľ v hypermangane 3x za deň 🤔 mala neznesie potierat ničím, plače 🤦‍♀️ a ešte otázka, čo ste dávali, keď boli kiahne v zadku a na genitaliach 🥺 toto svrbenie znáša najhoršie 🤦‍♀️ a čo ste použili, keďsa kiahna ocitne v okolí oka 🤔 ďakujem za rady 💗

pribinak
20. máj 2023

@dominita hypermangan je výborný, na noc by som dávala dithiaden a možno spray tamtum verde ak nechce potierat
Výborne je

https://www.mojalekaren.sk/tanno-hermal-lotio-1...

palculienka40
20. máj 2023

@dominita Vobec nám dr. neodporučila púder. Zatlačí sa to dovnútra a zle sa to hojí. Chvíľu zaberal tantum ale toho by sme na stav potrebovali veľa. Keď nie sú teploty tak kúpanie v hypermangáne, no my sme nemali a tak sme kúpali v sóde bikarbone na začiatku keď to bolo hrozné tak tri krát denne 2 krabičky na jednu vaňu a zodak. Neskôr dva krát denne a potom raz. Pri teplote sme dávali panadol nesmie sa nurofen, ibuprofen. Na ťažšie stavy dávajú isoprinosine, herpesin, ale aj L-lysin je voľnopredajný. Záleží aj od veku dieťaťa a priebehu.

palculienka40
20. máj 2023

@dominita sóda bikarbona krásne ukľudnuje a zasúša. a pri kúpeli sa dostane skoro všade vlasy sa tiež môžu. No oči to treba asi len nechať ťak.

evina34
20. máj 2023

genitálie, odvar z repíka, kúpel z ovsených vločiek ...nebude tak svrbieť...a rychlejšie sa hoji...teraz máme kiahne

taktotedanie
20. máj 2023

Len ocuflash a nebabrat do toho,´