Ahojte mamičky,
Poraďte kto má skúsenosť. Mám 9-mesačné bábo. Dostalo kiahne. Lekárka kázala len tekutý púder a vitamíny B, C. V lekárni mi vraveli, že Bčko pre také malé deti nemajú a Cčko mi dali Cebion ale to som si doma prečítala že je až od 3 rokov. A čo sa týka púdru, malá si chodí rúčkami všade. Nič sa jej nemôže stať, ak si rukou prejde po púdri a dá do pusy? Či mastiť ju len na spánok? Ale aj tak to môže spraviť.
Ďakujem za rady a skúsenosti.
@antonia15 nasa ma skoro 6rokov, tekuty puder nam aktualne len zapchal zbytocne vyrazky, takze...a svrbelo ju to nadalej.Cebion som davala od narodenia , tam je napisande davkovanie a aj nam odpo B vitamin a Fenistil ...
puder je total na prt podla mna hlavne ked ma velky vysev,
a este kupel v hypermangane
pozor po kupeli nesuchat ale len vsiakat vodu alebo nechat volne ususit.
@bublinka1426 Cebion dávkovanie píšu až od 3 rokov, kedysi bol od roka asi dávala som to staršej ale teraz je až od 3, takže netuším dávkovanie pri takom malom dieťati...a čo ste dávali namiesto púdru?
@antonia15 uz nic len osprcho vali lebo hrozne svrbi a kupel v hypermangane. nasa ma 6 rokov tak osprchujeme viac krat za den.
@antonia15 tekutý púder nedávať, horšie sa to potom hojí. Ja som 3x denne krátko kúpala v hypermangane, proti svrbeniu Fenistil kvapky. Striekala som na kiahne Aloe vera sprej od LR. Malý to mal pod plienkou hrozné, tak som mu to repíkom umývala.
A Cevidko? Ten som dávala mladšej..pozri ten,a inak..ak deti majú kiahne do prvého roka,môžu chytiť znovu napr v skolke,to mi vravela dr
@antonia15 S kiahnami neporadím, no Cebion mala moja dcéra od 6m. Pediatrička kázala dávať 5kv. Taktiež Bkomplex - tekutý tuším od Generica. Tiež je písaný od 3r, no dcéra mala v pusinke afty a Dr kázala kúpiť ten, no dávkovanie si už nepamätám, mala vtedy nejaký ten mesiac pred 1r.
@antonia15 Tento: https://www.drmax.sk/generica-b-komplex-kvapky-...
Lekárnička mi raz vysvetľovala, že často je označenie od 3r, hoci zložením produkt vyhovuje. Dôvod je finančná náročnosť pri testovaní produktu pred deti pod 3r. Co je na tom pravdy neviem, takto mi to bolo vysvetlené.
@jankka1981 ďakujem pekne 🙂 mám ten sprej ;)
@antonia15 urcite nepouzivat puder,upcha vyrazky.Betadine aj nam velmi pomohol,vydezinfikuje,rychlejsie vysusi.
Puder nie!! Kupel v hypermangane je zaklad, viackrat denne kludne, pomoze s hojenim aj svrbenim. Proti svrbeniu dalej antihistaminika, mozes potierat roztokom Tantum Verde alebo mliekom Tanno Hermal, hlavne nech vyrazky mozu dychat. Z vitaminom urcite Bkomplex (mozu aj babatka 5kv) a vit C 10 kv (odporucenie od 3 rokov je na krabicke len kvoli ochrane vyrobcu ktory lieky netestuje na tak malych detoch, ale realne to nie je opodstatnene v tychto pripadoch, skus si to vygooglit, alebo najst tu v poradni pediatra, je to bezna vec).
No a porozmyslala by som aj nad zmenou pediatra, lebo ked niekto v dnesnej dobe kaze davat puder na kiahne, to mi nepripada ako odbornik ktory sa celozivotne vzdelava 😳 a nezabudni ze nesmies davat Nurofen!
Mamičky prosím vás ešte to kúpanie v hypermangane..bábätku môžem aj hlavičku? Tam má práve najviac chudatko ...treba potom vyfúkať vlásky?
@anavixy a vlasy mozem nomralne umyst samponom lebo ich ma spotene? ci ako..
@bublinka1426 ja by som sampon nedavala, mozno niekto ano, ja viem tak ze by sa nemalo. Podla mna cista voda s hypermanganom bude stacit aj na spotene vlasky 🙂
@anavixy takze tou vodou mozem spliechat na hlavu? ma ich aj na hlave dost. dakujem
@bublinka1426 aké staré dieťatko máte?
@antonia15 v tomto prípade by som dala radšej bethadine a fenistil kvapky proti svrbeniu