Ahojte máme 9 mesiacov a malý ma kiahne na začiatku to vyzeralo krásne a teraz ? No nepáči sa mi to to ma takto vyzerať mám volať doktorovi ? Naozaj ani moja mamka sa s niečím takým nestretla tak sa chcem len opýtať či to tak ma vyzerá alebo nie
@anjelicek26 nie nedávala som mu ešte nurofen teploty nemal ešte dali sme puder a ráno pozerám preboha to čo to
Urcite nedavaj dalsi puder a otacajte to k lekarovi, najprv zavolaj, nech vas hned vezme dnu a nenakazite niekoho v cakarni. Drzim palce, toto boli aj od pohladu :(
Ten puder ti poradil lekar alebo mamka? Puder sa uz na kiahne nedava!! Zadusi ich, moze vzniknut druhotna bakterialna infekcia. Toto je priserny stav, estevu 9m dietata. Hned k lekarovi!
Určite to takto vyzerať nemá. Podľa mňa ten púder spôsobil túto reakciu a vyzerá to na poriadny zápal, infekciu a podla mňa to bude aj na hospitalizáciu. Držím silno palce
Uff, toto je už na liečbu v nemocnici, vyzerá, že to má riadne zapalene. Možno aj alergia na ten tekutý puder (nemá sa dávať, lebo to veľmi zaťaží tie vyrážky).
Zavolaj doktorke, posli foto, ak sa dá, ale podľa, mňa to je aj na nemocnicu, dupľom u 9 mesačného bábätka
Ahoj. Naš malý mal 7 mesiacov, keď schytal kiahne od starších. Taktiež to mal takto zlé. Mal vysoké horúčky, veľmi dlho sa mu objavovali nové pupáky. Určite ho to bolelo. Používala som Tea tree olej, kúpala v hypermangáne a na noc som striekala taký sprej originál na kiahne. Keďže mu to veľmi dlho trvalo, boli sme aj u dr, robila mu crp, či sa mu neskomplikoval stav. Našťastie sme nemuseli ísť do nemocnice, dobojovali sme doma. Dr mu predpísala antivirotiká Inomed. Veľmi dlho mal aj po skončení kiahni fľakatú pokožku. Veľmi dlho trvalo, kým sa mu pokožka vrátila do normálu. Našťastie mu jazvy neostali. On mal komplet tvár, vo vlasoch. Všade. Starší mali dohromady 10 pupákov a úplne bezproblémový priebeh.
@laura__ pre pána, len nie ten púder. Zavolaj doktorke, pošli jej fotky. Vyzerá to príšerne, nechcem strašiť ale vyzerá to že mu po tom ostanú brutálne jazvy.
@nitka1157 boli sme dnes poobede no dopadlo to tak že nám predpísal antibiotikovu mast a zevraj sa zmýlil že to nie sú kiahne ale kožna infekcia …. Urobili mu cpr ktoré vyslo negatívne a taktiež výter z chrasticiek a výsledky budú v stredu a taktiež sa uvidí či tá mast zaberá ak nie tak na kožné budeme musieť ísť …. Ten puder nám predpísal lekár len tu je ten problém že mne nejde ani nešlo do hlavy skadial dostal kiahne keďže my sme boli týždeň chorý nikde sme nechodili a na to hneď kiahne …. No neskutocne mi je ľúto že to ma take a že sa trapi tak snáď už to pôjde len k lepšiemu ….zevraj to nie je ani 5 ani 6 choroba čo teraz je tak ja naozaj netuším vo to je keď už ani sám doktor nevie …
@laura__ Niekedy je tazko urcit o co ide, tieto exantemy mozu mat rozny povod, to je pravda.. ale tak ci tak aby lekar v dnesnej dobe predpisal na kiahne tekuty puder, to naozaj nie je dobra vizitka lekara. 😑 Urcite by som pridala kupel v hypermangane, alebo obllady (slaboruzovy roztok, bud dieta okupat v nom alebo namocit cistu gazu a potupkat vsetky ranky) drzim palce, nech atb mast rychlo zaberie🍀
@laura__ syn mal pred týždňom veľmi podobné vyzerajúcu, ale iba jednu takúto ranu/pupak a každým dňom sa zväčšovala. Nakoniec išlo o nejaku infekciu a dostal antibiotiká a framykoin masť. Syn to ale mal len akoby na jednom mieste, ale má už 2 roky, takže aj imunitu väčšiu ako váš drobec. Chudatko no, držím palce aby mu čím skôr bolo lepšie.
@tinka_1807 ešte som zabudla povedať, že hneď keď dostal antibiotiká rana sa začal krásne sušiť a teraz po týždni už takmer ani stopa po Tom ... A to mal tiež veľmi škaredé a cez polovicu brady napadnutú.
Boze toto je hrozne, urcite smer lekar a to okamzite, podla mna vas hospitalizuju. Nedavala si nurofen?