Kiahne u 1,5 ročného dieťaťa

kwjetok
30. júl 2016

ahojte, dcerka ma rok a pol a dostala vo stvrtok prvu vyrazku kiahne. Do kedy trva vysev a co jej na to mozem davat? davam jej take mliecko, momentlane neviem, ako sa vola taka biela flasticka, aj panadol + nurofen na teploty
dakujem

drobcek26l
31. júl 2016

Na kiahne je najlepšie kúpiť v lekárni Hypermangan a kúpať v ňom v takom slaboruzovom roztoku. O. Vysušuje a potom sa kiahne rýchlejšie hoja. Alebo si v lekárni vyber sú rôzne kremiky a mlieka na potieranie, ale ja som nedávala nič iné len ten Hypermangan a to bol môj syn sama bodka. Čo sa týka teploty určite nedávaj Nurofen! Zistilo sa že zhoršuje priebeh choroby pri kiahniach, radšej Paralen. Prajem skóre uzdravenie!

zuz02
31. júl 2016

To biele mliecko myslis mozno tanno hermal. Je to chladive. Ja som potierala len tie najvacsie kiahne, ale podla mojej doktorky netreba potierat nicim, len ked svrbi dat fenistil kvapky a od teploty tn panadol.

zuz02
31. júl 2016

@kwjetok a este som nestihla dopisat, ze ked to prve dni velmi svrbi, tak je mozna rychla sprcha, ta to trochu upokoji alebo kupel v spominanom slabom roztoku hypermanganu. Potom len jemne osusit pokozku, netriet ju. U vsetkych troch deti to trvalo 8 dni, kym sa vyhodili vsetky vyrazky, po 8 dnoch sa im uz nevyhadzovali nove, len sa doliecovali. Dcera mala vela na tvari a lekarka mi poradila potierat chrasty imunoglukan kremom, aby sa jej to lepsie dohojilo, ale aj tak bude mat zo tri male jazvicky.

marcelatje
31. júl 2016

@kwjetok moje deti mali teraz kiahne. Vysypavali sa prvych 5 dni, potom uz len hojenie. Dcerka bola po 3 tyzdnoch uplna cista
, syn mal toho ovela viac. Sem tam som dala ten tanno hermal. Mozes natierat aj roztokom tantum verde. Kupala som v hypermangane. Mala som pripraveny fenistil ale nebolo treba. Teploty u nas neboli. Len maly mal jednu noc ale vysli mu dva zuby takze to bolo skor z toho. Nurofen pri kiahnach radsej nedavaj.

evittam
31. júl 2016

@kwjetok Dcérka mala minulý rok - pár vyrážok, žiadne teploty, raz som natrela tannohermalom, raz vykúpala v hypermangáne a potom 2x v repíku a nič viac. Do 8 dní bola v poriadku. Ak nemá teploty nad 38,5 nedávaj nič na teplotu.

kwjetok
autor
31. júl 2016

Dakujem,chcem sa este opytat,mozu sa praskat pupence manualne?

cannella
31. júl 2016

@kwjetok nie, nič jej nepraskaj! Vyrážky vypraskaju samé. Ako ti tu dievcata písali, ak má viac, ako 38,5 až potom davaj Panadol a Nurofen nateraz odloz. Kúpiť v slabuckom roztoku hypermanganu, je treba ho urobiť slabuckom ružový. Ak ju to svrbí, tak davaj Fenistil kvapky, alebo aspon na noc a natierať môžeš aj Tanno Hermalom, hlavne nie tekutým púdrom.

tina1988
31. júl 2016

@kwjetok - Nas mal 2 roky ked dostal kiahne. Cele to trvalo cca 2 tyzdne, prvy tyzden vyrazky a druhy sa na to vsetko pomali hojilo. Najviac nam pomohol mentolovy chladiaci krem z lekarne, a na tvar sme pouzivali Tanno hermal krem. Od lekara sme dostali Fenistil kvapky na zmiernenie svrbenia a zvladol to v pohode. Praskat pupence sa neodporuca, lebo mu ostanu jazvy. Nas si nechtiac strhol jednu chrasticku na krku a ostala mu tam jazva.

emilia25
31. júl 2016

Mame 4mesiace a mala mi je cela celucicka osypana kiahnami.na hlavke na tvaricke dokonca mala aj na jazycku najhorsie sa jej to hoji na cikulke a ritke kedze ma plienky.no vsade to ma hrozne aj ked uz pol tvaricky ma len malinke bodecky uz aj teploty prestali.no aj tak strasne to ma v porovnani od jej najstarsieho brata.lebo ten mi to dostal ako prvy.a ja davam fenistil kvapky cipky od teploty a potieram tekutym pudrom mentolovym a super je aj tam tum verde sirup aj tym jej to potieram a vysusuje sa jej to tym.este cakam dalsich 2 kedy to dostanu dufam ze aspon do konca prazdnin to budeme mat za sebou.

maminecka2
11. jan 2017

Ahojte, prosim vas ten tantum verde- to potierate tym roztokom urcenym na kloktanie? A riedite ho, ci taky original?
A kedy mali vase deti teploty a ako dlho? Moj syn ma kiahne 5-ty den a az dnes dostal horucku, je cely obsypany- aj v ocku, ritke, pipik,- chudacik.
Kolko dni sa vam deti este vysypavali?
A ak mate viac ako dve deti ako to dostali surodenci, aj kazdy postupne s odstupom? Lebo mam tri deti tak dufam ze nebudeme doma zavreti aj 9 tyzdnov 😖 ak to dostanu postupne po 3 tyzdnoch...
Dakujem.

marcelatje
11. jan 2017

@maminecka2 ani jedno moje dieta nemalo teploty. Vysypavali sa cca 5 dni, potom uz pluzgiere nepribudali. Mladsi dost kiahne tusim 2 tyzdne po starsej. Tantum je ten roztok na kloktanie, neriedeny. Syn mal o dost viac vyrazok aj sa mu horsie hojili. Boli sme kvoli tomu doma skoro cele leto.

maminecka2
11. jan 2017

@marcelatje Dakujem za odpoved. Aj maly ma tie vyrazky dost skarede, niektore aj do 2 cm, skareda chrasta na povrchu, neviem ci si to v noci rozkriabal 🙄Zatial skusam hypermangan a uvidim.