Kiahne pri mori

nikola12345678
9. jún 2024

Ahojte maminky,
Starsia doniesla zo skolky kiahne, momentalne ma fajn priebeh, ale vychadza nam ze nasa 7 mesacna ich dostane ked budeme prave v chorvatsku. Kedykolvek mozme sadnut do auta a ist domov.
Zaujima ma ci moze more ovplyvnit priebeh kiahne resp ich zmiernit? Mate niekto skusenost?
Vdaka 🙏

pribinak
9. jún 2024

@nikola12345678 s kiahňami by nemala byt na slnku

vyrovnanaosoba
9. jún 2024

More je jedna vec, slnko druhá.

luliu
9. jún 2024

Nesmie byť na slnku

domiklik
9. jún 2024

@nikola12345678 vôbec ich dostať nemusí

luccija
9. jún 2024

@nikola12345678 nemusí ich dostať, ale šanca je veľká.Moja dcéra mala teploty, vôbec by nemala ísť do vody a na slnko

galganka
9. jún 2024

Mali sme dvoch okiahňovaných pri mori. Morskú vodu dostali dokonca odporúčanú, po tom, čo už mali chrastičky. Pozor sme dávali na Slnko a my sme šli lietadlom, tak aj na chlad z klímy cestou späť.

anavixy
9. jún 2024

Nesmie sa prve dni vobec kupat (len v hypermangane na par minut), nesmie byt na slnku (ani ak nema teploty), co neviem ci sa pri mori sa dosiahnut, ani prechladnut, podla mna morska voda moze aj stipat ako fras. Po zasuseni ok, ale tam zasa pozor na flaky po vystaveni jaziev slnku. Hlavne si zoberte vsetky potrebne lieky a pripravky na osetrovanie.

sara07
9. jún 2024

nesmie byt na slnku ale more jej určite pomôže
napr vo francuzsku sa kupajú deti v mori rano a večer oblečené a pekne im to vysušuje
ja som deti nekupala v hypermangane ale vo vode s morskou solou a pekne sa im to sušilo

nikpa
9. jún 2024

@nikola12345678 syna sme nedávali akurát na slnko, v mori sa kúpal. Prvý deň ako sa vychádzal sa ešte ráno kúpal v mori, potom ďalšie dva dni nie a ostatné dni každý deň. Po týždni by si nepovedala, že mal kiahne. More to pekne vysušilo a vyhojilo. Ale teda nemal žiadne iné pridružene ťažkosti, žiadna teplota ani sopel. Akurát druhý deň vysypu bol mrzutý. Takže za mňa žiadna panika. Pribal si všetko co dávaš aj staršej aby si mala. A podla mňa to budete mat ešte jednoduchšie lebo 7 mesačná bude väčšinu času v káre, náš mal 3 roky a bol neudržateľný na jednom mieste 😃

lulu0123
9. jún 2024

Moj rocny dostal od sestry a teda priebeh mal hrozny.Vysoke horucky, svrbenie.Asi 5-6 dni bol z toho uplne mimo.Minule som aj citala, ze ked to dostanu surodenci od surodenca,ten druhy ma ovela horsi priebeh.U nas to platilo.

mamatroch
21. jún 2024

@nikola12345678 u nas v skolke sa momentalne objavili kiahne a som z toho na nervy... vlani som dufala, ze ich v skolke dostane a nic, no tento rok mame ist prvykrat k moru a ked som sa dozvedela, ze su zase v skolke kiahne, skoro ma vystretlo... keby ich dostal este niekedy teraz, tak by to bolo v pohode, ale teda ak ich schyta pri mori alebo tesne predtym, nebudem velmi happy... Akoze ideme autom a budeme sami v prenajatom domceku, ale aj tak... Uz som aj rozmyslala, ci ho nemam dat zaockovat... zase na druhej strane ktovie dokedy ta vakcina chrani a keby ich mal dostat potom v puberte, tak to je este horsie... A absolvovat nejaku navstevu za ucelom nakazenia ho, tiez nie je nieco, co by sa mi pacilo a pokladala som za rozumne... predsalen clovek nikdy nevie, ci to konkretne dieta nebude mat vazny priebeh... asi tomu musim nechat len volny priebeh... a dufat, ze ich cim skor schyta v skolke a ze bude mat dobry priebeh a bude fit do odchodu na dovolenku... alebo ze ich neschyta vobec...