Dobry den chcem sa spytat.
Dcera bola minuly tyzden s manzolovou druhou dcerou vo stvrtok a v piatok dostala kiahne. Cakame ze to pride moja otazka je kedy zacni byt infekcna a moze nakazit ine dieta?
@arasidka123 tak je uz teraz infekcna ze moze nakazit ine dieta?
jasne, uz niekolko dni pred vysypom bola....
moji mali posledne leto kiahne a prvy to dostal mensi,,starsi az po 2 tyzdnoch,.ked uz u mensieho neboli skoro ziadne stopy po kiahnah....takze skoro mesiac doma
pozri, moze a nemusi byt...mozno ich ani nedostane, mozno ano...ak boli vonku na vzduchu a ma dobru imunitu
@karin2423 no zbohom, dobra motanica!....s 3mesacnym na chatu by som nechodila, to v prvom rade...co sa tyka kiahni, moze byt mala este chranena tvojimi protilatkami, takze ich nemusi dostat, ale moze.......skor by ma trapilo, ako zvladnem kiahne u 3mesacneho dietata, nie nejaka chata
@karin2423 tak sa spýtaj rodičov dieťaťa s ktorými máte ísť na chatu, či im nevadí, že možno vaša mala donesie kiahne. Ved je to aj tak choroba ktorú raz dostanú. Nedá sa jej večne vyhýbať. A podla mňa je ideálna doba. Naši mali kiahne v lete cez najväčšie horúčavy počas prázdnin. Čize 3 týždne doma namiesto toho aby prázdninovali.
@karin2423 chatu zrus !
@karin2423 a nespoliehala by som na dojčenie. Poznám 4 mesačne babo plne dojčene s tak ťažkým priebehom, že skončili v nemocnici na pekných pár dní.
Uvedom si, že kiahne u dieťaťa, ktoré ešte nemá vybudovanú imunitu môžu mať (samozrejme aj nemusia) záväzný priebeh s komplikáciami. V akom dosahu od chaty máš lekársku pomoc? V prípade komplikácií ste blízko bydliska?, atď...
Syn sa vysypal na 10.deň od kontaktu.
Manžel na 14.deň po synovi.
Dcéra na 15.deň po synovi.
@taktotedanie davno som to pisala...by som riesila, ako to zvladnut s tak malym dietatom a nie riesit blbu chatu🙄
Ahoj ako vám je? My to prežívame tiež momentálne
@timea301196 ahoj, zatial nic vsetko v poriadku
@karin2423 inkubačná doba 14-21 dni