Kiahne - chrasty, mazať / nemazať?

anett07
8. máj 2019

Syn má dnes 9 den kiahne, mal taký silnější priebeh a od včera má už všetky zasušené, chrasičky. Aj keď som prešla vela diskusí, nejsk som sa poriadne nedopátrala k tomu, mazať chrastičky? Zatial mu neodpadla žiadna, tak niekde čítam mazať krémom, rýchlejšie opadaju, niekde mazať až keď opadaju??? Díky za rady...

janinah
8. máj 2019

nemazať,jediné čo odporúčam je Betadine roztok,ale aj ten skôr v štádiu mokrých pupencov,už len nechaj na pokoji ,kým odpadnú samé

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anett07
autor
8. máj 2019

Ano kupala som v hypermangane, krem som nepouzivvala ziadny... ok, budeme cakat az poodpadavaju

luna116
9. máj 2019

@anett07 Ahoj, ja mám info od skvelej pediatričky - lokálne potierať BETADINE roztokom, ak svrbí, potierať VIRASOOTHE chladiacim gélom na ovčie kiahne (žiaden tekutý púder a pod.), celkové antihistaminiká - FENISTIL kv. alebo DITHIADEN tbl., z liekom proti horúčke uprednostniť PARALEN /PANADOL (občas na striedačku vraj aj Nurofen môže, al Paralen je pri kiahňach lepší - zrejme kvôli tomu, že sa metabolizuje v pečeni), ak chceš aj hypermangán - tak iba svetloružovým roztokom potierať lokálne, ale Betadine je oveľa lepší, vitamíny - najmä vit.C, potom stopové prvky - Zinok.

https://www.docsimon.sk/tovar/virasoothe-chladi... 💃

lemoni86
15. jún 2023

@luna116 Chcem len dať vlastnú skúsenosť pri malej dvojročnej, s nurofenom a vseobecne ibuprofenom opatrne alebo radšej ho vôbec nedávať pri ovčích kiahnach. Je to aj v letáku napísané. Ja som to nevedela a malej sa veľmi pohoršilo,celá sa strašne vysypala, chrasticky nám začali hnisat. Čiže len Panadol,Paralen.