Syn má dnes 9 den kiahne, mal taký silnější priebeh a od včera má už všetky zasušené, chrasičky. Aj keď som prešla vela diskusí, nejsk som sa poriadne nedopátrala k tomu, mazať chrastičky? Zatial mu neodpadla žiadna, tak niekde čítam mazať krémom, rýchlejšie opadaju, niekde mazať až keď opadaju??? Díky za rady...
Ano kupala som v hypermangane, krem som nepouzivvala ziadny... ok, budeme cakat az poodpadavaju
@anett07 Ahoj, ja mám info od skvelej pediatričky - lokálne potierať BETADINE roztokom, ak svrbí, potierať VIRASOOTHE chladiacim gélom na ovčie kiahne (žiaden tekutý púder a pod.), celkové antihistaminiká - FENISTIL kv. alebo DITHIADEN tbl., z liekom proti horúčke uprednostniť PARALEN /PANADOL (občas na striedačku vraj aj Nurofen môže, al Paralen je pri kiahňach lepší - zrejme kvôli tomu, že sa metabolizuje v pečeni), ak chceš aj hypermangán - tak iba svetloružovým roztokom potierať lokálne, ale Betadine je oveľa lepší, vitamíny - najmä vit.C, potom stopové prvky - Zinok.
@luna116 Chcem len dať vlastnú skúsenosť pri malej dvojročnej, s nurofenom a vseobecne ibuprofenom opatrne alebo radšej ho vôbec nedávať pri ovčích kiahnach. Je to aj v letáku napísané. Ja som to nevedela a malej sa veľmi pohoršilo,celá sa strašne vysypala, chrasticky nám začali hnisat. Čiže len Panadol,Paralen.
nemazať,jediné čo odporúčam je Betadine roztok,ale aj ten skôr v štádiu mokrých pupencov,už len nechaj na pokoji ,kým odpadnú samé