Dievčatá, môžem sa Vás spýtať? Momentálne sme týždeň po kiahniach, už ma len chrasticky, no doteraz to tak dobre znášal a teraz ku koncu je ako vymenený..neboli vaše detičky ku koncu, keď im už odpadávali chrasty viac unavene? Skoro celý deň by len spal, mal aj zvýšenú teplotu..doktorka nám povedala vraj je to normálne. No ja som z toho veľmi nesvoja. Ďakujem
@livuska124 anoo čítala som už o tomto 🙈preto sa bojím a sledujem ho stále..no zatiaľ som toto nepostrehla ale bojím sa toho..
Snáď bude syn ok a je to len doznievajuca choroba. Dopuj ho pirydoxinom, resp. b-komplexom. Tým (okrem ďalších veci) nalievali dcéru infúzne v nemocnici.
Nechcem strašiť.... Ale radšej napíšem našu skúsenosť, ak by bolo potrebné, aby si mala o Tom informácie . Dcéra mala kiahne. V pohode priebeh. Už sa jej robili chrasty, bola bez teploty....zrazu jeden deň opäť prišla teplota, veľmi veľká únava, obrovské bolesti hlavy, na ktoré nezaberali lieky... Šli sme na pohotovosť, urobili vyšetrenia, brali krv ..všetko ok. Na druhý deň bolesť hlavy prešla, no začal trás tela, rúk, hlavy, trupu, tackava chôdza, zhoršená reč, u dr.už prítomné meningealne priznaky..následná hospitalizácia. Mala varicelovu encefalitídu a cerebelitidu. Vírus kiahní prešiel do mozgu a mozočku a spôsobil ich zápal. Pobudli sme v nemocnici dva týždne, lumbalka potvrdila diagnózu. Po prepustení ešte brala lieky niekoľko týždňov, zotavovala sa niekoľko mesiacov.
Píšem to preto, že ja som netušila, že je encefalitídu možné dostať z kiahni a niekomu to môže pomôcť včas adekvátne reagovať..