Kiahne a teplota

romanka_369
29. mar 2024

Pekný deň, viem tém je tu veľa ale nikde som sa nedočítala to čo potrebujem. Dcéra 4 roky ma kiahne od včera vysoké teploty a docitala som sa teraz, že sa nesmie podávať nurofen sirup. S čím môžem teda kombinovať panadol sirup keď jej teplota stúpa každé cca 3-4 hodiny do 39 stupňov. Ďakujem

zabina27
29. mar 2024

Skúsila by som fyzikálne ochladzovanie - mierne teplá sprcha (len tak stupeň dva chladnejšia, ako má ona teplotu, určite nie studená), to by mohlo pomôcť aj pri svrbeni, trochu uľaví, ale len ak nemá studené ruky, nohy. Alebo možno babské rady - zemiak, citrón na dlane, chodidlá, ak nepomôže, isto neuškodí. Prípadne ak by neklesla, volala by som na pohotovosť.

romanka_369
autor
29. mar 2024

@zabina27 ďakujem..skusila som kyslé uhorky do ponožiek a vyzera že kusok pomohlo..mám v zálohe telefonát na pohotovosť ak by nebolo dobre.. chcela som len takú radu mimo 🙂

anavixy
29. mar 2024

Fyzikalne chladenie, babske rady, pripadne nechat si predpisat Metamizol sirup (to ale neviem ci budu ochotni). Nurofen sa podavat nema, hrozi riziko zhoršenia kiahni (je to vynimocne, ale moze sa stat), pokial ale dieta na vysoku horucku (39 a viac) a fyzikalne chladenie nefunguje, tak jednorazovo podat Nurofen alebo paralen po 4h (nesmie sa ale prekrocit max denna davka).