Kiahne a prechadzka

2. dec 2023

Dobry den dcerka(3roky) ma kiahne asi 1.dne dnes sa jej zacali vyhadzovat(syn mal 2 tyzdne dozadu)
Otazka ...mozeme ist von na 10min? Alebo ci neni problem iba aby sme ju dali do auta (kym nakupim by s nou bol muz v aute) normalne skm sa lakla lebo citam ze sa nemozu zachladit ...syn ked mal sme boli len u lekarky aby ich potvrdila lebo mal len par vyrazok inak doma lebo bolo aj dost na....pocasie
Dakujem

ninka99865
2. dec 2023

A tak myslieť na ľudí kt. kiahne ešte nemali? Som v 9 M. Tehotenstva a veľmi by som sa poďakovala teda…stačí uz len ísť spoločným výťahom 🙄

mamina7070
2. dec 2023

nie ostat doma ak uz nie kvoli inym tak aspon kvoli svojmundietatubktoremu to moze zhorsit stav a zacnu sa jje kihne vyhadzovat aj na sliznice

autor
2. dec 2023

@ninka99865 tak byvame na dedine ...a som to myslela tak ze na prexhchadzku pred domom max 10min... po dedine neprejde ani pes nie to clovek takze nakazit by nikoho nenakazila....len teda mi ide o to aby som jej nejako nepohorsila aj keby ide len do auta (potrehujem ist na nakup a muz tiez do obchodu nieco kupit do prace) ze by sme sa pri nej v aute prestriedali lebo obchody mame od domu pol hod takze sa len tsk na nakup cely tyzden nedostanem :/
Nie som typ ktory by chxel niekoho nakazit ...sami k nam nikoho nepustame odkedy mal kiahne syn ani babku,dedka aby sa nenakazili...

dennissa16
2. dec 2023

@ninka99865 nepíše,že s ňou chce ist medzi ľudí. Ani že bývajú v paneláku. A taký človek je infekčny už davno pred vysypom….takze

Nešla by som na žiadne prechádzky ani von, ak to nie je nutne na nejaký presun

siska53
2. dec 2023

Prosim ta, uz len s ohladom na nu neh ostane doma!! A ty s nou a potom s nou ostane doma muz. Ked uz teda obaja musite do obchodu..

autor
2. dec 2023

@mamina7070 preco si vsetci myslia hned,ze chcem nakazit ostatnych...nie,u nas na dedine nikoho nieje ....len som chcela co sa tyka hlavne toho auta..presun do auta ...

mamina7070
2. dec 2023

nejde ani o nakazenie ale o tvoje vlastne dieta a jeho zdravie a chodenie po zime mu pocas kiahni koze zhorsit priebeh tejto choroby
ak toto nechapes tak neni o com diskutovat

bublinka1426
2. dec 2023

nie.
je to vysokoinfekcne. a dospeli co nemali moze porobit sarapatu.

bublinka1426
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bianka33
2. dec 2023

v zime sa s kiahnami nesmie chodiť von, prečítaj si o tom na nete

nikaeli
2. dec 2023

A to bude sedieť 30min v aute, kým nakúpiš? choď sama alebo nech ide iba muž. Pred mesiacom u mňa kiahňovala celá domácnosť od škôlkara, cez manžela a 16-ročnej dcéry, ktorá ich mala už druhýkrát. A nebolo mi všetko jedno, manžel skončil na liekoch, všetci traja mala veľmi škaredý a silný výsyp (vyše 500 bodiek) s teplotami. Dieťa s kiahňami v infekčnej fáze má byť doma. Infekčným prestáva byť, keď je posledná vyrážka zasušená.

13uzivatelka11
2. dec 2023

A tvoj muž nevie ísť nakúpiť sam? Ved malej môže hocikedy vyskočiť teplota až do horúčky.. A to bude s horúčkou sedieť v aute kým si nakúpite

sorciera24
2. dec 2023

kiahne nesmu zachldnut, halvne prve dni sa potrebuju dostat von, vysypat sa, v zime zachladnu a mozu anstat komplikacie....ostat doma.....do obchodu posli len muza alebo chod len ty....ci o co ide?

martinusik91
2. dec 2023

Buď rada že má zatiaľ taký priebeh. Môj syn mal pri kiahnach 39 horúčky a vracal. Treba ju teraz nechať doma a nespekulovat. Musí to vydržať pre jej vlastné dobro.

majka99999
2. dec 2023

A muz nevie nakupit sam alebo co? Nerozumiem, naco potrebujete ist obaja. Napis mu zoznam, ak potrebujes nieco specialne. A syna kde date, kym jeden v aute bude cakat s dcerou?
Ked moji kiahnovali, tak muz nakupoval cestou z prace, bol februar/marec, takze ja som sla von v podstate az cez vikend s druhym dietatom. Mali jeden 2 tyzdne a potom hned aj druhy 2 tyzdne.

januska12323
2. dec 2023

Keď už nevie jeden nakúpiť pre druhého (nemáte mobily?) dnes môže ísť muž a ty pôjdeš zajtra. Neviem načo vláčiť choré dieťa do auta keď môže byť doma. Prechádzke už vôbec nerozumiem.

diewcatqoo
2. dec 2023

Nie, s kiahnami nechod urcite do zimy. Niekde som citala, ze ak clovek ide s kiahnami do zimy, mozu sa skomplikovat a moze nastat vysev aj na slizniciach. A to nechces, ver mi. Ked som bola mala, mala som kiahne aj v ustach a v genitaliach, brat mal v oku.. bolo to hrozne bolestive v tychto miestach.
My tiez momentalne riesime kiahne, aktualne ich ma syn druhy den. Je nestastny, lebo nasnezilo, tak si chcel uzit sneh a zajtra sme chceli ist spolocne na rozsvietenie stromceka, na co sa tiez velmi tesil. Ja som aktualne tehotna a nemam sa kde od neho izolovat, tak verim, ze vsetko bude ok, ak som kiahne uz mala. Ale kebyze som kiahne nemala a stretnem v druhom stave na prechadzke alebo hocikde dieta s viditelnymi kiahnami, bola by som vazne nasrana. Tak uz len z ohladuplnosti zostante doma.

nikpa
2. dec 2023

Na začiatku choroby nie, ako píšeš nemali by sa zachladiť. A tiež je pravdepodobné, že jej vyskočí teplota. Skôr keď už bude povyhadzovana a vyrážky už sa budú sušiť, môžete ísť na prechádzku mimo ľudí.

dagas
2. dec 2023

Aj nás doktorka veľmi upozorňovala že pozor na chlad a idealne ani neprevážať hore dole autom...

sapetka
2. dec 2023

Nie ostat doma. Kiahne sa prenasaju vzduchom na niekolko metrov. S chorym dietatom ostat doma a nie ba prechadzky prepac

ibrunova
2. dec 2023

A načo má ísť? Veď choď sama a oni nech ostanú doma. Kiahne sa nemajú zachladiť.

fiafia
2. dec 2023

Nešla by som. Moja dcéra mne Dr povedala, kiahne nemôžu zachladnut, že sa môže vyhádzať do vnútra tak som neriskovala

katuskamala1
2. dec 2023

Kebyze von nebola zima,tak tych 10min nezaskodi,ale teraz v zime to by uz bolo velmi nezodpovedne.. kedze to len zacina.. zachladit sa mozu,horucka , oslabena imunita moze pridruzit nieco ine... viem,ze je to tazke pre vas,byt doma cele dni ale neboj,zvladnete.

autor
2. dec 2023

Dakujem za rady...len zial od pondelka aj tak budem musier vozit syna do skoly rano a poobede pre neho lebo os nas nejde bus a nema mi ho kto vozit nemam na okoli nikoho :(