Kiahne a novorodenec

13. mar 2024

Zienky , mam mesacne babo a syn dostal kiahne. Babatko by malo mat vraj este imunitu odo mna. Ale ma.niekto skusenost s kiahnami u tak maleho dieteta, ak ich nedajboze dostane....?

kacorkaanicka
13. mar 2024

Ahoj. Áno,mal by byť ešte chránený. Moja najmladšia ako dvojmesačná od brata nedostala,ale už ako trojmesačná od sestry (ktorá to chytila od brata) áno. Priebeh parádny. Držím prsty 🙏♥️.

simonkazga
13. mar 2024

Syn mal 6 týżdňov keď to dostal od sestier. Dokonca mali všetky 3 deti behom 3 týždňov koronu aj ovčie kiahne. Znášal to statočne. Bol trochu viac umrnčaný ale bez teploty a mal dokopy asi 5-6 vyrážok.

lucia13022023
13. mar 2024

Sestra dostala kiahne na druhý deň čo porodila. Doktori vraveli ze malý je chránený a nedostal ich, dostal ich až v siedmich rokoch 🙂

sandri
13. mar 2024

@simonkazga inak na toto pozor. Ak ma dieta malo vyrazok, hrozi, ze nema na kiahne vyvinutu dostatocnu inunitu a moze ich dostat opat. Je to pripad aj mojho starsieho, ktory mal ako 2,5 rocny presne 7 vyrazok, potom ho kiahne celu skolku obchadzali a ked ich mali v skole, tak ich schytal riadne.

kacena4
13. mar 2024

nasa mala 4m ked dostala kiahne do surodencov a skoncila v nemocnici na antivirotikach co mala taky skaredy priebeh. jazvy ma aj po 13r.

autor
14. mar 2024

@kacena4 ano, je to 50 na 50. Cize pocitame s tym, ze to dostat moze. Nic s tym neurobime. Syna vozi rano k babke muz,,domov chodi len spavat. Doktor vravel, ze ak sa da, nech ho cim viac izolujeme. ....

sonyyka
10. máj 2024

No ako? Chytili ste to?

autor
11. máj 2024

@sonyyka babatko to nastastie nedostalo.
Syna manzel ramo,odviezol k babke a doviezol az podvecer.