Ahojte, dcérka má 4 deň kiahne. Dr kázala iba natierať púdrom plus fenistil, chcem sa opýtať kedy dcérku môžem kúpať? Alebo aspoň sprcha? Má ich aj v hlavke a ten púder sa tam len lepí 🙊 ďakujem za každú radu
@patka06 celá je biela od púdru, zatiaľ sa tvoria aj nové, môžem natierať tantum verde aj teraz keď je tam ten púder? 🙊
Púder dolu, ak nemáš hypermangán, tak osprchuj a jemne osúš, nešúchať uterákom, lem prikladať,
Potom na čisté dať Tantum Verde
Puder nie. Tu “ružovú vodičku”, hypermangan nemáš? Kus do vane cvrkni. Ale len kus. A ešte tea tree olej som používala.
Nestresuj sa za púder. Niekto robí tak, niekto tak. Treba vyskúšať, čo bude konkrétne vám vyhovovať. Ani jedna možnosť nie je úplne zlá. Veď ak sa jej pekne vyrážky vysušujú, to je úplne jedno akým spôsobom to docielis. Dôležité je, predchádzať svrbeniu. Niekomu sa boja pekne, niekomu dlhšie. Ako píše vyššie, kúp hypermagan, dať.do vane (alebo vaničky,) nech si tým nezaspínis celú kúpeľňu. A keď aj dieťa sedí, oblievaj chrbátik, rúčky....a ten púder už nechaj tak, nezoskrabavaj.
@hipuska ďakujem za radu, ten kúpeľ určite vyskúšam. Pôjdem to kúpiť. Ten púder opadáva a je to všade 🙊
Púder sa už dávno na kiahne nepoužíva - doktorka sa zastavila niekde v minulom storočí
V hyprmangáne len pár minút
My mame akurát kiahne 10. deň, mám pani doktorka kázala kúpiť vodičku tantum verde, potieram jej kiahne ráno a večer. Ale už ma len sem-tam nejakú chrasticku, takže potieram len to. Dcéru som len čistou vodou sprchovala raz za tri dni a utierala som ju jemne do látkovej plienky. Púder nám dr. vôbec neodporúčala.
Naša mala kiahne v lete, v paneláku, kde sme nevedeli v tom teple vôbec vyvetrať na teplotu, ktorá bola aj bez kiahni, hrôza. Ja som malú sprchovala aj 5-6x za deň. Ale žiadne sprchace ani nič. Večer vana s hypermanganom. Ale fakt pozor na množstvo. 🙂
Puder zahod natieraj bud tantum verde ten krasne zachladi alebo cisty lieh alebo 100% cajovnikovy olej..na chrasty uz potom iba kalciova mast..a urcite hypermanganivy kupel ak.ma vo vlaskoch poprelievat cez hlavu.. ale ozaj jemnucko na spicku noza do slaboruzova.ja som prvykrat usypala hojne a vana bola ako na vyhodenie drhla.som hodinu s praskom..aj mala chytila solarkovy nadych..
@lulka321 no nám kázala zase len púder A ptoom som čítala že tantum verde je super, len už keď je celá natretá na bielo tak neviem čo s tým, ale večer teda vyskúšam tu vaňu s hypermanganom 🙊
Áno, mne mali 4 deti kiahne a dve deti mi akceptovali iba púder. Takže vyskúšaj, čo bude zaberať vám.
Ten púder sa ti vo vode rozpustí a trochu sa umyje. Jeho treba iba jemnúcko, trosku dávať
@hipuska dobre večer vyskusame ten kúpeľ a snáď aj ten púder trošku zíde a budem teda natierať vidličkou tantum verde 🙊 ako púder je fajn chladí ju, len to že je to všade a opadáva to 🙊 natieram len 3krat denne ako kázala dr ale niekde na niektorých miestach už má hrudky púdru
Ak sa dá nečakaj do večera, púder čo najskôr dolu
@patka06 pôjde chlap kúpiť ten hypermangan a pôjde do hodiny do kúpeľa 🙊 vážne ďakujem za každú radu chcem aby sme to mali čím skôr z krku lebo je už 4xen bez sprchy, a pokožku má veľmi citlivú
Ak mozem odporucit Betadine dezinfekciu.vycisti a vysusi.do tyzdna bolo po kiahnach
Tekutý púder neodporúčam - predlžuje hojenie
Miesto púdra radšej kúp v hypermangáne, na štvrtý deň ak sa už netvoria nové netreba ničím natierať
Ak natrieť tak dezinfekciou, Tantum Verde , Tea tree