Kiahne a ich prenos z dieťaťa na dieťa

lealujzaleo
31. mar 2013

Ahoj. Dcéra má už skoro dva týždne kiahne a myslela som si, že aj mladšia dcéra a syn to hneď dostanú, ale ešte stále nič. Je možné, že by to ešte chytili? Mám pocit, že už sme doma celú večnosť, tak ma asi porazí keď to budú dostávať po sebe a nie naraz. Neviem koľko mám ešte čakať. Ďakujem za odpovede. ☹

danim
31. mar 2013

inkubacna doba 14-21 dni od nakazenia ( nakazit sa moze druhy clovek 2 dni predtym ako sa ten nakazeny vyhadze.... az tusim 4-5 dni po zacati miznutia prvych chrast )

kari55
31. mar 2013

@lealujzaleo Určite ich dostanú 🙂

bubelko
31. mar 2013

@lealujzaleo nasi dostali po sebe, presne na 15 den 😉

jaja018
31. mar 2013

Nemusia ich dostať. Ja som mala min mesiac kiahne odomna moja dcéra a aj moja sestra. Štvorročna sesternica nič. A to sme boli stale spolu. Aj pred vysipom. Počas vysypu sme naschvál pili s toho istého pohára lyzali rovnaké lyzatko a pod. a nič jej nebolo

babulina
31. mar 2013

Syn dostal kiahne od svojej sestry na 17 den, urcite este cakaj, mozu ale aj nemusia dostat

zsuzsuka
31. mar 2013

awooj, dcerka mala v jasliach kiahne...10 deti dostalo a mi nic..absolutne...vraj to moze prebehnut organizmom aj bez velkych vyraziek....ze si to ani nevsimne clovek..a to sme uz skoro dva mesiace po...ale zase na druhej strane sa vystriedalo u malickej cez teploty, soplik, kychanie, kasel..a taha sa to s nami uz mesiac...tak mozno nieco nami prebehlo a sme si ani nevsimli....takze mozno aj vy ste to nejako "prezili" 😉 prajem skory navrat do normalu 😎

lealujzaleo
autor
31. mar 2013

my od septembra 2012 stále točíme nejaké choroby. zápal očí, zápal uší, angíny, zápal priedušiek a teraz kiahne. presne pred kiahňami mladšia dcéra mala zápal priedušiek a bola na antib. myslela som si, že je už tak naštopaná liekmi, že jej práve to pomôže a nedostane ich, ale lekárka povedala, že má práve kvôli liekom a chorobe viac oslabenú imunitu, tak teraz neviem. 😝

niikoletka
31. mar 2013

Vôbec to nie je samozrejmosť. Ja som kiahne nikdy nemala a to ma moja mamina nosila k deťom keď mali kiahne, lebo sa bála aby som ich nedostala ako dospelá..

darkabarka23
31. mar 2013

u nás syn mal kiahne pred 7rokmi a dcérka bola stále s ním,tiež som chcela,aby to už mala za sebou,ale absolútne ich nedostala,a ani v škôlke,ani v škole ich nikdy nedostala od detí,sú proste deti,ktoré majú voči nim imunitu,a nedostanú ich nikdy 😉

sympa1
31. mar 2013

@lealujzaleo veru po sebe....tak to byva

luliu
31. mar 2013

@lealujzaleo Ahoj, syn dostal kiahne od dcerky na 20 den. Takze bohuzial este stale mozu ochoriet ☹

lealujzaleo
autor
31. mar 2013

síce teraz 99% ľudí nadáva na počasie, ale ja aspoň patrím medzi to 1%, ktorému toto počasie vyhovuje. deti aspoň neplačú, že nemôžu ísť von. 😀 😀 😀

avanti
31. mar 2013

@lealujzaleo - bola som v podobnej situacii ako ty v januari - tiez mam 3 deti a dostavali to od seba v dva a poltyzdnovych intervaloch.
Samozrejme, zakon schvalnosti funguje - ziadne, ze aspon dve deti naraz, ale pekne po sebe - a po tom, co to v polke januara doniesol najstarsi syn, vo februari to chytil "len" prostredny a az koncom februara najmladsi. ☹
V podstate, keby sme nemali stredneho, asi by to ani ten najmladsi nedostal.
Co ti poviem, dalo to zabrat, hlavne po psychickej stranke, este sme neboli tak dlho - rozvlacne chori. Naladu som si zlepsovala aspon tym, ze bola zima ( teraz je este stale zle pocasie - takze plus pre teba) a ze sa to uz nikdy nevrati ( teda mozno nekedy v dospelosti v podobe pasoveho oparu, ale to uz dufam nebudem liecit ja). Zelam pevne nervy a vela trpezlivosti!

lealujzaleo
autor
3. apr 2013

úspešne na 15-ty deň chytil kiahne aj najmladší. ešte čakám kedy to dostane stredná. 🙂