Ahojte dievčatá,
mladsia dcera mi doniesla vcera domov kiahne. Riešil niekto situaciu, že dieťa donieslo domov kiahne 3 tyzdne pred odletom na dovolenku? Starsi surodenec este kiahne nemal tiez. Existuje vobec nejaka sanca, ze by sme mohli odletet?
Som uplne zufala. Do lietadla nas s kiahnami nepustia ale peniaze nam tiez nevratia. 😑
Ten kiahnovy bude o tri týždne zdravý,ak v deň odletu bude zdravý aj druhý tak poletite všetci.Ak bude kiahnovy,tak poletí len manžel s tým zdravým.
A hlavne si nevyrabaj stres,sú horšie veci na svete.
Nemáte poistenie?Nam kryje 100% storno ešte v deň odletu...no jedine dúfať že starší ich ešte nebude v deň odletu mať, alebo ho rýchlo dať zaočkovať, ale v tomto za nevyznám že či to pomozet
Do troch dni od kontaktu mozes dat dieta zaockovat. To stihas, prve dieta bude uz zdrave.
@pribinak prepac, ale debilnejsiu reakciu uz nikto nevymysli 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️
-nie kazdy chce ockovat proti kiahnam hlavne ak na to nie je dovod
-ockovanie nie je zaruka, ze dieta kiahne nedostane
Autorka: prve dieta bude do odletu fit. Oplachuj v hypermangane. Druhe dieta - drzim palce, nemusi ich dostat. Moja dcera presla xy kiahnovymi “epidemiami” v skolke a nic. Pozri este ake mate podmienky storna, pripadne co vam kryje cestovne poistenie alebo skuste posunut termin dovolenky.
Áno existuje... Toho nekiahnoveho okamžite izoluj a daj asap zaockovat
Poistenie sa vztahuje len na pobyt tam. A pobyt sa neda posunut a uz 3 dni ani zrusit. Riesili sme bez cestovky.
@pribinak nestoji to kopec penazi. Skor sme sa tesili, ze nieam vypadnem.
@domiklik na to uz je neskoro. Oni spolu boli uz pred vypuknutim, spali v posteli so mnou. Podla mna zajtra je 4 den a v sobotu aj tak nikto ockovat nebude.
Tak potom ok ak to nestojí kopec peňazí
@janinah jasne, ze su horsie veci. Neni to taka tragedia. Ale tesim sa na to uz par mesiacov a teraz toto. Mna napada, ze pojdeme traja a starsi bude u babicky - pytala som sa ho a je s tym viac menej ok.
@sissy27 ano to postenie som mala dat aj keby sa nieco stalo pred. Nejako som si hovorila, ze pojdeme aj keby mali sopel, kasel alebo aj zlomene cosi. Nenapadlo ma, ze donese kiahne. Nabuduce budem mudrejsia 😏
Autorka: tak vidis, nahradne riesenie mate. Prvy bude dovtedy ok a druhy uvidite, prinajhorsom zostane s babkou.
@pribinak a na buduci rok by si ake ockovanie odporucala? Proti sarlachovej angine? Alebo zlomenej nohe? Lebo kiahne uz budu mat asi za sebou, tak aby predvidali podla tvojej dobrej rady 🤦🏼♀️
@pribinak ale deti zaockovane nejsu a tam konci diakusia. A ani by som ich nedala kedze kiahne niesu smrtelna choroba a po prekonani mas celozivotnu imunitu. Dakujem za tvoju "radu", bola absolutne zbytocna.
Tebe mij komentár nemôže, ale inej mamičke možno áno, toto je verejne formu a tvoju diskusiu číta veľa ľudi
Veľa šťastia a uzi si dovcu
Aj pri zlomenine niektore hlavne chartrove letecke spolocnosti vyzaduju fit to fly form alebo je tam nejake obmedzenie kedy mozu a kedy nie odletiet. Do buducna. A ak bude dieta vyhadzane na palubu ho nepustia. Rovnako ak nebude,mozte letiet ale ak dostane kiahne na dovolenke tak takisto cesta spat bude treba presunut.
@e1i to viem 😉
@sissy27 mimochodom ockovanie vie dane ochorenie vyrazne zmiernit tzn dieta bude mat dve tri pupaky bez horucky a bez dalsieho trapenia aj ked je tam mala sanca..
V dnesnej dobe su otrasne pripady kiahni deti to maju v ociach uchu, ustach, silny vysyp, vysoke teploty nereagujuce na paracetamol
Fuuu, mna len zarazilo, ze kludne nechas dieta doma. Lebo Ty si sa na to tesila. Mne by srdce urvalo, nechat ho doma.
@mk1111111111 neviem kde si si precitala, ze kludne dieta necham. Mna to velmi trapi. Je to krajna moznost, ak sa vysype a nepodari sa nam dovolenku posunut. Moja mama sa ponukla, ze by postrazila aby neprepadlo 2000€. Ale sme pripeaveni aj nechat to tak 🤷🏼♀️
Prečo nemáš zaočkované deti? Potom by si nemusela rieisit takúto situáciu